Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

4/1/12

ΔΙΔΥΜΟΙ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')



ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ


Δίας στον 12ο οίκο (μέχρι 11/6)
Οτιδήποτε νιώθεις ότι θέλεις να προσφέρεις στους άλλους και να τους μεταδώσεις την αισιοδοξία σου και τη βοήθειά σου γίνεται πλέον αυτοσκοπός για σένα. Οι άλλοι έχουν τον πρωταρχικό ρόλο και νιώθεις ότι επεκτείνεις τα προσωπικά σου σύνορα αγαπώντας και στηρίζοντας τους άλλους. Κατά παράξενο τρόπο, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σαν από μηχανής θεός σε καταστάσεις που χρήσουν τις γνώσεις σου και την εμπειρία σου και όλα γίνονται με timing ακριβείας. Παρ’ όλα αυτά δεν παραβλέπεις την έντονη ανάγκη σου για πνευματικότητα, προσωπική αναζήτηση και φιλοσοφία και αναζητάς και τις δικές σου ώρες απόσυρσης και περισυλλογής. Μέσα σε όλη αυτή την πνευματικότητα, μην ξεχάσεις να βεβαιωθείς ότι σωματικά όλα λειτουργούν ρολόι.



Δίας στον 1ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Αυτή η χρονιά είναι η χρονιά σου. Μία νέα εποχή εξέλιξης και ανάπτυξης ξεκινάει. Με μία γερή ένεση αισιοδοξίας και πίστης στον εαυτό σου, νιώθεις ότι μπορείς να πεις τα πιο κρυφά σου όνειρα και αυτά να πραγματοποιηθούν. Προσοχή χρειάζονται δραστηριότητες, όπως υπεροψία, αλαζονεία, σπατάλη χρημάτων αλλά δυνάμεων, και υπερβολική πίστη στην τύχη. Ναι, συν Αθηνά και χείρα κίνει και αυτό να το θυμάσαι, καθώς πρέπει μέσα σε όλο αυτό τον σχεδιασμό που έχεις ξεκινήσει να έχεις πάντα ορθολογιστικά και ρεαλιστικά κριτήρια για τις αποφάσεις και τις κινήσεις σου. Μην ξεχνάς επίσης, ότι για να ανοίξεις μία πόρτα πρέπει να κλείσεις μία άλλη. Μη στεναχωρηθείς αν κάτι τελειώσει. Σε λίγο θα ξεκινήσει κάτι άλλο. Απλά θα αλλάξει για λίγο η ισορροπία των σχέσεων. Εν ολίγοις, ευκαιρίες για ταξίδια, δουλειές στο εξωτερικό ή σε άλλη πόλη, γάμος, παιδιά, σπουδές, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είπαμε, φέτος είναι η χρονιά σου.



Κρόνος στον 5ο οίκο (μέχρι 5/10)
Ποιος είπε ότι ο έρωτας, το φλερτ και το παιχνίδι έχουν πλάκα για πάντα; Για λίγο καιρό ακόμα έρχεσαι αντιμέτωπος με καταστάσεις όπου πρέπει να βάλεις πολύ νερό στο κρασί σου και να ανεχτείς συμπεριφορές που καθόλου δεν θυμίζουν τις ξέγνοιαστες παλιές καλές  μέρες. Ο σύντροφος σου μιλάει μόνο για ψυγεία και κουζίνες, ενώ εσύ θέλεις να φύγετε κάπου οι δυο σας μακριά από όλους. Ίσως η απόκτηση ενός απογόνου να φέρει πολλές ευθύνες και να βάλει για λίγο τον έρωτα στον «πάγο». Οι φίλοι χάνονται μέσα στα προβλήματά τους και οι παρέες αποξενώνονται. Η δουλειά που κάποτε ήταν για σένα ένα χόμπι, τώρα πια είναι μόνο λογαριασμοί, έξοδα, κόστος και διαπραγματεύσεις με ψυχρή λογική, αλλά και ένας διαρκής αγώνας για καταξίωση. Ναι, μπορεί να σοβαρεύουν οι σχέσεις και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα, αλλά γιατί θυμίζουν μόνο κριτική και ευθύνες, και καθόλου διασκέδαση και ανεμελιά;



Κρόνος στον 6ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)
Σώμα και πνεύμα μπαίνουν σε έναν καινούργιο κύκλο προκλήσεων και αρκετά επίπονων δοκιμασιών. Θα πρέπει να αποδεικνύεις καθημερινά στην εργασία σου ότι αξίζεις και ότι μπορείς να γίνεις ακόμα καλύτερος. Οι υποχρεώσεις αυξάνουν και η σκληρή δουλειά είναι μονόδρομος. Εργοδότες ζητούν όλο και περισσότερα και συνάδελφοι σε ανταγωνίζονται με φανερά ή κρυφά μέσα. Όλη αυτή η κόπωση είναι πολύ πιθανό να εκφραστεί με κάποιο σωματικό σύμπτωμα. Για το λόγο αυτό βρες οπωσδήποτε διεξόδους διαφυγής από την καθημερινότητα, έλεγξε την σωματική σου κατάσταση συχνά, κράτησε δίπλα σου ανθρώπους που σε χαλαρώνουν και διατήρησε όσο μπορείτε την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.



Πλούτωνας στον 8ο οίκο
Διανύεις μία μεγάλη περίοδο όπου οι σχέσεις σου με τους άλλους αλλάζουν δραματικά, ως αποτέλεσμα ισχυρών συναισθηματικών αλλά και οικονομικών κραδασμών. Αυτό μπορεί να σημαίνει με απλά λόγια π.χ. ότι παντρεύεσαι και βλέπεις την οικονομική σου ευμάρεια να εκτοξεύεται. Μπορεί όμως να σημαίνει ότι ο σύντροφός σου σε παρασέρνει μαζί του στον πάτο εξαιτίας μίας σειράς λανθασμένων οικονομικών κινήσεων και χειρισμών που σας στοίχισαν την οποιαδήποτε ασφάλεια υπήρχε ανάμεσά σας. Πολύ πιθανό από αυτό το σημείο και μετά να ξεκινούν παιχνίδια εξουσίας με τον σύντροφο ή με τον άνθρωπο που έχετε τα περισσότερα συναισθηματικά και οικονομικά πάρε-δώσε. Χρέη, τράπεζες, δάνεια, εφορίες σε φέρνουν αντιμέτωπο με το αυστηρό πρόσωπο οικονομικών φορέων. Παράλληλα, άλυτα θέματα από προηγούμενες σχέσεις έρχονται στην επιφάνεια και τελικά στο δίλημμα που πρέπει να απαντήσεις είναι: Μήπως πρέπει να εγκαταλείψεις την εμμονή σου με τα υλικά αγαθά και τη ανάγκη για έλεγχο για να μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα τον Άλλο και να ενωθείς ψυχή τε και σώματι μαζί του;



Ποσειδώνας στον 10ο οίκο (από 4/2) 
Μία περίοδος που για σένα εμπεριέχει μία μεγάλη στάση. Στάση για να σκεφτείς και να αποφασίσεις με τι θέλεις να ασχοληθείς στη ζωή σου, τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείς. Να ακολουθήσεις το παλιό μονοπάτι ή να βρεις ένα νέο; Όμως, ακόμα κι αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τον τρόπο ζωής σου, με τις επιλογές σου και με την έως τώρα επαγγελματική σου πορεία, καλό θα ήταν να κάνεις μία δεύτερη, ίσως και μία τρίτη σκέψη, προτού εγκαταλείψεις τα πάντα για να κάνεις μία νέα αρχή. Όσο κι αν φαντασιώνεσαι τον εαυτό σου με μια νέα καριέρα, να θυμάσαι ότι διατρέχεις πάντα τον κίνδυνο να ονειροπολείς τόσο που να αιθεροβατείς, και τότε η πτώση στην πραγματικότητα θα είναι άσχημη. Παράλληλα, ενδέχεται να κάνεις μία στροφή προς πιο πνευματικά ή καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, και με αυτό εννοούμε είτε να ξεκινήσεις γιόγκα και διαλογισμό είτε να σε ελκύουν περισσότερο τομείς όπως η μόδα, το σινεμά, το θέατρο, η φωτογραφία, η μουσική. Όπως και να έχει, έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μέσα σου μία ανάγκη για αναγνώριση από το κοινό, την οποία θα πρέπει να την χειριστείς με λογικούς και μετριοπαθείς τρόπους, αν δεν θέλεις να γίνεις ο περίγελος των μίντια. Σοβαρά τώρα, είτε αλλάξεις δουλειά είτε όχι, ενδέχεται να κάνεις μία στροφή προς πιο φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα, αφού προτεραιότητά σου είναι να βοηθήσεις και να συμπαρασταθείς σε άτομα που σε χρειάζονται.



Ουρανός στον 11ο οίκο
Καινούργιοι στόχοι και νέα ιδανικά. Τόσο καινούργια που απορείς πώς τόσο καιρό ανέχεσαι τον εαυτό σου με αυτές τις αναχρονιστικές ιδέες και τα παλιά πιστεύω. Καταστάσεις και εμπειρίες σε προκαλούν να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο συνήθως αντιμετωπίζεις τη ζωή και σε αυτό μπορεί να συμβάλλουν νέες παρέες, νέοι φίλοι, νέες κοινωνικές ομάδες και σύλλογοι. Με λίγα λόγια, νέα ενδιαφέροντα που ξυπνούν μέσα σου το ομαδικό πνεύμα, και αυτή είναι όντως μία καλή εποχή για ενασχόληση με δραστηριότητες με ανθρωπιστικούς ή κοινωνικούς σκοπούς μέσα σε ομάδες που προσπαθούν να επιφέρουν αλλαγές στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Προσοχή χρειάζεται η επαφή σου με ομάδες με εξαιρετικά ανατρεπτικές και εξτρεμιστικές απόψεις και δράσεις. Να είσαι έτοιμος για παν ενδεχόμενο όσον αφορά το ενδιαφέρον σου για οποιαδήποτε κοινωνική σου ενασχόληση. Αυτό σημαίνει ότι τη μία μέρα μπορεί να ενθουσιάζεσαι με έναν σκοπό, μία δράση, μία επαγγελματική δραστηριότητα, και την άλλη να απογοητεύεσαι, να φεύγεις, να σε διώχνουν, να βαριέσαι, ή και το ανάποδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου