Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

11/1/12

ΖΥΓΟΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')




Ο ΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 

Δίας στον 8ο οίκο (μέχρι 11/6)
Μέσα στο διάστημα αυτό σου δίνεται η ευκαιρία να χαλαρώσεις λίγο από την ένταση και τις ανακατατάξεις των τελευταίων μηνών. Είναι η ευκαιρία σου να έρθεις πιο κοντά σε ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά ή οικονομικά, να σε συμβουλεύσουν σχετικά με επικείμενες αγορές, επενδύσεις, δάνεια, ή γενικά οικονομικές αποφάσεις, και να σε ενισχύσουν με ακόμα πιο άμεσο τρόπο, δηλαδή να σε χρηματοδοτήσουν, να σε αποζημιώσουν, ή να σου δώσουν αύξηση. Όπως και να έχει, αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική γιατί νιώθεις ότι οι άνθρωποι γύρω σου σε καταλαβαίνουν, μπορούν να μιλήσουν απευθείας στην καρδιά σου και να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις πιθανά προβλήματα και εμπόδια. Οι σχέσεις γίνονται πιο ομαλές, οι σύντροφοι πιο δοτικοί και αισιόδοξοι, και οι καλοί φίλοι γίνονται ακόμα καλύτεροι.

Δίας στον 9ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Ένας άλλος αέρας, διαφορετικός, φυσάει στη ζωή σου και σε γεμίζει νέα οράματα και ελπίδες για το μέλλον. Πλέον αισθάνεσαι μέρος μίας πολύ μεγαλύτερης κοινότητας και θέλεις να εμπλακείς σε σχέσεις και πάρε-δώσε με ανθρώπους με άλλες νοοτροπίες, άλλες ιδεολογίες, άλλες σπουδές, άλλους κοινωνικούς κύκλους. Κι όμως όσο διαφορετικά κι αν μοιάζουν όλα αυτά, είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα μέσα σου, καθώς πηγάζουν από την ίδια ανάγκη: την ανάγκη σου να επεκτείνεις τον εαυτό σου σε κάτι μεγαλύτερο από αυτό που ήταν μέχρι σήμερα. Όπλα σου γι’ αυτή την «εκστρατεία» είναι οι σπουδές, τα ταξίδια, οι νέες γνωριμίες, οι άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και κουλτούρες, η συγγραφική ή καλλιτεχνική αφύπνιση. Κι αν νομίζεις ότι όλα αυτά δεν αφορούν την επαγγελματική σου θέση και κατάσταση στην τρέχουσα φάση, είσαι λάθος. Και το παραμικρό λιθαράκι που θα προσθέτεις στις πνευματικές και κοινωνικές σου δεξιότητες, θα μετατρέπεται σε προσόν-ογκόλιθο στην καριέρα σου, που κάποια στιγμή θα εκτινάξει την επαγγελματική σου αξία στα ύψη.

Κρόνος στον 1ο οίκο (μέχρι 5/10)
Υπό το βάρος όλων αυτών των αλλαγών που συμβαίνουν στη ζωή σου και των θλιβερών πλην όμως αναγκαστικών αποφάσεων που έχεις πάρει ως τώρα, είναι στιγμές που αφήνεσαι και γεμίζεις από αισθήματα μελαγχολίας, θλίψης και αγωνίας. Είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι άνθρωποι και καταστάσεις γύρω σου σε καλούσαν συνεχώς να πειθαρχήσεις, να ωριμάσεις, να αποχωριστείς, να παραιτηθείς, να συμβιβαστείς, να υπομένεις, να περιοριστείς. Όμως, όλη αυτή η εξαντλητική δουλειά που έχεις κάνει με τον εαυτό σου είναι το πρώτο στάδιο της προσωπικής σου ωρίμανσης και ενηλικίωσης και σημαίνει την αλλαγή στον τρόπο ζωής, τις επιλογές και τις προσωπικές συνήθειες, αλλαγή η οποία έπρεπε να γίνει. Το παλιό είχε φθαρεί και κάθε τι νέο έρχεται να βάλει νέες βάσεις στη ζωή σου. Έστω κι αν πλήγωσες ή πληγώθηκες από ανθρώπους, τώρα πια το πεδίο στις σχέσεις σου είναι καθαρό, και, αν έκανες καλή δουλειά, αυτό σημαίνει ότι έδιωξες από δίπλα σου συντρόφους, φίλους και συνεργάτες που δεν ήταν αντάξιοι των προσδοκιών σου και δεν μπορούσαν να εγγυηθούν ένα ευοίωνο μέλλον. Τώρα πια δίπλα σου έχεις ή ψάχνεις να βρεις άτομα που θα μπορείτε να σχεδιάσετε τη ζωή σας με βάση κοινά ιδανικά και στόχους. Αυτό είναι το δώρο όλης αυτής της επίπονης διαδικασίας.

Κρόνος στον 2ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)
Η πίεση περνάει τώρα στον τομέα των οικονομικών σου. Που πήγαν οι κόποι τόσων χρόνων; Πώς ανταμείβεσαι για τις σπουδές σου, τα πτυχία σου και τις περγαμηνές σου; Γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει, όπως της αξίζει, την προϋπηρεσία σου και την εργασιακή σου εμπειρία; Στο δια ταύτα όμως, το καθημερινό προς το ζην είναι θέμα πολλών συζητήσεων και αναπροσαρμογών, καθώς ο τρόπος που ζούσες μέχρι τώρα μπορεί να μην είναι οικονομικά βιώσιμος, και να πρέπει να περικόψεις σπατάλες και πολυτέλειες. Συν τοις άλλοις, στο δρόμο βρίσκονται και νέα έξοδα, νέες υποχρεώσεις, νέοι περιορισμοί. Μην πιστέψεις ούτε για μία στιγμή ότι πρέπει να εφησυχάσεις και να λύσεις τα λουριά, γιατί θα το μετανιώσεις στην επόμενη γωνία. Τώρα είναι περίοδος σκληρής δουλειάς, αναζήτησης ακόμα και δεύτερης εργασίας, αποταμίευσης, λογικής και σωστής οικονομικής διαχείρισης και, αν χρειαστεί, εκμάθησης μίας νέας τέχνης ή ενός νέου επαγγέλματος. Ποτέ δεν είναι αργά.

Πλούτωνας στον 4ο οίκο
Η ανάγκη σου να αποκτήσεις τον έλεγχο της προσωπικής σου ζωής γίνεται ακόμα πιο έντονη κάθε φορά που συναντάς εμπόδια, διαμάχες, ή ακόμα και ανωτέρα βία. Τότε η στάση σου σκληραίνει ακόμα πιο πολύ, και οι άμεσοι αποδέκτες των στιβαρών αποφάσεών σου είναι οι πιο στενές σου σχέσεις και το οικογένειακό σου περιβάλλον. Το να μετακομίσεις σε άλλο σπίτι, άλλη πόλη, άλλη χώρα δε σημαίνει απλά αναζήτηση μίας καλύτερης τύχης. Σημαίνει ξερίζωμα από συνήθειες και ανθρώπους με τους οποίους ζούσες χρόνια και ένιωθες ασφάλεια δίπλα τους. Το να ξεκινήσεις τη δική σου οικογένεια ή να φύγεις από αυτή που είχες ως τώρα, δεν είναι απλό. Είναι μία διαδικασία που ζητάει από σένα πολλή ψυχική ενέργεια και σου ξυπνάει φόβους του παρελθόντος. Έχεις όμως ακόμα περισσότερη δύναμη τώρα να σταθείς στα πόδια σου και να βρεις τις ρίζες όλων των προβλημάτων που σε ταλαιπωρούν στην προσωπική σου ζωή και στηρίζεις με πάθος την κάθε σου απόφαση. Το παιχνίδι παίζεται παράλληλα σε ιδιωτική και κοινωνική σφαίρα, με τις εξελίξεις στην καριέρα να δίνουν τροφή σε προσωπικές σου επιλογές και σε οικογενειακές διαμάχες. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από όλο αυτό, αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος ότι μετά τη διάλυση οποιωνδήποτε δεσμών, προσκολλήσεων, συνηθειών και εξαρτήσεων, θα νιώθεις πολύ πιο δυνατός και άρτιος στο να διεκδικήσεις τη δική σου μοίρα όπως εσύ επιθυμείς.

Ποσειδώνας στον 6ο οίκο (από 4/2) 
Στον τομέα της εργασίας, η αβεβαιότητα και η σύγχυση απλώνεται σαν πέπλο ομίχλης πάνω από τη ζωή σας. Αν θα μείνεις στη δουλειά σου, αν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η εταιρεία που εργάζεσαι, αν θα πρέπει να αναζητήσεις καινούργια εργασία, αν θα πρέπει να θυσιάσεις την εργασία σου για έναν άλλο, πιο σημαντικό σκοπό, σε ποιον τομέα να κινηθείς, αν η προσφορά που σου κάνουν είναι πραγματική και δεν κρύβει ψιλά γράμματα, αν… αν… αν.  Είναι αλήθεια ότι θα χρειαστεί να κάνεις αρκετές θυσίες στην καθημερινότητά σου και να αρκεστείς στα λίγα με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα γίνουν πολλά. Ίσως χρειαστεί να δεχτείς μία δουλειά που δεν σε ικανοποιεί, αλλά όμως θα νιώθεις ευγνώμων που τη βρήκες δεδομένων των συνθηκών. Θα χρειαστεί να διεκπεραιώσεις καθημερινές υποχρεώσεις και αγγαρείες, όσο δύσκολο και τυπικό κι αν σου φαίνεται. Όμως αυτή η περίοδος σου επιφυλάσσει και μία ικανοποίηση: τη χαρά να προσφέρεις σε ανθρώπους μέσα από τη δουλειά σου και να βάζεις σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές σου φιλοδοξίες, καθώς ευαισθητοποιείσαι σε περισσότερο ανθρωπιστικό επίπεδο. Δεν αποκλείεται να σε δούμε αναμεμειγμένο και σε εθελοντικές οργανώσεις ή να φροντίζεις ανθρώπους που έχουν ανάγκη την υποστήριξή σου. Όπως και να’ χει, φρόντισε την υγεία σου τηρώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα και μην αφήσεις το στρες και τα καθημερινά άγχη να χαλάσουν την ποιότητα της ζωής σου.

Ουρανός στον 7ο οίκο
Ανατροπές και ανακατατάξεις λαμβάνουν χώρα στις προσωπικές σου σχέσεις. Ιδού μερικά σενάρια: γνωρίζεις τον έρωτα της ζωής σου και παντρεύεστε εν μία νυκτί, είσαι ένα βήμα πριν την εκκλησία και το σκας τελευταία στιγμή με τον άνθρωπο που γύρισε από το παρελθόν σου ή που απλά συνάντησες μία μέρα στην ουρά στην τράπεζα, ο γάμος σου έχει γίνει φορτικός και ο σύντροφός σου τόσο καταπιεστικός, που τον εγκαταλείπεις χωρίς να αφήσεις καν αποχαιρετιστήριο σημείωμα, ανακοινώνεις στους γονείς σου ότι η «σχέση» σου είναι από άλλο πολιτισμό, από άλλη θρησκεία και από άλλη χώρα και «πάει» σοβαρά. Από αυτά τα ενδεικτικά παραδείγματα καταλαβαίνεις ότι μπαίνεις σε μία φάση της ζωής σου που θέλεις να επαναστατήσεις σε οποιαδήποτε σχέση νιώθεις καταπίεση, να αλλάξεις τα κριτήρια και τα στάνταρ σου και να φέρεις ένα νέο και αναζωογονητικό αέρα στην προσωπική σου ζωή, ακόμα κι αν οι αντιδράσεις του περιβάλλοντός σου θα είναι έντονες και αποκαρδιωτικές. Οι συγκρούσεις δεν θα λείπουν, αλλά είσαι αποφασισμένος ότι η ζωή σου δεν μπορεί να είναι παιχνίδι στα χέρια των άλλων. Η μόνη συμβουλή που μπορεί να δοθεί είναι να μην ποντάρεις σε έρωτες ξαφνικούς και συνεργάτες ανατρεπτικούς, γιατί μπορεί να μείνεις μετέωρος, και φυσικά, να είσαι έτοιμος ψυχολογικά για οποιαδήποτε ανατροπή στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, αφού τώρα δοκιμάζονται η αντοχή και η δυναμική τους. Α! Αν δεν επαναστατήσεις εσύ, θα το κάνει ο Άλλος. Ποιος θα δει πρώτος την πλάτη του άλλου άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου