Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

20/1/12

ΙΧΘΥΕΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')



ΟΙ ΙΧΘΥΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 



Δίας στον 3ο οίκο (μέχρι 11/6)
Όσους ανθρώπους κι αν γνωρίσεις, όσα ταξίδια κι αν πας, όσα βιβλία κι αν διαβάσεις, όσες πληροφορίες κι αν μάθεις, τίποτα δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει την ακόρεστη δίψα σου για νέα πράγματα, νέες ιδέες, νέες εμπειρίες κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος. Το μυαλό σου τρέχει με ταχείς ρυθμούς και μάλιστα πέρα από γνώριμα μονοπάτια και δρόμους. Αποφασίζεις λοιπόν να κινηθείς σε πολλά επίπεδα και να εκμεταλλευτείς αυτό το διάστημα στο έπακρο. Προχωράς σε σπουδές και σε σεμινάρια, επιτρέπεις σε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους να μπουν στον κύκλο σου, βελτιώνεις τις σχέσεις σου με φίλους και συγγενείς, και οργανώνεις μικρές και μεγάλες αποδράσεις από την καθημερινότητα. Οτιδήποτε αφορά την επικοινωνία, τη μετακίνηση και τη σκέψη είναι το δυνατό σου χαρτί αυτή την περίοδο, με σκοπό να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Και πίστεψέ με, έχεις την δύναμη και τη θετική σκέψη για να πείσεις πολλούς ανθρώπους για τα μεγαλόπνοα σχέδιά σου.

Δίας στον 4ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Οι στοίβες από παράπονα που συσσωρεύονται γύρω σου από τους δικούς σου ανθρώπους αντιμετωπίζονται από σένα με περισσή άνεση κι έτσι με την αισιόδοξη στάση που τηρείς μπορείς να τους ανακουφίζεις, είτε ταλανίζονται από σοβαρές ανησυχίες είτε πνίγονται μέσα σε μία κουταλιά νερό. Είσαι ο άνθρωπός τους γιατί όχι μόνο τους παρέχεις λύσεις και συμβουλές αλλά και τους δίνεις μία μεγαλύτερη προοπτική για τα πράγματα και για τη ζωή. Και αυτοί με τη σειρά τους σου ανταποδίδουν με συμπαράσταση, ζεστασιά και ασφάλεια. Ναι, τώρα σε αυτή τη φάση μπορείς να δεις τη μεγάλη εικόνα και να εμπλουτίσεις τον ευαίσθητο και συμπονετικό χαρακτήρα σου με μία πιο αισιόδοξη στάση για τη ζωή. Θέλεις να απομακρυνθείς από ανθρώπους και περιβάλλοντα που δε σου ταιριάζουν ή σε κρατούν στάσιμο με το πέρασμα του χρόνου. Θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου, να διευρύνεις τα σύνορά σου είτε αυτά αφορούν την εγγύτητα με τους άλλους ανθρώπους, είτε καθεαυτό το μέρος που μένεις. Είσαι έτοιμος να δεχτείς νέα μέλη στην οικογένειά σου, να αλλάξεις σπίτι, να αλλάξεις επάγγελμα ή ακόμα και χώρα. Σίγουρα, πάντως, είσαι έτοιμος να κυνηγήσεις μία καλύτερη τύχη.

Κρόνος στον 8ο οίκο (μέχρι 5/10)
Το διάστημα αυτό καλείσαι να επιδείξεις τη μεγαλύτερη δυνατή πειθαρχία, υπομονή και επιμονή κυρίως σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο. Η στενότητα στην τσέπη και στα συναισθήματα σε ακολουθεί σε κάθε βήμα σου και σου θυμίζει ότι κάθε φορά που θέλεις να χαλαρώσεις, να απολαύσεις, να αφεθείς, να ξοδέψεις λόγια, υποσχέσεις, ή χρήματα και δώρα, η επόμενη μέρα θα σου ζητάει πίσω τα διπλάσια. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι πολύ δικοί σου άνθρωποι περνούν δύσκολες στιγμές, κυρίως με θέματα επαγγελματικά και οικονομικά, και ζητούν από σένα και το τελευταίο κομπόδεμά σου. Οι συνεργάτες σου σε αφήνουν μόνο καπετάνιο σε καράβι που μπάζει νερά μέσα σε καταιγίδα. Επίσης, εκκρεμότητες με τράπεζες, πιστωτές και εφορίες, γίνονται ένας βραχνάς που σου φαίνεται πολύ δύσκολο να ξεφορτωθείς. Οι σχέσεις γίνονται αναπόφευκτα πιο ψυχρές και πιο επικεντρωμένες στη λογική. Ναι, αν δεν απαλλαγούμε από τα χρέη, πώς μπορούμε να μιλάμε για πάθη, έρωτες και ρομαντισμούς; Τα λόγια βγαίνουν δύσκολα πια αν δεν τα εννοείς πραγματικά. Όμως, η ανασφάλεια και ο φόβος δεν πρέπει να σε κρατήσει στάσιμο: όσα προβλήματα προκύψουν, αντιμετώπισέ τα με οργάνωση και σκληρή δουλειά, και η ανταμοιβή σου θα είναι να μην σε απασχολήσουν ξανά.

Κρόνος στον 9ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)
Αν αισθάνεσαι ότι οι σπουδές σου δεν επαρκούν, ότι έχεις διαλέξει λάθος εργασιακό αντικείμενο, ότι δεν έχεις τα απαιτούμενα προσόντα να κυνηγήσεις τη θέση που ονειρεύεσαι, ότι όλα αυτά που προσπαθούσες τόσο καιρό να πετύχεις ήταν μάταια και δεν έχεις πια στόχους, τότε έχεις μπει για καλά στην περίοδο της προετοιμασίας του επαγγελματικού σου εδάφους. Η διαδικασία είναι γνωστή: σπορά, πότισμα, συγκομιδή. Έτσι κι εσύ, θα πρέπει να καταλήξεις στους στόχους που θέλεις να ακολουθήσεις (σπορά), να βελτιώσεις οποιαδήποτε προσόντα ή ταλέντα θα σε βοηθήσουν προς αυτό το δρόμο (πότισμα), να υπομένεις και να προσπαθείς συνεχώς μέχρι να έρθει η στιγμή όπου θα αναγνωριστούν οι κόποι σου και η δουλειά σου (συγκομιδή). Κανείς δεν σου υπόσχεται ότι θα είναι εύκολο, ούτε θα υπάρχουν σημάδια στο δρόμο ότι η «σοδειά» θα είναι καλή. Εσύ θα πρέπει να βασίζεσαι στην προσωπική σου προσπάθεια για εξέλιξη. Ναι, μπορεί στο δρόμο να χάσεις μερικούς ανθρώπους που πίστευες ότι σε στήριζαν, μπορεί να αλλάξεις εργασία και συνήθειες, μπορεί να αφοσιωθείς σε σπουδές και σε πνευματικές αναζητήσεις, αλλά όλα αυτά συμβαίνουν επειδή έχεις αποφασίσει ότι θα υιοθετήσεις μία πιο σοβαρή και αυστηρή φιλοσοφία ζωής πια, όπου καθετί θα έχει λόγο που συμβαίνει.

Πλούτωνας στον 11ο οίκο
Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, συνήθως ψυχοφθόρο και γι’ αυτό αλησμόνητο πάρα το πέρασμα των χρόνων, όταν οι φίλοι μας χάνονται μέσα από μεγάλες ρήξεις, όταν η δουλειά που τόσο αγαπούσαμε μας απογοητεύει ή μας διώχνει, ή όταν απλά αναθεωρούμε σε βάθος τους στόχους μας και αποφασίζουμε να πλεύσουμε προς εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις με άλλες προτεραιότητες πια. Φιλίες και συνεργασίες σταματούν να ρίχνουν πια νερό στο κρασί τους και έρχονται σε σύγκρουση, ενώ καινούργιες πιο φρέσκιες και πιο ζωντανές τις αντικαθιστούν και σε αναζωογονούν ξανά. Μαζί με αυτές, μπαίνεις κι εσύ σε έναν καινούργιο κοινωνικό κύκλο με ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξή σου, να σε στηρίξουν οικονομικά, να σου δώσουν πολλή από την ενέργειά τους για να ανταπεξέλθεις στις όποιες δυσκολίες. Ενδέχεται μάλιστα να εμπλακείς και σε ομάδες με πολιτική ή ανθρωπιστική δράση ή και να έρθεις σε σύγκρουση με νόμους και κανόνες. Το νόημα αυτής της περιόδου είναι ότι ο πυρήνας της σκέψης σου και της δράσης σου είναι πλέον οι άλλοι, η κοινωνία, οι χρήζοντες ανάγκη, η Ομάδα. Δεν είσαι πλέον μόνος, αλλά ζεις και αλλάζεις μέσα και μαζί με τους άλλους.

Ποσειδώνας στο ζώδιό σου (1ος οίκος) (από 4/2) 
Το σκηνικό έρχεται και συμπληρώνεται με αρκετό αλτρουισμό και φαντασία από μέρους σου. Μπορείς να νιώθεις μέσα στα νερά σου πια, γιατί και οι άλλοι γύρω σου μπορούν να καταλάβουν πια τι σημαίνει ‘νοιάζομαι για τον διπλανό μου’ και για το λόγο αυτό ‘βάζω σε δεύτερη μοίρα τις εγωιστικές μου ανάγκες’. Η μία πλευρά του νομίσματος συνιστά μία άκρως δημιουργική εποχή όπου η έμπνευσή σου διαχέεται προς τις τέχνες, νέα πνευματικά ενδιαφέροντα, νέα ιδανικά. Επίσης, στρέφεις τα φιλάνθρωπα αισθήματά σου προς ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση άλλων ή κοινωνικούς φορείς που υπερασπίζονται αδυνάτους. Η άλλη πλευρά του νομίσματος, όμως, σε απομακρύνει αρκετά από τον ίδιο σου τον εαυτό και νιώθεις σύγχυση σχετικά με τους προσωπικούς σου στόχους. ‘Ποιος είσαι’ και ‘τι ψάχνεις’ είναι ερωτήματα που θα σε βασανίζουν, αλλά και που είναι πιθανό να τα παραμερίσεις, γιατί προτεραιότητά σου τώρα πια είναι οι άλλοι. Χρειάζεται προσοχή καθώς ενδέχεται κάποιοι να εκμεταλλευτούν αυτή την συμπόνια σου και να σε εξαπατήσουν. Σχέσεις, καταστάσεις, νέες επαγγελματικές προτάσεις, νέες γνωριμίες θα πρέπει να εξετάζονται πολύ προσεκτικά και με μια ρεαλιστική ματιά, για να αποφύγεις απογοητεύσεις και επίπονες απομυθοποιήσεις. Μην ψάχνεις για σωτήρες ή μην κατηγορείς άλλους ως θύτες. Κάνε τις επιλογές σου και υπερασπίσου τις.

Ουρανός στον 2ο οίκο
Η οποιαδήποτε οικονομική σταθερότητα μπορεί να είχες έως τώρα, περνάει ξαφνικά στο στάδιο της «αστάθειας». Ναι, καλά κατάλαβες, τη μία μέρα θα έρχονται έσοδα από το πουθενά, οικονομική ενίσχυση που δεν την περίμενες, έξτρα εργασία που σου παρέχει τη δυνατότητα να φερθείς σπάταλα, την άλλη μέρα όμως, η τύχη θα γυρίζει ανάποδα και ο τραπεζικός λογαριασμός σου θα είναι στο μείον. Αν θέλεις να ανεξαρτητοποιηθείς οικονομικά, δηλαδή να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση, να δημιουργήσεις κάτι δικό σου, να σταθείς στα πόδια σου, τώρα είναι μία καλή περίοδος. Φτάνει βέβαια η λέξη «ρίσκο» να μην συνοδεύεται από την «απερισκεψία» γιατί τότε θα βρεθείς μάλλον στην αντίθετη θέση. Σχεδίασε προσεκτικά την οικονομική σου «επανάσταση», βρες εναλλακτικούς τρόπους να διευρύνεις τα ταλέντα σου και τις ικανότητές σου και συνδύασε τη σταθερότητα μαζί με την αλλαγή, για να δεις αποτελέσματα που θα σε αποζημιώσουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου