Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

6/1/12

ΛΕΩΝ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')



Ο ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 

Δίας στον 10ο οίκο (μέχρι 11/6)
Αν δεν έχεις παντρευτεί/ φύγει στο εξωτερικό/ παραιτηθεί/ αποκτήσει απογόνους/ βρει δουλειά/ ξεκινήσει σπουδές/ χωρίσει/ εκδώσει βιβλίο/ καταξιωθεί στην εργασία σου, τότε έχεις ακόμη περίπου μισό χρόνο για να δώσεις μία τελευταία ώθηση σε αυτό που λέγεται δημόσια εικόνα. Κι όμως μπορεί να σου συμβούν και γεγονότα, όπως χωρισμός ή απώλεια δουλειάς μέσα αυτή την περίοδο. Αλλά να ξέρεις ότι αυτό σημαίνει πώς δεν αρκέστηκες στο «εδώ και τώρα», αλλά κατάφερες να δεις τον εαυτό σου μέσα στη μεγάλη εικόνα, μέσα στο trailer της μελλοντικής σου ζωής, και αυτό που είδες δε σου άρεσε. Αποφασίζεις λοιπόν να αλλάξεις και η καλύτερη περίοδος είναι τώρα, γιατί στην επόμενη γωνία σε περιμένει κάτι καλύτερο. Οι γύρω σου περιμένουν εναγωνίως να δουν την αξία σου να αναγνωρίζεται και τους κόπους σου να ανταμείβονται και η κοινωνική αποκατάσταση είναι προ των πυλών. Δεν χρειάζεται όμως υπεροψία και υπερβολική αισιοδοξία, γιατί μπορεί να χάσεις και αυτά τα λίγα που είχες. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις τις φωνές και τον ενθουσιασμό του πλήθους, αν αυτό που σε καλούν να κάνεις δεν σε εκφράζει ή δημιουργεί μέσα σου αμφιβολίες. Δεν χρειάζεται να κάνεις τα στραβά μάτια πια. Ναι, η τύχη είναι με το μέρος σου. Για καλό και για κακό όμως, θα ήταν σοφό να εξετάζεις προσεκτικά το κάθε επόμενο βήμα σου, αν δεν θέλεις από Champions League να καταλήξεις σε πάγκο ομάδας Γ’ Εθνικής.

Δίας στον 11ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Όποιο βήμα κι αν τόλμησες να κάνεις το προηγούμενο εξάμηνο, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Μία πλειάδα από ανθρώπους, από τους κολλητούς, τους συναδέλφους, μέχρι και πρόσφατες γνωριμίες ή και μεγαλόψυχους έρωτες, έρχεται να σου συμπαρασταθεί για να πετύχεις όσο το δυνατόν ακριβέστερα τους στόχους σου. Επαγγελματικές κάρτες ανταλλάσσονται με ταχύτητα φωτός, meeting και επαγγελματικές προτάσεις κάνουν την καριέρα σου πιο πικάντικη, και η κοινωνική σου ζωή είναι πλέον πλούσια και γεμάτη. Νιώθεις πια ότι είσαι ανοιχτός σε διαφορετικούς τρόπους σκέψης και διαφορετικές ιδεολογίες, και οι άνθρωποι που σε προσεγγίζουν προέρχονται από ποικίλα περιβάλλοντα και με διαφορετικές κουλτούρες ο καθένας. Είσαι δεκτικός όμως σε κάθε πρόταση και προσπαθείς να μεταλαμπαδεύσεις αυτή την ευρύτητα του πνεύματος και σε άλλους. Δραστηριότητες με ανθρωπιστικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, καλλιτεχνικό χαρακτήρα, είναι πιο ελκυστικές από ποτέ. Και να ξέρεις ότι όλο αυτό το πάρε-δώσε με διαφορετικούς ανθρώπους, ξένες χώρες, νέες ιδεολογίες, θα αποβεί σημαντικό και για την τσέπη σου και για την καρδιά σου.

Κρόνος στον 3ο οίκο (μέχρι 5/10)
Καλή περίοδος αν επιθυμείς να ξεκινήσεις σπουδές και σεμινάρια και θέλεις να καθίσεις ξανά στα θρανία. Λιγότερο καλή περίοδος αν αποφασίζεις να αποκαταστήσεις την επικοινωνία και τη σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους του στενού σου περιβάλλοντος (αδέρφια, συγγενείς, φίλοι). Γι’ αυτούς τους δέκα μήνες, τα θέματα επικοινωνίας έχουν την τιμητική τους κι εσύ πασχίζεις διακαώς να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτό που σκέφτεσαι και σε αυτό που τελικά εκφράζεις προς τα έξω. Οτιδήποτε γράφεις ή δημιουργείς είναι αποτέλεσμα υπερβολικής καταπόνησης, και το κακό είναι ότι κάθε φορά πιστεύεις ότι έχεις εκφράσει κάτι εξαιρετικά μέτριο. Ναι, αυτή την περίοδο ο εχθρός της σκέψης, της επικοινωνίας και της δημιουργικότητάς σου είναι το τέλειο, και θα το κυνηγάς μέχρι να το πετύχεις. Ακόμα κι αν σχέσεις ψυχραίνονται και άνθρωποι απομακρύνονται από κοντά σου, να ξέρεις ότι αυτό που σου ζητούν είναι χρόνο. Λίγο παραπάνω χρόνο. Για να ωριμάσουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κρίνετε ξανά αν μπορείτε να είστε μαζί και να επικοινωνείτε σωστά τις ιδέες σας μεταξύ σας. Στο τέλος αυτής της περιόδου, θα ξέρεις ποιους ανθρώπους έχεις δίπλα σου στα σίγουρα και σε ποιες από τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και γνώσεις μπορείς να στηριχτείς για να ανελιχτείς επαγγελματικά και οικονομικά.

Κρόνος στον 4ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)
Οι ανάγκες της οικογένειας, των στενών σχέσεων και του σπιτιού έρχονται να ανακινήσουν την ισορροπία μεταξύ καριέρας – οικογένειας και να τραβήξουν για άλλη μια φορά τη διελκυστίνδα προς το μέρος τους. Οι αποφάσεις που παίρνεις μέσα στην οικογένεια επηρεάζουν και την επαγγελματική σου πορεία, και οι αλλαγές που γίνονται στην επαγγελματική σου αρένα δεν αφήνουν ασυγκίνητες τις προσωπικές σου επιλογές. Προσωπική και κοινωνική ζωή ζητούν υπεύθυνες και ώριμες αποφάσεις, και μέσα από αυτές σε καλούν να χτίσεις γερά θεμέλια για το οικοδόμημα της ζωής σου. Φυσικά και δεν παίρνεις ρίσκα και δεν προβαίνεις σε παρακινδυνευμένες κινήσεις αυτή την περίοδο. Είπαμε, χτίζουμε τώρα, δεν γκρεμίζουμε. Οικογένεια και σπίτι φέρνουν όλα τα πιθανά προβλήματα στην επιφάνεια προκειμένου να τα διευθετήσεις και να μη μείνει κανένα ίχνος «μόλυνσης» για το μέλλον. Γίνεσαι δάσκαλος και γιατρός μαζί της προσωπικής σου ζωής και καλείσαι να δυναμώσεις τις ψυχολογικές σου άμυνες σου μέσα από τις εμπειρίες που θα ζήσεις, ακόμα κι αν νιώθεις πιο μόνος κι από λύκο της στέπας.

Πλούτωνας στον 6ο οίκο
Βαθιές και έντονες αλλαγές διαδραματίστηκαν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν στον εργασιακό σου χώρο και στην καθημερινότητά σου. Οι υποχρεώσεις μέρα με την ημέρα αφήνουν όλο και περισσότερη πίεση πάνω στο γραφείο σου, στην ψυχή σου αλλά και πάνω στο σώμα σου. Πώς φαντάστηκες ότι όλη αυτή η ένταση, η κόπωση και τα παιχνίδια εξουσίας δεν θα συσσωρεύονταν κάπου και δεν θα εκδηλώνονταν με κάποιο σωματικό σύμπτωμα; Όσο πιο νωρίς ασχοληθείς με το θέμα που λέγεται «ισορροπία ψυχής-σώματος», τόσο ελαφρύτερα θα είναι τα ψυχοσωματικά θέματα που θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις, ακόμα κι αν σε απασχολήσει ένα θέμα υγείας ή εργασιακής αναστάτωσης είναι να δεις πίσω από τις γραμμές και να διαβάσεις το μήνυμα που περνάει μέσα από αυτή την εμπειρία. Μήπως έχεις δώσει υπερβολική σημασία σε καταστάσεις της ζωής σου που δεν είναι άξιες πανικού; Μήπως έχεις παραμελήσει έννοιες, όπως ξεκούραση, πνευματική ανάταση, επαφή με τον εσωτερικό κόσμο, σωματική ευεξία και προσεγμένη διατροφή; Ό,τι κι αν βιώσεις έρχεται για να περάσει και να γιατρευτεί, μην ανησυχείς. Άκουσε το σώμα σου και σεβάσου τα όριά του. Μην αφήσεις το εργασιακό στρες, τις κακές συνήθειες και την εμμονή στη ρουτίνα να σε κάνει κάτι άλλο από αυτό που θέλεις να γίνεις και δώσε χώρο στη ζωή σου για εναλλακτικούς και ποιοτικούς τρόπους ζωής.

Ποσειδώνας στον 8ο οίκο (από 4/2) 
Οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα που περιλαμβάνει την από κοινού διαχείριση υλικών αγαθών με ανθρώπους, τράπεζες, εφορίες, πιστωτές, είναι απλά ένα βήμα πιο κοντά στο γκρεμό. Ακόμα κι να σε δελεάζει απίστευτα να εμπλακείς σε παράνομες δοσοληψίες ή να ρισκάρεις χρήματα που δεν ανήκουν μόνο σε σένα, προσπάθησε να λογικευτείς και να μετριάσεις τον τυχοδιώκτη μέσα σου. Αν δεν ξέρεις πώς να κινηθείς και ποια είναι η σωστή οικονομική απόφαση, καλό θα ήταν να ζητήσεις τη συμβουλή οικονομικού συμβούλου ή απλά ενός πιο πρακτικού και ρεαλιστή φίλου. Υπάρχει κίνδυνος για παρεξηγήσεις και παρερμηνείες στις οικονομικές συναλλαγές, γι΄αυτό και εννοείται ότι δεν πρέπει να βασιστείς στο λόγο του άλλου. Γραπτές και χειροπιαστές εγγυήσεις θα σε γλιτώσουν από κακοτοπιές. Τώρα όσον αφορά τη σχέση με τον σύντροφο: δυσκολίες και σύγχυση αναφορικά με το ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση και απογοήτευση από υπερβολικές προσδοκίες. Είτε ο ένας εγκαταλείψει τον άλλο, είτε τον λατρέψει και τον εξιδανικεύσει, ο έρωτας λαμβάνει πια διαστάσεις παραμυθιού, όπου όλες οι αισθήσεις και τα βιώματα βοηθούν για να φέρουν πιο κοντά δύο ψυχές.

Ουρανός στον 9ο οίκο
Το όραμά σου για το μέλλον και η άποψή σου για τη ζωή δεν έχει σκοπό να παραμείνει ακλόνητη και αλώβητη από όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σου αυτή την περίοδο. Μπαίνεις λοιπόν σε μία διαδικασία όπου αλλάζεις ριζικά τα πιστεύω σου και αμφισβητείς καθετί που θεωρούσες δεδομένο ως τώρα. Η αλλαγή μπορεί να έρθει εν μία νυκτί, μετά από μία συζήτηση με έναν άγνωστο, μετά από την ανάγνωση ενός βιβλίου, μετά από μία διάλεξη, ίσως και μετά από ένα όνειρο. Έτσι, ενδέχεται να σε δούμε να αλλάζεις αντικείμενο σπουδών, θέση εργασίας, πόλη ή και χώρα διαμονής. Να ταξιδεύεις και να μαθαίνεις. Να αναρωτιέσαι και να απορρίπτεις. Να λες «ναι» αφού πρώτα πεις «όχι». Τα μελλοντικά σου σχέδια πρέπει να έχουν την προσωπική σου σφραγίδα πλέον, χωρίς την επιρροή άλλου ή την εξάρτηση από κατεστημένες καταστάσεις, ακριβώς επειδή θέλεις να βρεις το πραγματικό νόημα της ζωής σου. Όσο πιο πολύ ανοίγεις τα φτερά σου και το μυαλό σου, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα το ανακαλύψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου