Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

17/1/12

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')




Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 

Δίας στον 5ο οίκο (μέχρι 11/6)
Ενώ δεν φημίζεσαι για την τάση σου να ρισκάρεις, να εξερευνάς νέα εδάφη και να ζεις με περιπετειώδεις ρυθμούς, κάτι μέσα σου αυτό το διάστημα σε σπρώχνει ελαφρώς προς την ανάλαφρη πλευρά της ζωής. Η κόπωση και οι ευθύνες είναι τόσες πολλές που νιώθεις πως αν δεν ρίξεις λίγο τους τόνους, δεν θα μπορέσεις να συνεχίσεις. Βρίσκεις ότι τελικά η εργασία γίνεται πιο εύκολη όταν είναι διασκεδαστική, οι υποχρεώσεις διεκπεραιώνονται με άλλους ρυθμούς όταν συμπεριλαμβάνουν διαλείμματα για χαλάρωση και η καθημερινότητα φαίνεται πιο ανέμελη όταν αφήνεις χώρο για δημιουργικές δραστηριότητες. Όλα αυτά μπορούν κάλλιστα να μεταφραστούν σε ευκαιρίες για έρωτα, ταξίδια, φλερτ, χόμπι, σπορ, ευχάριστες γνωριμίες, περισσότερο παιχνίδι και διασκέδαση, καλύτερες σχέσεις με τα παιδιά, ή και ακόμα κι έναν καινούργιο απόγονο. Μην ξεχνάς βέβαια ότι είσαι ένας Αιγόκερως και όλα αυτά δεν θα μπορέσεις να τα κάνεις με την απερισκεψία και το ρίσκο που φαντάζεσαι, οπότε αφέσου στη χαρά της ζωής και ξέχνα για λίγο το σοβαρό σου προσωπείο.

Δίας στον 6ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Η καθημερινότητά σου σφύζει από υποχρεώσεις, υπερωρίες και έξτρα ανάθεση καθηκόντων. Σιγά το νέο. Αυτό το διάστημα όμως όλα γίνεται με λίγο πιο ευχάριστους ρυθμούς και νιώθεις πιο αισιόδοξος για το έργο που παράγεις. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες τώρα να προαχθείς ή να πετύχεις τη θέση εργασίας που εδώ και καιρό λαχταρούσες. Ή επειδή βρίσκεις ανθρώπους που σε βοηθάνε στις καθημερινές αγγαρείες και εργασίες που έχεις αναλάβει. Ή επειδή το νέο σου εργασιακό περιβάλλον είναι πιο οργανωμένο και παρέχει περισσότερες ευκαιρίες ανέλιξης. Ή επειδή οι σχέσεις σου με τους συναδέλφους διακατέχονται λιγότερο πια από παιχνίδια εξουσίας και αλληλεξαρτήσεις. Ή επειδή η εργασία σου εμπλουτίζεται με νέες γνώσεις, με ταξίδια στο εξωτερικό, με επαφή με νέους ενδιαφέροντες ανθρώπους. Τώρα πια μπορείς να νιώθεις πιο ελεύθερος και συνάμα παραγωγικός, καθώς η καθημερινότητα κυλάει πια πολύ πιο ευχάριστα. Μέσα σε όλη αυτή την φάση ενδυνάμωσης, είναι απαραίτητο να προστατέψεις τον οργανισμό σου από οποιεσδήποτε υπερβολές, είτε αυτές είναι τυχόν σωματική κόπωση είτε διατροφικές κραιπάλες, προκειμένου να διασφαλίσεις τη μέγιστη δυνατή ενέργεια και να εκμεταλλευτείς τις οποιεσδήποτε ευκαιρίες.

Κρόνος στον 10ο οίκο (μέχρι 5/10)
Σκληρή δουλειά και ανταμοιβή. Ανταμοιβή και πάλι σκληρή δουλειά. Αυτό το μοτίβο –α λα σκωτσέζικο ντους- σε ακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια και θα συνεχιστεί για το μεγαλύτερο μέρος και αυτού του χρόνου. Προαγωγή μαζί με αυξημένες υποχρεώσεις. Προσωπική επιχείρηση μαζί με πολύ άγχος. Γάμος μαζί με νέες ευθύνες. Νέο μέλος στην οικογένεια μαζί με νέους συμβιβασμούς. Χωρισμός ή αλλαγή δουλειάς μαζί με νέο ξεκίνημα. Το μήνυμα όμως αυτής της περιόδου είναι ότι πρέπει να πάρεις τις αποφάσεις αυτές που θα δώσουν στην καριέρα και στη δημόσια εικόνα σου το χαρακτήρα που θέλεις να σε ακολουθεί για τα επόμενα χρόνια. Προσπάθησε λοιπόν να αποφύγεις τις παρακινδυνευμένες αποφάσεις και να ορίσεις ένα ικανοποιητικό πλάνο ζωής. Ακόμα κι αν οι αυθεντίες στη ζωή σου, βλ. γονείς, διευθυντές, σου βάζουν όρια και σε κρίνουν συνεχώς για την πορεία σου, εσύ θα πρέπει να λειτουργήσεις με λογική και εξαιρετικό προγραμματισμό. Μην απογοητεύεσαι αν η δουλειά απαιτεί όλο και περισσότερα, αν η οικογένεια δέχεται και στέλνει κύματα απογοήτευσης και συναισθηματικής απόστασης. Ναι, καριέρα και οικογένεια βρίσκονται υπό κρίση και οτιδήποτε, καλό ή κακό, σου προσφέρουν (με το σταγονόμετρο είναι η αλήθεια) είναι για να μπορέσεις να προχωρήσεις ένα ακόμα βήμα στην ενηλικίωσή σου.

Κρόνος στον 11ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)
Η κοινωνική σου δικτύωση είναι ένα θέμα που θα επιφέρει πολλές αγωνίες και άγχη αλλά και θα φέρει τις οποιεσδήποτε ανασφάλειές σου στην επιφάνεια. Όταν τόσο καιρό σε απασχολούσε μόνο η καριέρα σου και το στάτους σου, μήπως τώρα ανακαλύπτεις ότι έχεις μείνει μόνος να παλεύεις με τα κύματα; Που είναι οι άνθρωποί σου τώρα που θέλεις υποστήριξη; Ποιοι είναι τελικά οι φίλοι σου και ποιοι οι εχθροί σου; Σε ποιες παρέες – κοινωνικές ομάδες ανήκεις, σε αυτές που περνάς καλά ή σε αυτές που χρησιμοποιείς και σε χρησιμοποιούν για να ανελιχθούν; Επαγγελματικοί στόχοι, φιλοδοξίες και κοινωνική δικτύωση επηρεάζουν με τρόπους που μπερδεύουν και μπερδεύονται. Οι επαγγελματικές αποφάσεις αφορούν τώρα πιο πολύ από ποτέ το όραμά σου για το μέλλον και σε φέρνουν μπροστά σε ανάλογα διλήμματα. Ο θυμός και η ανασφάλεια είναι κακός σύμβουλος, για το λόγο αυτό είναι τώρα μία καλή περίοδος για να αρχίσεις να εκτιμάς τους ανθρώπους που έχετε κοινούς στόχους αλλά και αυτούς που έρχονται να συμπληρώσουν τα κενά σου. Να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι δεν είναι αναλώσιμοι και αν δίνεις όλο σου το είναι μόνο στην δουλειά, μην απορήσεις αν μείνεις στο τέλος μόνο με αυτή.  

Πλούτωνας στο ζώδιό σου (1ος οίκος)
Οι αλλαγές που έχουν αρχίσει να συμβαίνουν σε κάποιους Αιγόκερους ή που θα συμβούν σε κάποιους άλλους είναι από αυτές που θα τις χαρακτηρίζαμε εμπειρίες ζωής. Δεν μιλάμε απλά για μια αλλαγή στο καθημερινό δρομολόγιο ή αλλαγή στη θέση του γραφείου. Εδώ αναφερόμαστε σε κάτι πιο βαθύ, πιο συνταρακτικό και πιο ψυχοφθόρο. Σε μία εποχή π.Π. (προ Πλούτωνα) και μ.Π. (μετά Πλούτωνα). Ενδεικτικά, οι αλλαγές αυτές αφορούν τις σχέσεις σου, ερωτικές και επαγγελματικές, την εργασία σου, τον τρόπο σκέψης σου, την οικογένειά σου ή την οικονομική σου κατάσταση, γιατί όχι και την εξωτερική σου εμφάνιση και το προσωπικό σου στυλ. Η ουσία όμως είναι πως σε κάτι από αυτά έχεις αντιληφθεί ότι τα πράγματα αλλάζουν και ότι πρέπει να αποκοπείς από συνήθειες, καταστάσεις και ανθρώπους που δεν θέλεις με τίποτα να τους χάσεις. Καλά κρυμμένα κομμάτια του εαυτού σου έρχονται στην επιφάνεια και ζητούν τη θέση τους στη ζωή σου. Πρέπει να μάθεις ένα νέο τρόπο να αντιμετωπίζεις τη ζωή και να εκφράζεσαι. Εδώ είναι και το πιο δύσκολο μέρος. Η απώλεια θα είναι επίπονη και η διάθεση για νέο ξεκίνημα θα σου ξυπνάει αισθήματα φόβου, δυσπιστίας, καχυποψίας και αντεκδίκησης, ακόμα και παραίτησης, κατάθλιψης και αυτοκαταστροφής. Κουράγιο, όμως, γιατί μετά από αυτή τη φάση θα ανακαλύψεις ότι έχεις ξαναγεννηθεί, οι αντοχές σου ξεπερνούν κατά πολύ τον προηγούμενο εαυτό σου, η προσωπικότητά σου είναι πολύ πιο ισχυρή, η ζωή σου είναι πια υπό τον έλεγχό σου και οι άνθρωποι που έχεις τώρα πια δίπλα σου προσφέρουν περισσότερες στιγμές χαράς και ευτυχίας απ’ ότι στο παρελθόν. Να θυμάσαι, όσο λιγότερο αντιστέκεσαι στην αλλαγή, τόσο λιγότερο επώδυνο θα είναι αυτό το διάστημα.

Ποσειδώνας στον 3ο οίκο (από 4/2) 
Ένα διάστημα άκρως δημιουργικό και παραγωγικό ξεκινάει καθώς νιώθεις ότι καθοδηγείσαι από έμπνευση και ιδανικά που φωτίζουν το δρόμο μπροστά σου. Η διαίσθηση και η αντίληψή σου είναι οξυμένες, αφού παρατηρείς γύρω σου πράγματα και πιάνεις νοήματα που πριν δεν πρόσεχες ότι υπήρχαν. Βέβαια, η λογική και μερικές φορές Η υλιστική θεώρησή σου ενδέχεται να σε εμποδίσει να αφεθείς σε πιο πνευματικές δραστηριότητες ή να σε δυσκολέψουν στο χειρισμό περίπλοκων συναισθηματικών καταστάσεων, αλλά αν μη τι άλλο, αλλάζεις οπτική γωνία από την οποία βλέπεις τα πράγματα και μαλακώνεις για λίγο τη σκληρή και αμείλικτη στάση σου. Χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την απειρία σου σε ψυχοσυναισθηματικά θέματα ή σε τομείς που δεν έχεις εντρυφήσει ακόμα. Το καλό όμως είναι ότι ανοίγεις τα φτερά σου σε έναν τομέα πιο πνευματικό και καλλιτεχνικό και έρχεσαι κοντά σε δραστηριότητες και ανθρώπους από τη μουσική, το θέατρο, τη λογοτεχνία, και γενικά τις τέχνες, είτε μαθαίνοντας κάτι από όλα αυτά είτε δημιουργώντας ο ίδιος το προσωπικό σου έργο. Πολλοί μάλιστα μαθαίνουν την τέχνη της θεραπείας μέσω του λόγου τους και του επαγγέλματός τους και βοηθούν άλλους ανθρώπους να ξεπεράσουν προβλήματα και να επουλώσουν πληγές. Οι σχέσεις με αδέρφια, φίλους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος θα σε απασχολήσουν, καθώς θα νιώσεις κάποιους από αυτούς να χάνονται χωρίς λόγο και αφορμή και κάποιους άλλους να χρειάζονται τη βοήθεια και τη συμπαράστασή σου και να απαιτούν θυσίες από σένα.

Ουρανός στον 4ο οίκο
Αντιστρέφεις το μέσα και το έξω σου και διαμορφώνεις μία νέα ταυτότητα. Απαιτείς μία απελευθερωμένη ζωή πια και διώχνεις από δίπλα σου ανθρώπους που τα ξέρουν όλα και πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα να σε κρίνουν και να σε περιορίζουν. Ακόμα κι αν οι άλλοι δεν βλέπουν καμία αλλαγή πάνω σου, εσύ αισθάνεσαι μία αεικίνητη ενέργεια μέσα σου που σε οδηγεί να επανεφεύρεις τον εαυτό σου. Η σταθερότητα και η ασφάλεια έρχονται τώρα δεύτερες στη λίστα με τις προτεραιότητές σου, οι συντηρητικοί γίνονται φιλελεύθεροι και οι φιλελεύθεροι ακόμα πιο φιλελεύθεροι. Μην φανταστείς ότι θα είσαι υπ’ ατμόν συνεχώς για τα επόμενα χρόνια, αλλά η ενέργεια αυτή θα αυξομειώνεται και θα σε ξυπνάει κάθε φορά που νιώθεις τη ρουτίνα, τη συμβατικότητα και τους φόβους του παρελθόντος να σε απειλούν. Αποδέκτες όλης αυτής της ενέργειας είναι πρώτ’ απ’ όλα η οικογένεια και οι στενές σχέσεις. Είτε φεύγεις από το σπίτι, είτε βρίσκεις νέα δουλειά, είτε δημιουργείς τη δική σου οικογένεια, είτε ανακαλύπτεις ένα νέο τρόπο ζωής, η ουσία είναι πώς μέσα σου έχει ξεκινήσει ένα κίνημα που σκοπό έχει να σε βοηθήσει να σταθείς και πάλι στα πόδια σου. Και τα καταφέρνεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου