Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

12/1/12

ΣΚΟΡΠΙΟΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')



Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 



Δίας στον 7ο οίκο (μέχρι 11/6)
Προσπάθησε να αξιοποιήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα και με αρκετή σύνεση και σοφία το παρόν χρονικό διάστημα καθώς έχεις πολλές πιθανότητες να κερδίσεις πολλά στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Αυτό σημαίνει ότι οι ευκαιρίες που ανακαλύπτεις έχουν σκοπό να σε προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω στην προσωπική σου ζωή. Αν λοιπόν έχεις βρει το σύντροφο της ζωής σου, τότε δεν διστάζετε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή να αποκτήσετε έναν απόγονο. Αν αναζητάτε μία καλύτερη τύχη, τότε είναι πιθανό να μετακομίσετε σε μία άλλη πόλη ή χώρα λόγω επαγγελματικών εξελίξεων (του συντρόφου ή δικών σου), όπου θα ζήσετε πολύ πιο άνετα. Αν πάλι η σχέση σου κλυδωνίζεται και δεν πατάει σε γερά θεμέλια, τότε νιώθεις ότι ήρθε η περίοδος όπου θα τολμήσει ένας από τους δύο να πει το «αντίο». Όμως μην ανησυχείς, γιατί εκτός από την ανακούφιση που (τελικά) θα νιώσεις ότι κάτι αβέβαιο έφυγε από τη ζωή σου, θα δεις ότι στ’ αλήθεια υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω έτοιμοι να γοητευτούν από σένα και να σε πλησιάσουν. Πέρα από τα ερωτικά, σε παρόμοιο επίπεδο κυμαίνονται και οι συνεργατικές επαγγελματικές σχέσεις, όπου νιώθεις τη σιγουριά να «ανοιχτείς» επαγγελματικά και να εξερευνήσεις ευκαιρίες που πριν δίσταζες. Συμβουλή: ο τολμών νικά, αλλά ο παρορμητισμός βάζει παγίδες. Σκέψου καλά πριν από κάθε βήμα.

Δίας στον 8ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Στα πλαίσια όλου αυτού του ανανεωτικού αέρα που διαπνέει τις σχέσεις σου, το διάστημα αυτό φέρνει δίπλα σου ανθρώπους που μπορούν να σου βρουν λύσεις σε προβλήματα οικονομικά και επαγγελματικά και να σε βοηθήσουν –γιατί όχι και εμπράκτως;- με οικονομική υποστήριξη, με πιθανή συνεργασία ή με βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επαγγελματικές λύσεις. Τώρα είναι καλή περίοδος να διευθετήσεις όλες τις εκκρεμότητες που έχεις με χρέη, πιστωτές, δάνεια, εφορία και τράπεζες, και να φροντίσεις να τις βάλεις σε μία τάξη, και όχι να δημιουργήσεις και άλλες, λόγω υπερβολικού ενθουσιασμού και υπεραισιοδοξίας. Όλη αυτή την ευφορία μπορείς κάλλιστα να την διοχετεύσεις στις ερωτικές σου σχέσεις, αφού μπορείς να βρεις -ή είσαι ήδη- με ανθρώπους που κάνουν την καρδιά σου να λιώνει. Ναι, τώρα μπορείς να δεις λίγο πιο αισιόδοξα τις σχέσεις σου και να ξεχάσεις για λίγο πώς είναι να ζεις με καχύποπτες συμπεριφορές, ζήλιες και συγκρούσεις.

Κρόνος στον 12ο οίκο (μέχρι 5/10)
Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για τον σχεδιασμό της μετέπειτα προσωπικής σου πορείας. Ένας μεγάλος κύκλος τελειώνει και ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένας νέος και εσύ είσαι κάπου εκεί στο μεταίχμιο. Ακόμα δεν προχωράς στην δράση γιατί δεν έχεις κατασταλάξει προς ποια κατεύθυνση να κινηθείς. Σχέσεις που ζητούν ή επισημοποίηση ή χωρισμό, δουλειές που ζητούν ή προαγωγή ή παραίτηση, το σώμα σου που ζητάει προσοχή και φροντίδα, το σπίτι που ζητάει αλλαγή σε πρόσωπα και σε συνήθειες. Μια ζωή, δηλαδή, όπου όλα θέλουν κίνηση, νεύρο και αλλαγή κι εσύ μένεις στάσιμος γιατί πρέπει να σκεφτείς πρώτα ώριμα τις επόμενες κινήσεις σου. Ναι, είναι φυσικό να φοβάσαι, γιατί όλοι οι φόβοι και οι ανασφάλειές σου βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια και σε ταλανίζουν. Όμως οφείλεις στον εαυτό σου να απαλλαγείς από τα «πρέπει» όλου του κόσμου και να ακούσεις τη δική σου εσωτερική φωνή, να κλείσεις τα αυτιά στην άγονη αρνητική κριτική, αλλά να τα ανοίξεις σε όποιον ή ό,τι θέλει να σε διδάξει κάτι μέσα από αυτό το πέρασμα. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι μικρός μπροστά σε όλα αυτά τα μεγάλα που πρέπει να γίνουν, μην ανησυχήσεις. Το επόμενο διάστημα είναι αυτό που θα σου δώσει τη δύναμη να βάλεις μπρος τις μηχανές και να ξεκινήσεις. Κάποια πλεονεκτήματα έχουν ήδη κερδηθεί και κάποια ζημιά έχει ήδη γίνει. Αλλά αυτό θα το ξέρεις μετά το πέρας αυτής της κρίσιμης περιόδου.

Κρόνος στον 1ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)            
Τώρα αρχίζει ο καιρός όπου το κάθε μικρό ή μεγάλο βήμα σου σηματοδοτεί την εξέλιξή σου για τα επόμενα δεκατέσσερα χρόνια, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να πάρεις σωστές, ώριμες και υπεύθυνες αποφάσεις. Πρόοδος πια σημαίνει «πάω παρακάτω», είτε με τους ανθρώπους και τις επιλογές που είχες κάνει αλλά με βλέψεις προς επέκταση, είτε αλλάζοντας συνήθειες, σχέσεις και καθημερινότητα. Συγκεντρώσου περισσότερο στις δικές σου ανάγκες και στην πορεία που θέλεις ΕΣΥ να χαράξεις την υπόλοιπη ζωή σου, όχι αυτή που σου έχουν επιβάλλει οι άλλοι με τους κανόνες και τα πρέπει τους. Ακόμα κι αν τίποτα δε γίνεται στην ώρα του, αν ο χρόνος κυλάει αργά και βασανιστικά, όλα έχουν το σκοπό τους. Και αυτός είναι να καταλάβεις το λόγο για τον οποίο δεν αλλάζεις απλά μεριά στο κρεβάτι, αλλά κάνεις χώρο για άλλους στόχους και άλλες σχέσεις στη ζωή σου. Δηλαδή ενηλικιώνεσαι. Αλλαγή εργασίας, αποχωρισμός από αγαπημένα πρόσωπα, αλλαγή σπιτιού, συμβιβασμοί και υποχρεώσεις. Όση εξαντλητική δουλειά, πόνο, αγωνία κι αν έχει αυτό, μετά το πέρας αυτού του διαστήματος νιώθεις ανακούφιση και ευγνωμοσύνη σαν να κρατάς το νεογέννητο παιδί σου μετά από τον τοκετό.

Πλούτωνας στον 3ο οίκο
Οτιδήποτε στο άμεσο περιβάλλον σου, ή που αφορά την επικοινωνία, τον τρόπο σκέψης ή τις γνώσεις, δεν συμβαίνει απλά για να συμβεί. Σημαίνει κάτι πολύ πιο βαθύ και σηματοδοτεί τις εξελίξεις και τις αποφάσεις των επόμενων ετών. Οι σπουδές, τα σεμινάρια και οι επιμορφώσεις που θα επιλέξεις, είναι εδώ για να σημάνουν μία μεγάλη στροφή στα επαγγελματικά σου. Η δουλειά που θα δεχτείς θα συνοδεύεται από αλλαγή στις επικοινωνιακές και επαγγελματικές σου δεξιότητες και πιθανόν μία μετακόμιση σε άλλο τόπο. Οι σχέσεις με συγγενείς και φίλους περνούν δια πυρός και σιδήρου καθώς νιώθεις ότι όλοι είναι σε επιφυλακή, κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν πια και όλοι θέλουν να παίξουν σε ένα παιχνίδι που καταλήγει σε νικητή και ηττημένο, και όχι σε ισοπαλία. Ό,τι αλλαγές κι αν γίνουν, σίγουρα θα αλλάξουν το σκηνικό και τον τρόπο σκέψης σου, καθώς γίνεσαι πιο ευαίσθητος στη μηνύματα του περιβάλλοντός σου, αλλά και πιο δυνατός και σταθερός στα λόγια και τις αποφάσεις σου. Μην φοβηθείς τις αλλαγές, έχουν έρθει για να σε μεταμορφώσουν και όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος, θα έχουν μείνει οι άνθρωποι και οι καταστάσεις που αληθινά ήθελες στη ζωή σου. 

Ποσειδώνας στον 5ο οίκο (από 4/2) 
Κάποιες στιγμές θα νιώθεις ότι έρχεσαι ακόμα πιο κοντά στο όνειρό σου να ερωτευτείς και να αφεθείς σε έναν σύντροφο, στον Έναν σύντροφο που θα σε κάνει για λίγο να νιώσεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε παραμύθι. Ναι, θα είναι όλα ρομαντικά και ιδανικά, μέχρι την ώρα που το ρολόι θα χτυπήσει δώδεκα. Τότε, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να ανακαλύψεις ότι έδωσες περισσότερα απ’ όσα πήρες, ότι επένδυσες σε μία φούσκα, ότι αυτό που έβλεπες ήταν μία εξιδανικευμένη εικόνα, ένα μύθος που εσύ ήθελες να πιστέψεις, και απείχε μακράν από την αλήθεια. Αν αποφασίσεις να βγεις από τη θέση του θύματος ή του θύτη, να μην ερωτεύεσαι μόνο χάριν του έρωτα και να μπεις σε μία πιο ισορροπημένη σχέση, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις με ρεαλιστικά κριτήρια τους ανθρώπους που έχεις απέναντί σου, και να βγάλεις τα ροζ γυαλιά. Είναι σκληρό, αλλά έτσι πρέπει να γίνει προκειμένου να γλιτώσεις τις απογοητεύσεις, να πάρεις την ευθύνη της ζωής σου στα χέρια σου, και να μην αποδίδεις τις «τυχόν» ατυχίες στα λάθη και τις συμπεριφορές των άλλων. Κάπου εκεί ανάμεσα στον τυφλό έρωτα και την συναισθηματική αφύπνιση, θα νιώσεις ότι έχεις ένα περίσσευμα δημιουργικότητας που πρέπει κάπου να το διοχετεύσεις. Έτσι, ασχολείσαι με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, με ευφάνταστα χόμπι και με ρομαντικά ταξίδια, ή ακόμα καλύτερα αποφασίζεις να αφοσιωθείς σε κάποιον ανώτερο σκοπό, σε εθελοντικές δράσεις και σε κοινωνική προσφορά.

Ουρανός στον 6ο οίκο                
Το όραμά σου για τη ζωή και τις εργασίες που θα σε απασχολούν καθημερινά μέσα σε αυτές, φαίνεται ότι γίνεται πολύ μεγαλύτερο από αυτή τη μίζερη ρουτίνα που βιώνεις αυτή την περίοδο και που σιγά σιγά αρχίζει να μοιάζει με αγγαρεία. Με έναν ξαφνικό τρόπο, λοιπόν, ενθουσιάζεσαι με ιδέες ανατρεπτικές και θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο που εργάζεσαι, που κινείσαι και που περνάς την καθημερινότητά σου. Νιώθεις την ανάγκη να προσθέσεις κάτι πολύ προσωπικό και αυθεντικό στην εργασία σου, γι΄αυτό είτε επιλέγεις να αποχωρήσεις και να εργαστείς πάνω σε ένα δικό σου σχέδιο ή μία δική σου επιχείρηση είτε εφευρίσκεις νέους πρωτότυπους τρόπους με τους οποίους θα κάνεις την καθημερινότητά σου πιο ενδιαφέρουσα και πιο δημιουργική. Γίνεσαι περισσότερο κοινωνικός και ενημερωμένος για όσα γίνονται γύρω σου, και θέλεις να είσαι μέρος των εξελίξεων, είτε από τη μεριά αυτών που επαναστατούν είτε από τη μεριά εκείνων που προσφέρουν κοινωνικό έργο σε όσους έχουν ανάγκη. Δεν θα λείψουν τα παράδοξα και οι εκνευρισμοί με συναδέλφους και ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καθημερινά. Αν το σώμα και η υγεία σου εμφανίσει σημάδια υπερβολικής ευαισθησίας ή αποσυντονισμού από όλη αυτή την αναταραχή, καλό θα ήταν να αρχίσεις να σκέφτεσαι εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, ή έστω μία διαφορετική αντιμετώπιση και φροντίδα για το σώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου