Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

4/2/13

Καρκίνος - Φεβρουάριος '13



Ο μήνας αρχίζει με… όρεξη για διεκδίκηση (όχι εκδίκηση, μην τα μπερδεύουμε). Με Αφροδίτη, Ερμή και Ήλιο στον 8ο οίκο σου, πιστεύεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο από τις σχέσεις σου και είσαι έτοιμος/-η να αγωνιστείς γι’ αυτό. Όχι, δεν είναι θέμα εγωισμού, είναι μάλλον μία προσπάθεια να ανακτήσεις το χαμένο έδαφος στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν και να νιώσεις την ένταση, το πάθος και το ζωηρό και έμπρακτο ενδιαφέρον του Άλλου για σένα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να ανακτήσεις τον έλεγχο στις οικονομικές σου συναλλαγές, καθώς αυτό το μήνα παρουσιάζονται ευκαιρίες όχι μόνο για να κλείσεις τυχόν τρύπες, αλλά και να αυξήσεις το εισόδημά σου σε συνεργασία με έξυπνους και δραστήριους ανθρώπους. Ο Άρης για όλο το μήνα μέσα στον 9ο οίκο σου κάνει γερές ενέσεις πνευματικής εγρήγορσης και σε βοηθάει να ανταπεξέλθεις στην ψυχική κόπωση με αντίδοτο έναν καινούργιο στόχο: ένα μελλοντικό ταξίδι, μία νέα σχέση ή μία επαγγελματική εξέλιξη.

Συνεχίζει με… ψυχική ενδυνάμωση. Ναι, τώρα νιώθεις πολύ πιο δυνατός/-η για να μπορέσεις να προστατέψεις όχι μόνο τον εαυτό σου από ερωτικές κακοτοπιές, αλλά και να καθοδηγήσεις και άλλους πάνω σε αυτό το μονοπάτι της συναισθηματικής ασφάλειας που ανακάλυψες. Με άλλα λόγια, έχεις πια την αίσθηση ότι μπορείς να επιλέξεις πιο σοφά τους ανθρώπους εκείνους που θα δεχτούν να δεθούν μαζί σου και να αποφύγεις εκείνους που θα σε βασανίσουν με τα απωθημένα τους. Κι αυτή η αίσθηση είναι από μόνη της μεγάλη δύναμη για μία νέα αρχή. Μην ξεχνάς τον Κρόνο που γυρίζει ανάδρομος στις 18/2 (μέχρι τις αρχές Ιουλίου) και αυτό το διάστημα νιώθεις ότι πρέπει να ξανασκεφτείς το λόγο για τον οποίο κυνηγούσες μία σχέση ή/και είχες απορρίψει μία άλλη. Δεν σε πιέζει κανείς να πάρεις μία βιαστική απόφαση. Φτάνει κάποια στιγμή να καταλήξεις στη σωστή.

Και τελειώνει με… αναπροσαρμογές. Οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με ταξίδια, συγγραφή, νομικές υποθέσεις και γραφειοκρατία, σπουδές και σεμινάρια, αυτή την περίοδο αναμένεται να υποστεί αρκετές ανατροπές. Ναι, μιλάμε για τον ανάδρομο Ερμή στον 9ο οίκο σου, που θα σε κάνει πολλές φορές να αναρωτηθείς τι κάνεις λάθος στη ζωή σου. Μην το παίρνεις προσωπικά. Η λύση είναι να ασχολείσαι με μία υπόθεση κάθε φορά και να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός σε ό,τι αποφάσεις παίρνεις για το μέλλον σου. Με έξι πλανήτες στους Ιχθύες (εφτά συνολικά σε ζώδια του Νερού), η Πανσέληνος στις 25/2 στην Παρθένο είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα: πώς να ανταπεξέλθεις σε όλο αυτό το βουητό και την αέναη κινητικότητα του στενού σου περίγυρου, αλλά και τις απαιτήσεις των δικών σου ανθρώπων, όταν το μόνο που θέλεις είναι να αποσυρθείς και να τα αφήσεις όλα πίσω σου; 

(Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.stardome.gr, το μεγαλύτερο αστρολογικό community στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου