Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

5/1/12

ΚΑΡΚΙΝΟΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')




Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Δίας στον 11ο οίκο (μέχρι 11/6)
Αν από κάπου θέλεις να ζητήσεις βοήθεια, να λες ότι τουλάχιστον εκεί πάνε καλά τα πράγματα και να νιώθεις αισιόδοξος, αυτός ο τομέας είναι οι φίλοι σου και η κοινωνική σου δικτύωση. Νιώθεις μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτό σε βοηθάει να διευρύνεις τον κύκλο των επαφών σου, με άμεσο όφελος για τους επαγγελματικούς σου στόχους και –γιατί όχι;- για τα αισθηματικά σου. Νιώθεις επίσης να σε ελκύουν θέματα και δράσεις πολιτικού, κοινωνικού ή ιδεολογικού περιεχομένου και να παίρνεις μία θέση απέναντι σε όλα τα κακώς κείμενα ως ενεργός πολίτης. Το πακέτο-δώρο για σένα περιλαμβάνει νέους στόχους και νέους ανθρώπους δίπλα σου για να σε βοηθήσουν να τους πετύχεις. Pas mal

Δίας στον 12ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Περίοδος μεγάλης ψυχολογικής ευεξίας, καθώς μπαίνεις σε δρόμους που σε βοηθούν να καθαρίσεις το μυαλό σου και το σώμα σου από οποιεσδήποτε «τοξίνες» και βλαβερές συνήθειες. Νιώθεις ότι μπορείς να καταφέρεις πολλά, ακόμα κι αν όλα γύρω σου καταρρέουν, και οι γύρω σου σε θαυμάζουν γι’ αυτή την αισιοδοξία σου. Η ελπίδα και η δύναμη αυτή απορρέει από δύο στοιχεία: Πρώτον, από το γεγονός ότι καταφέρνεις να συγχωρέσεις τον εαυτό σου από παλιές «αμαρτίες» και ξεκινάς από την αρχή με ένα νέο όραμα. Δεύτερον, από το γεγονός ότι στρέφεις αυτή τη φιλευσπλαχνία και προς τα έξω και στηρίζεις ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά σου, χωρίς να ζητάς αντάλλαγμα. Μην ξεχνάς να ξεκουράζεσαι και να φορτίζεις που και που τις μπαταρίες σου.

Κρόνος στον 4ο οίκο (μέχρι 5/10)
Ακόμα πιο συχνά στην οικογένεια το κλίμα γίνεται τώρα ψυχρό και βαρύ. Είτε οι οικονομικές υποχρεώσεις αυξάνονται επικίνδυνα, είτε άλλα μέλη της οικογένειας δημιουργούν (και απαιτούν από σένα να αναλάβεις) όλο και περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις. Από τη μία νιώθεις ότι μεγαλώνεις και ότι όλα αυτά είναι μέρος του προγράμματος ενηλικίωσης, από την άλλη όμως το μέλλον της οικογενειακής και επαγγελματικής σου αυξάνει τις αγωνίες και τα άγχη σου. Ό,τι μπαίνει και βγαίνει από το σπίτι και την οικογένεια ζητάει πια μία σοβαρή απόφαση από σένα, και το λόγο σου ό,τι όλα στο τέλος θα πάνε καλά. Προσπάθησε να το εγγυηθείς ακόμα κι αν δεν βλέπεις φως στο τούνελ. Διατήρησε χαμηλό προφίλ, το βλέμμα στο στόχο, τα πόδια γερά στη γη, και οι κόποι σου θα αναγνωριστούν.

Κρόνος στον 5ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)
Όλα μπορούν να μπουν μέσα σε όρια, σε «πρέπει» και σε απαγορεύεται. Όχι όμως και ο έρωτας. Κι όμως, όσο κι αν σου φαίνεται απίθανο, ξεκινάει μία μακρά περίοδος όπου ο έρωτας, το φλερτ και το παιχνίδι «στεγνώνουν» από κάθε μορφή διασκέδασης, ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς. Δεν σε ενδιαφέρουν πια τα επιφανειακά αισθήματα και τα ραντεβού δίχως αύριο. Θέλεις να ξυπνάς κάθε πρωί με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, να μιλάτε για λογαριασμούς, για δάνεια και για το πόσο διαφορετικά προγράμματα έχετε και δεν προλαβαίνετε να βρεθείτε. Ο ρομαντισμός περικυκλώνεται από τη λογική και η μόνη διέξοδος φαίνεται να είναι η εργασία και η δημιουργικότητα μέσα σε αυτή. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποδώσει και ως μέσο οικονομικής εξασφάλισης αλλά και ως απόδραση από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Δεν είναι εποχή κατάλληλη για ρίσκο, και οποιαδήποτε παρακινδυνευμένη ενέργεια θα είναι σαν να περπατάς σε τεντωμένο σχοινί. Αν πάλι έχεις παιδιά ή η ζωή σου σχετίζεται άμεσα μαζί τους, τότε θα πρέπει να οριοθετήσεις τη συμπεριφορά σου προς αυτά και να τους διδάξεις έννοιες όπως «πειθαρχία», «ευθύνες» και «σοβαρότητα». 

Πλούτωνας στον 7ο οίκο
Έχεις ήδη πάρει μία γεύση από το τι σημαίνει ότι αλλάζουν τα πάντα στις προσωπικές σου σχέσεις. Έρωτες που σε διαλύουν, έρωτες που σε απογειώνουν, έρωτες που σε αλλάζουν. Αυτή η μεταμόρφωση συνεχίζεται και όσο κι αν σου φαίνεται επώδυνο, να θυμάσαι ότι αυτό που καταρρέει ήταν εκείνο που σε έκανε να νιώθεις ανικανοποίητος, αβέβαιος, ανασφαλής, προβληματισμένος. Ναι, όλα διαλύθηκαν και ο μόνος που μπορείς να εμπιστευτείς πια είναι ο εαυτός σου. Όμως, η επόμενη μέρα θα σε βρει με καινούργιους στόχους, καινούργιους συντρόφους, καινούργια σχέση και καινούργιους συνεργάτες, με καταστάσεις όπου όσο κι αν κάποιοι σε έβλαψαν, εσύ κατάφερες να αλλάξεις καθετί που είχε απομακρυνθεί βίαια από τη ζωή σου. Απάντησε στον ύπουλο ψυχρό πόλεμο με τον οποίο σου επιτίθεται η ζωή με υπομονή και επιμονή στους στόχους σου, δηλαδή, με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, όπου θα είσαι εσύ ο ισχυρός και οι σχέσεις σου θα είναι όπως εσύ τις φανταζόσουν, δυνατές και ακλόνητες. Η κάμπια μεταμορφώνεται σε πεταλούδα αργά και σταθερά.

Ποσειδώνας στον 9ο οίκο (από 4/2) 

Αναζητάς κάτι για να πιστέψεις σε αυτό και να σου δώσει ελπίδα, θέλεις να πιστέψεις σε κάτι που θα σε κρατήσει δυνατό, έστω κι αν αυτό είναι απλά φαντάσματα ή ψευδαισθήσεις. Τα υψηλά νοήματα και οι αλήθειες που αναζητάς σου δημιουργούν σύγχυση από τη μία, από την άλλη όμως είναι αυτό που μπορεί και να σε σώσει. Όταν οι γύρω σου είναι τόσο σταθεροί όσο ένας μίσχος που βάλλεται από 10 μποφόρ, απλά δεν ξέρεις ποιον πρέπει να εμπιστευτείς και ποιον όχι. Αποτέλεσμα: γίνεσαι φανατικός οπαδός ανθρώπων, ιδεών, ομάδων, αιρέσεων, ιδεολογιών που σου εγγυώνται ένα καλύτερο πνευματικά μέλλον και μία ανάταση ψυχής, έστω και προσωρινή. Το καλό σενάριο λέει ότι με αυτό τον τρόπο θα ανθίσεις δημιουργικά, θα σπουδάσεις το αντικείμενο που πάντα ονειρευόσουν, θα μπορέσεις να εκφραστείς μέσω της τέχνης, να ασχοληθείς με τις εκδόσεις και τα ταξίδια, να ανοίξεις τα φτερά σου μέσα από ξένες κουλτούρες και πολιτισμούς και να μας εκπλήξεις με τη διορατικότητα και τη φαντασία σου. Το λιγότερο καλό σενάριο λέει ότι οι σπουδές και οι τέχνες δεν απέδωσαν αυτά που περίμενες, δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σου ή ακόμα ότι δεν μπορείς να κατασταλάξεις σε ένα αντικείμενο για το οποίο να είσαι σίγουρος ότι ταιριάζει σε αυτό που ονειρεύτηκες κάποτε και ότι θα σε αποζημιώσει οικονομικά και επαγγελματικά στο μέλλον. Έτσι ενδέχεται να πιστέψεις τυφλά σε κάτι ενώ έχει αβέβαιες βάσεις, να το εξιδανικεύσεις, και για άλλη μια φορά να απογοητευτείς, να βρεθείς σε σύγχυση, να πρέπει να ξαναεφεύρεις τον εαυτό σου. Σωστή οργάνωση, προσγειωμένες αποφάσεις, λογική. Αυτά θα σε βοηθήσουν να βρεις τη μέση λύση μεταξύ εκστατικής αισιοδοξίας και απόλυτης απόγνωσης.


Ουρανός στον 10ο οίκο
Έχοντας αλλάξει τρόπο σκέψης και φιλοσοφία ζωής, το αμέσως επόμενο βήμα σου είναι να αλλάξεις και επαγγελματικό στάτους, ή ακόμα γενικότερα να αλλάξεις ολόκληρη την εικόνα που δείχνεις προς τα έξω. Μέρος αυτής της κοινωνικής σου ταυτότητας είναι η καριέρα σου, την οποία θα βλέπεις κατά έναν αναπάντεχο και ξαφνικό τρόπο να μετατρέπεται σε κάτι άλλο από αυτό που είχες αρχικά φανταστεί. Διευθυντές που σου δείχνουν τη μία μέρα την πόρτα της εξόδου, ενώ την άλλη μέρα ένα τηλεφώνημα σου ανοίγει πόρτες για τη δουλειά που ονειρευόσουν. Η βασική γραμμή από δω και πέρα είναι ότι θέλεις να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις, να ορίζεις εσύ το πρόγραμμά σου και τις υποχρεώσεις σου, να μην χρειάζεται να υπακούς σε δήθεν αυθεντίες και αφεντικά και να κινείσαι πιο ελεύθερα. Αμφισβητείς όσους σε περιόριζαν μέχρι τώρα και τολμάς να έρθεις ακόμα και σε σύγκρουση μαζί τους. Πιθανοί στόχοι: αφεντικά, προϊστάμενοι, σύζυγοι και γονείς τους οποίους βαρέθηκες να σε πατρονάρουν. Έτσι, ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση, τη δική σου οικογένεια, το δικό σου δρόμο, έστω κι αν οι αποφάσεις σου σοκάρουν τους άλλους. Όσο πιο πολύ αντιστέκεσαι στην αλλαγή, τόσο περισσότερο θα αντιμετωπίζεις την απόρριψη από τους άλλους. Συνειδητοποίησέ το όσο πιο σύντομα μπορείς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου