Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

10/1/12

ΠΑΡΘΕΝΟΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')





Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 



Δίας στον 9ο οίκο (μέχρι 11/6)
Οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν αυτή την περίοδο θα σχετίζονται άμεσα με δραστηριότητες που αφορούν σπουδές και επαφές με ξένες χώρες και πολιτισμούς. Αυτό δε σημαίνει απλά ότι θα μάθεις μία ξένη γλώσσα, θα οργανώσεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό, θα ξεκινήσεις νέες σπουδές ή θα ασχοληθείς με τις εκδόσεις και με νέες δημιουργικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.  Πολύ περισσότερο σημαίνει ότι συναντάς ανθρώπους που σε εμπνέουν και σε βοηθούν επαγγελματικά. Σημαίνει ότι βιώνεις εμπειρίες οι οποίες εμφυσούν μέσα σου ένα νέο όραμα για το μέλλον σου. Σημαίνει ότι είσαι ακόμα πιο οξυδερκής για να εντοπίσεις τις οποιεσδήποτε ευκαιρίες δίπλα σου και να τις αξιοποιήσεις σωστά. Ναι, νιώθεις πια αισιόδοξος, ακόμα κι αν όλα ναυαγούν γύρω σου, ότι μπορείς να καταφέρεις πολλά και να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά προς το όνειρο σου.  

Δίας στον 10ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Όλη η προεργασία των προηγούμενων μηνών κατέστησε σαφές μέσα σου ότι και μόνο η αλλαγή της ψυχολογίας και της προσωπικής σου φιλοσοφίας είναι αρκετή για να σου δώσει ώθηση και να δώσει ένα δυναμικό come back στην κοινωνική σου ταυτότητα. Έτσι, καριέρα και δημόσια εικόνα όχι απλά αλλάζουν, αλλά περνούν καλύτερες μέρες καθώς δεν δέχεσαι κανενός είδους πατρονάρισμα και περιορισμό στα σχέδιά σου. Καλό θα ήταν βέβαια, αφού αποφασίσεις να κάνεις του κεφαλιού σου ή να απαλλαγείς από ανθρώπους και σχήματα που σε έκλειναν μέσα σε μίζερα και στενά πλαίσια, να εξετάσεις προσεκτικά την κάθε επόμενη κίνησή σου, είτε πρόκειται να επεκταθείς προσωπικά (γάμος, απόγονοι, σπίτι) ή κοινωνικά (προαγωγή, δεύτερη δουλειά, προσωπική επιχείρηση, νέα καριέρα). Οι ευκαιρίες πάντως βρίθουν. Το θέμα είναι να αρπάξεις τις κατάλληλες για σένα.

Κρόνος στον 2ο οίκο (μέχρι 5/10)
Είναι η περίοδος όπου θα πρέπει να αποταμιεύεις και να αγνοείς τις εφήμερες ανάγκες του παρόντος. Τώρα το βλέμμα σου θα πρέπει να είναι στραμμένο σε στόχους που αργότερα θα σε καταξιώσουν επαγγελματικά και θα σε σταθεροποιήσουν οικονομικά. Προς το παρόν όμως όλα είναι μετέωρα, τα αποθέματα μειώνονται, τα χρήματα δεν επαρκούν, οι ανάγκες μεγαλώνουν, οι υποχρεώσεις αυξάνονται αντιστρόφως ανάλογα με τις οικονομικές εισροές. Μην απογοητεύεσαι ακόμα κι αν νιώθεις ότι οι κόποι σου, οι ικανότητές σου και τα ταλέντα σου δεν αμείβονται επαρκώς. Άνθρωποι πιο έμπειροι και μεγαλύτερης ηλικίας θα έρθουν δίπλα σου να σου προσφέρουν ευκαιρίες για να εκπαιδευτείς και να μάθεις νέα πράγματα, ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεκινήσεις από το μηδέν σε μία τέχνη. Είσαι σε μία φάση που χτίζεις το μέλλον σου κι έτσι θα πρέπει να μάθεις να αρκείσαι στα λιγότερα δυνατά για να μην αποπροσανατολιστείς από το στόχο που έχεις για ένα καλύτερο αύριο. Μην απορρίψεις καταστάσεις που θα σε κάνουν σοφότερο, μόνο και μόνο λόγω εγωισμού ή ανασφάλειας.

Κρόνος στον 3ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)
Οι σοβαρές αποφάσεις και η υπεύθυνη επικοινωνία με το άμεσο περιβάλλον σου αποτελούν επιτακτική ανάγκη, καθώς δεν μπορείς πια να φεύγεις και να έρχεσαι στη ζωή των άλλων όποτε αποφασίζεις εσύ. Οι γύρω σου σε έχουν ανάγκη και θα πρέπει να βρεις τρόπους να τους βοηθήσεις, να τους συμπαρασταθείς, να συμβιβαστείς, να τους στηρίξεις όσο περισσότερο μπορείς με όσο δυνατό λιγότερη άμεση επαφή. Δύσκολο, ε; Ναι, είναι, γι΄αυτό υπάρχει πιθανότητα να ενδώσεις στον πειρασμό και να αποκοπείς από ανθρώπους που σε βαραίνουν και να νιώσεις για λίγο μόνος. Αντίδοτο στη μοναξιά ενδέχεται να είναι τα σεμινάρια, η ανάγνωση βιβλίων, η εκπαίδευση, τα ταξίδια, και οτιδήποτε θα κάνει τον πνευματικό σου κόσμο πιο πλούσιο. Να θυμάσαι πως ό,τι καινούργιο μάθεις αυτή την περίοδο θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις στο μέλλον επαγγελματικά ή οικονομικά.

Πλούτωνας στον 5ο οίκο
Ο έρωτας, το φλερτ και η διασκέδαση μάλλον χάνουν την ανεμελιά τους για λίγο και γίνονται εργαλεία σε ένα παιχνίδι εξουσίας που οπωσδήποτε κάποιος πρέπει να νικήσει και κάποιος να χάσει. Μόνο που αυτός ο «κάποιος» δεν είναι πάντα ο αντίπαλος. Εσύ περνάς κατά διαστήματα και από τις δύο καταστάσεις και πότε βλέπεις τον εαυτό σου να νικάει, να επεκτείνεται, να επικρατεί, και πότε να τα χάνει όλα, να μένει μόνος, να ζει την απώλεια. Είναι από αυτές τις ιστορίες αγάπης που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη, ακόμα κι αν τελειώσουν άδοξα. Αν νιώθεις την ανάγκη να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου και την ορμή σου μέσα από ένα καλλιτέχνημα, ένα έργο, ένα χόμπι, ένα σπορ ή ακόμα και μέσα από ένα παιδί, η εποχή αυτή θα σου χαρίσει μεγάλη ενέργεια και δύναμη για να ξεπεράσεις τα οποιαδήποτε εμπόδια και να το πετύχεις.

Ποσειδώνας στον 7ο οίκο (από 4/2) 
Είτε βρίσκεσαι στην αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου είτε νιώθεις ότι η σχέση που έχεις είναι σαν από παραμύθι, το διάστημα αυτό είναι ενδεικτικό της ανάγκης που θέλεις να στηριχτείς σε έναν σύντροφο που θα σε βγάλει από οποιαδήποτε δύσκολη (ψυχολογική/ οικονομική/ επαγγελματική) κατάσταση και θα γίνει ο σωτήρας σου. Σύντροφος ή συνεργάτης, όπως και να’ χει, η σχέση που υφίσταται ανάμεσά σας, είναι μάλλον εξιδανικευμένη και περιέχει πολλά στοιχεία που εσύ φαντάζεσαι ότι υπάρχουν, αλλά δυστυχώς πρόκειται για ψευδαισθήσεις ή απλή εξαπάτηση εκ μέρους του άλλου μισού. Ναι, υπάρχει ο κίνδυνος ο σύντροφος ή συνεργάτης που θα σε προσεγγίσει να μην σου φανερώνει κάποιες πλευρές του εαυτού του, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την δική σου αδυναμία. Μην απορήσεις αν κάποια στιγμή πέσουν οι μάσκες και ανακαλύψεις ένα άλλο πρόσωπο, ξένο. Επομένως, καλύτερα κράτα τα πόδια σου στη γη, φύλαξε τον εαυτό σου και μοίρασέ τον στους άλλους με μέτρο και μην γίνεις το θύμα ή ο σωτήρας κανενός. Εναλλακτικά, μπορείς να αρχίσεις να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος, να γνωρίσεις ανθρώπους βαθιά θρησκευόμενους και φιλοσοφημένους, να συνεργαστείς με εθελοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, και να βοηθήσεις ανθρώπους που σε χρειάζονται, χωρίς να είναι απαραίτητο να επενδύσεις συναισθηματικά.

Ουρανός στον 8ο οίκο
Η πίεση που δέχεσαι από το σύντροφο και από την κοινή σας ζωή έχει αρχίσει και γίνεται αφόρητη και χρειάζεται επιτακτικά ανανέωση. Νιώθεις ότι οι υποχρεώσεις, τα άγχη και τα οικονομικά βάρη που μοιράζεστε έχουν αφαιρέσει από τη σχέση σας κάθε ίχνος αυθεντικότητας και ελευθερίας, στοιχεία τα οποία σου είναι τόσο απαραίτητα πια όσο και το οξυγόνο. Έτσι, κινείσαι επαναστατικά και είτε φέρνεις νέο αέρα στη μεταξύ σας σχέση είτε αφήνεσαι σε ένα νέο έρωτα που ακόμα κι αν διαρκέσει λίγο, είναι ικανός να σε κάνει να νιώσεις αναγεννημένος. Επίσης, τα χρηματικά οφέλη προς τρίτους και προς φορείς φτάνουν σε ένα στάδιο όπου δεν μπορείς να προβλέψεις την επόμενη εξέλιξη, είτε αυτή είναι (δυστυχώς) μία απρόσμενη οφειλή ή οικονομική ζημία είτε (ευτυχώς) μία οικονομική ευκαιρία, μία διευκόλυνση, μία χρηματική ενίσχυση από το πουθενά. Όλα αυτά σε αλλάζουν ψυχολογικά, καθώς διευρύνουν μέσα σου την ανάγκη να μην εξαρτάσαι από ανθρώπους, σχέσεις, χρήματα, ή υλικά αγαθά, να γνωρίσεις κρυφές πλευρές του εαυτού σου και να επεκτείνεις τους συναισθηματικούς σου ορίζοντες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου