Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

2/1/12

ΚΡΙΟΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')



Ο ΚΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 



Δίας στον 2ο οίκο (μέχρι 11/6)
Αν είχες μπει σε έναν δρόμο εξόδων και ανόρθωσης του επαγγελματικού σου ηθικού μέσω οικονομικών σπατάλων, που τώρα φαίνονται σε περικυκλώνουν απειλητικά, έχε ακόμα ελπίδες. Μπορείς για το επόμενο εξάμηνο να σώσεις ό,τι μπορείς και να καταφέρεις μάλιστα να βάλεις σε μία σειρά τον οικονομικό σου κουμπαρά. Αν ανοίχτηκες με επιχειρήσεις και επενδύσεις, το επόμενο διάστημα είναι αυτό που θα σου δείξει αν οι προσπάθειές σου έχουν σοβαρές πιθανότητες να αποδώσουν καρπούς ή όχι. Νέα επαγγελματικά ξεκινήματα αποτελούν μέρος μίας εποχής όπου αν προσέξεις και κάνεις τους κατάλληλους χειρισμούς, θα σε βοηθήσουν να σταθείς στα πόδια σου και να σε στηρίξουν ακόμα και όταν ο Δίας αποχωρήσει από τον οίκο των οικονομικών σου.  

Δίας στον 3ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Μετακόμιση; Σπουδές; Καινούργιο αυτοκίνητο; Ε ναι, ήρθε ο καιρός να αλλάξεις συνήθειες και να ξεκολλήσεις από τον παλιό τρόπο σκέψης σου και να «μεταφερθείς» σε ένα άλλο επίπεδο, πιο εξελιγμένο. Αυτό σημαίνει ότι αναβαθμίζεις τις παρέες σου, τους «δικούς» σου ανθρώπους και τις σχέσεις σου με τους συγγενείς σου, και αν βλέπεις ότι δεν πάει άλλο, μαζεύεις τα μπογαλάκια σου και πηγαίνεις σε άλλο σπίτι, όπου πια θα παίζεις με τους δικούς σου όρους. Το ίδιο ισχύει και για ό,τι αφορά την εκπαίδευσή σου, αφού αποφασίζεις να ανοίξεις το μυαλό σου σε ό,τι μπορεί να σε κάνει πιο έξυπνο, πιο σοφό ή ακόμα και πιο ετοιμόλογο.

Κρόνος στον 7ο οίκο (μέχρι 5/10)
Σχέσεις. Μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Έχεις ήδη όμως πάρει μία γεύση για το τι σημαίνει «σοβαρεύουν τα πράγματα» στις σχέσεις, και δεν είσαι πια σε mood ρομαντικών αναζητήσεων, νυχτερινών εξομολογήσεων αλά Romeo and Juliet και επιπόλαιων δηλώσεων στο Άλλο πρόσωπο. Εδώ και πολύ καιρό ταλανίζεσαι ανάμεσα στο «όλα ή τίποτα», όχι γιατί δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, αλλά γιατί δεν ξέρεις τι από τα δύο σου συμβαίνει. Ναι, είσαι στη φάση της ωρίμανσης. Φέρσου ανάλογα.

Κρόνος στον 8ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)
Οι άλλοι ζητούν από σένα βοήθεια. Μάλλον σε οικονομικό επίπεδο, γιατί σε συναισθηματικό μπορεί να έχουν πια στερέψει ή να θεωρούν τους έρωτες και τα ψυχολογικά σου σκαμπανεβάσματα εντελώς άκαιρα επί της παρούσης. Έτσι, μέσα σε ένα λίγο πιο ψυχρό κλίμα καλείσαι να σταθείς δίπλα σε αυτούς που σε χρειάζονται και να δώσεις λογικές και πρακτικές συμβουλές. Σχέσεις με τράπεζες, δανειστές και εφορίες, έρχονται να σου θυμίζουν τι καλά που θα ήταν αν είχες προβλέψεις για τις μέρες των ισχνών αγελάδων.

Ουρανός στον 1ο οίκο
Ότι ξέραμε για σένα μέχρι τώρα, να το ξεχάσουμε. Αρχίζεις πόλεμο και αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν είναι μαζί σου, είναι εναντίον σου. Είχες ήδη δει μία προεπισκόπηση του τι θα ακολουθήσει το Μάρτιο του ’11, και ακόμα παλιότερα το Μαϊο του ’10. Τώρα πια τελείωσαν τα λόγια και έχεις μόνο πράξεις να επιδείξεις. Οι Κριοί του πρώτου δεκαημέρου ξεσηκώνονται και πετούν από πάνω τους οποιοδήποτε ένδυμα των συμβατικών υποχρεώσεων και των «πρέπει» που τους έχουν φορέσει. Φεύγεις από δουλειές, από σχέσεις, από φιλίες, ή αν μένεις, δε δέχεσαι με τίποτα εντολές και περιορισμούς. Τώρα παίζεις το παιχνίδι με δικούς σου όρους, είτε αυτό αφορά την προσωπική είτε την επαγγελματική αρένα. Αν μέχρι τώρα ήσουν αεικίνητος, παρορμητικός και άστατος μία φορά, τώρα γίνεσαι δέκα. Παρένθεση: αν εσύ επιλέξεις να μείνεις προσκολλημένος σε πράγματα που έχουν από καιρό τελειώσει, μην απορήσεις αν δεις τους άλλους να σε διώχνουν. Ή να φεύγουν.

Πλούτωνας στον 10ο οίκο
Όταν λέμε μεγάλες αλλαγές, εννοούμε τεράστια βήματα. Προσοχή: όχι μόνο προς τα μπρος, όχι μόνο προς τα πίσω. Ειδικά για τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου, όλος ο χρόνος συνεχίζει να μεταμορφώνει το κοινωνικό σου στάτους: καριέρα, γάμος, οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι αφού τα χάσεις όλα (βήμα 1), ξαναχτίζεις από την αρχή τη δημόσια εικόνα σου (βήμα 2), όπως πραγματικά τη λαχταράς. Είτε είσαι στο βήμα 1, είτε στο βήμα 2, να ξέρεις ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.

Ποσειδώνας στον 12ο οίκο (από 4/2)  
Δημιουργικότητα, φαντασία, ευαισθησία εναλλάσσονται ή προκύπτουν μετά από φάσεις, μικρές ή μεγάλες, εσωστρέφειας και αυτοαναζήτησης (για να μην πω, αυτομαστιγώματος). Ναι, θέλεις να κάτσεις μόνος σου με τον εαυτό σου και τους φόβους σου και να τα πείτε. Τα συμπεράσματα που θα βγουν, θα είναι σίγουρα αξιόλογα και πολύ δημιουργικά. Αν πάλι, δεν μπορείς να βρεις καμία απάντηση στις ερωτήσεις ανακριτικού τύπου που σου θέτει ο εαυτός σου, δεν χρειάζεται να το ρίξεις στο ποτό ή να χαθείς από προσώπου γης. Είπαμε, φάση είναι θα περάσει. Ως αντίδοτο, τήρησε ευλαβικά –έστω και με το ζόρι– ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου