Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

19/1/12

ΥΔΡΟΧΟΟΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')



Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 



Δίας στον 4ο οίκο (μέχρι 11/6)
Όταν όλα γύρω αλλάζουν και πρέπει να κάνεις βήματα που θα τρόμαζαν άλλους, εσύ αντιθέτως αισθάνεσαι μία παράξενη αισιοδοξία, τάση για ρίσκο και για περιπέτεια, ελπίδα ότι όλα κάποια στιγμή θα πάνε καλύτερα. Αυτό από τη μία μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στους γύρω σου και μάλιστα στους πολύ στενούς σου ανθρώπους, που ταλανίζονται από αγωνίες και ρήξεις και εσύ τους προσφέρεις την αμέριστη συμπαράστασή σου. Από την άλλη, όμως, αυτή η θετική σκέψη οφείλεται στις καλές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί με την οικογένειά σου και με τους δικούς σου, και για το λόγο αυτό νιώθεις πώς ό,τι κι αν συμβεί εσύ θα βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που σε πιστεύουν, σε στηρίζουν και σε αγαπούν. Το σπίτι σου μοιάζει πια ένα ασφαλές καταφύγιο και οι εμπειρίες που ζεις μέσα σε αυτό φαίνεται να γεμίζουν με ζεστασιά και χαμόγελα τη μνήμη σου. Είτε μετακομίζεις, είτε αγοράζεις καινούργιο σπίτι, είτε το εξοπλίζεις με νέα έπιπλα, είτε το «γεμίζεις» με νέους ανθρώπους και απογόνους, το συμπέρασμα είναι ένα: νιώθεις ότι η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη της οικογένειας και των ανθρώπων που αγαπάς είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση να κυνηγήσεις τους επόμενους στόχους σου στην κοινωνική και επαγγελματική αρένα.

Δίας στον 5ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Οι ευκαιρίες συνεχίζονται το επόμενο διάστημα μέσα από δραστηριότητες που εσύ θεωρείς δημιουργικές, ελεύθερες, ή ανεξάρτητες από την καθεαυτή επαγγελματική σου ενασχόληση. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται μέσα από ταξίδια, σπορ και χόμπι να μάθεις δεξιότητες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Επίσης, είναι πολύ σοβαρές οι πιθανότητες να γνωρίσεις ανθρώπους ενδιαφέροντες και ταυτόχρονα πολύ διαφορετικούς από εσένα, που θα σε «μυήσουν» σε νέα πνευματικά ή καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Ναι, τώρα η έμπνευσή σου και η φαντασία σου καλπάζουν και όλη αυτή η διάθεση μπορεί να επιφέρει οφέλη σε πολλούς τομείς: άνθρωποι που σε θαυμάζουν για τις πρωτοποριακές σου ιδέες, χόμπι που αποφέρουν χρήματα, γνωριμίες που μετατρέπονται σε ερωτικές σχέσεις, ικανότητες που καλλιεργούνται και ανταμείβονται, επαφές που ανοίγουν νέες επαγγελματικές πόρτες. Αν είσαι ήδη σε σχέση, οι πιθανότητες για παιδί αυξάνονται, ενώ αν είσαι γονιός, η σχέση σου με τα παιδιά βελτιώνονται. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση για περιπέτεια, εξερεύνηση και παιχνίδι. Ήρθε η ώρα να δεις τη διασκεδαστική και ερωτική πλευρά της ζωής.

Κρόνος στον 9ο οίκο (μέχρι 5/10)
Το διάστημα αυτό θα πρέπει να υπερασπιστείς με σθένος τις γνώσεις και τις επαγγελματικές σου δεξιότητες και να οργανώσεις καλά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσεις να τις βελτιώσεις και να τις προωθήσεις σε τωρινούς και μελλοντικούς εργοδότες. Πολλά από αυτά εφόδια έχουν να κάνουν με επαφή με ξένες χώρες ή ανθρώπους από διαφορετικά εργασιακά αντικείμενα, για το λόγο αυτό ίσως χρειαστεί να κάνεις επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό, να έρθεις σε επαφή με περισσότερο έμπειρους ανθρώπους και να προετοιμάσεις το έδαφος για την καθιέρωσή σου. Ολοκλήρωσε σπουδές, αύξησε τα τυπικά σου προσόντα, μάθε ξένες γλώσσες, εξοπλίσου με αντοχή, εμπλούτισε τις πολιτικές – οικονομικές – κοινωνικές – φιλοσοφικές σου γνώσεις και υπερασπίσου τις αξίες και τα ιδανικά σου. Αν κάτι από αυτά δεν υπόσχεται προοπτική για το μέλλον σου, απλά το αφαιρείς από τη λίστα των επόμενων στόχων σου. Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος τώρα και πρέπει να αποφασίσεις με ποιες σχέσεις, ποιους ανθρώπους και ποιο όραμα θέλεις να προχωρήσεις στην επόμενη φάση. Δεξιότητα που πρέπει να καλλιεργήσεις γιατί θα σε σώσει: Οργάνωση χρόνου.

Κρόνος στον 10ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)
Καριέρα και οικογένεια γίνονται αντίπαλοι σε μία διελκυστίνδα όπου και οι δύο θέλουν να απολαύσουν τη νίκη τους και το θαυμασμό του κοινού. Ο αγώνας όμως είναι δύσκολος. Από τη μία, η καριέρα ζητά περισσότερη δουλειά, ευθύνες και υποχρεώσεις, αφεντικά που σε κρίνουν και σε υποβιβάζουν ή αντίθετα, που σε προάγουν και σε επιβαρύνουν με νέα άγχη. Από την άλλη, η οικογένεια αλλάζει μορφή και «θέλω» και γίνεται ακόμα πιο απαιτητική: οικονομικές εκκρεμότητες που πιέζουν, γάμοι που ζητούν συμβιβασμούς, αποχωρισμοί που είναι επίπονοι, μέλη της οικογένειας που φεύγουν για αναζήτηση μίας καλύτερης τύχης, νέα μέλη που αλλάζουν τις ισορροπίες, σπίτια που γεμίζουν με «πρέπει». Όμως, εξακολουθείς να παραμένεις φιλόδοξος και να πιστεύεις πώς όλα αυτά οδηγούν κάπου. Είναι αλήθεια. Για καθετί που κάνεις μέσα από προσωπικό κόπο και αρκετή επιμονή, θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω. Η εμπιστοσύνη του κοινού στο πρόσωπό σου είναι θέμα καθαρά προσωπικό πια.

Πλούτωνας στον 12ο οίκο
Ένα διάστημα πολλών ετών κινεί μέσα σου ό,τι παρέμενε κρυφό και το φέρνει στην επιφάνεια. Όταν αυτό αφορά τον εαυτό σου, τότε μιλάμε για απωθημένα και επιθυμίες που είχαν μείνει στο ντουλάπι για πολύ καιρό, καταπιεσμένα όνειρα αλλά και ανασφάλειες για τυχόν αποτυχίες και προσωπικές αδυναμίες. Όταν αυτό αφορά τους γύρω σου, τότε αρχίζεις να εντοπίζεις εχθρούς -φανερούς και κρυφούς-, που τόσα χρόνια αγνοούσες ή που (ακόμα χειρότερα) θεωρούσες συμμάχους. Υπάρχει βέβαια και η παγίδα να αρχίσεις να γίνεσαι παρανοϊκός και να πιστεύεις ότι όλοι καταστρώνουν σχέδια εναντίον σου και σε φθονούν. Ή να αρχίσεις να φέρεσαι με όλους τους ενστικτώδεις τρόπους (πάθη, ζήλιες, εκδίκηση…) που συγκρατούσες μέσα σου στο όνομα της πολιτισμένης επικοινωνίας. Πέρα από το καταστροφολογικό σενάριο, μέσα σε αυτό το διάστημα θα ανακαλύψεις την κρυμμένη σου δύναμη και θα εκπλαγείς από τη συναισθηματική ενέργεια που είχες μέσα σου. Παλιές σχέσεις με συντρόφους , συγγενείς και φίλους έρχονται στην επιφάνεια για να μπορέσουμε να τις λύσουμε ζώντας σε επανάληψη τις πιο έντονες στιγμές τους και τελικά να απεξαρτηθούμε από αυτές.

Ποσειδώνας στον 2ο οίκο (από 4/2) 
Η επιθυμία σου να πιστέψεις σε κάτι ιδανικό και σχεδόν παραμυθένιο για να βγάλεις από το μυαλό σου τις δυσκολίες και τα προβλήματα, δεν είναι καθόλου μεμπτό. Όμως το να αποφεύγεις την πραγματικότητα και αυτό που συμβαίνει εδώ και τώρα με τις όποιες συνέπειές του είναι κάτι που μάλλον θα σε απομακρύνει από το στόχο σου, παρά θα σε πλησιάσει. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις την περίοδο αυτή επικεντρώνονται σε θέματα οικονομικής φύσης, όπου δεν μπορείς να αντιληφθείς την κατάσταση ως έχει ή κάποιοι άλλοι προσπαθούν να σου παρουσιάσουν μία ψεύτικη εικόνα. Σου υπόσχονται υπερβολικά κέρδη, σε ωθούν να ρισκάρεις, σου ωραιοποιούν επικίνδυνες επενδύσεις, σου αποκρύπτουν στοιχεία. Όμως, μην ρίχνεις το φταίξιμο μόνο στους άλλους. Για να μη βρεθείς εξαπατημένος και χρεωμένος, έλεγξε με ρεαλιστικά κριτήρια τις δοσοληψίες σου, μην επενδύεις ούτε χρήματα ούτε συναισθήματα πάνω σε υλικά αγαθά και προσπάθησε να απεξαρτηθείς από αυτά. Ακόμα κι αν χάσεις κάποιο μέρος από το εισόδημά σου, σκέψου αν πραγματικά το είχες ανάγκη ή το σπαταλούσες αλόγιστα. Συμβουλή: για να μπορέσεις να ισορροπήσεις την εξάρτησή σου από το χρήμα, μπορείς να ενδιαφερθείς για δραστηριότητες που σχετίζονται με τον εθελοντισμό, με την κοινωνική προσφορά και με ασχολίες που δεν έχουν οικονομικό αντάλλαγμα. Θα κάνεις μία καλή πράξη για τους άλλους και για τον εαυτό σου.

Ουρανός στον 3ο οίκο
Η σκέψη σου ή ο τρόπος ζωής συμβαίνει να είναι αρκετά συχνά πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή σου. Αυτή την περίοδο και για τα επόμενα χρόνια, η επικοινωνία σου, οι ιδέες σου και το μυαλό σου κινούνται σε ακόμα πιο ριζοσπαστικούς ρυθμούς και αιφνιδιάζεις συνεχώς τους γύρω σου με τις ανακοινώσεις σου. Καταρχήν, νέες γνωριμίες και φίλοι διευρύνουν τον κοινωνικό σου κύκλο και κάποιοι παλιοί κρίνονται ως πολύ συμβατικοί και βγαίνουν από αυτόν. Συγγενείς και συνεργάτες σε σοκάρουν με τις αποφάσεις τους και εκπλήσσονται από τις δικές σου. Ανακαλύπτεις καινούργια ενδιαφέροντα και πνευματικές ασχολίες, ξεκινάς καινούργιες σπουδές, ανανεώνεις τα εκπαιδευτικά σου ενδιαφέροντα και ταξιδεύεις σε άγνωστα μέρη, γράφεις και δημοσιεύσεις, συζητάς και πείθεις, πουλάς και αγοράζεις, με κοινό στόχο όλων αυτών των δραστηριοτήτων να ξεφύγεις από την ανιαρή ρουτίνα και τις τετριμμένες συζητήσεις που γίνονται γύρω σου. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό δεν γίνεται να μην αλλάξεις τρόπο σκέψης και ζωής. Μπορεί και τρόπου μετακίνησης. Ή σπιτιού. Ή πόλης. Ή χώρας. Ή εργασίας. Το σημαντικό για σένα είναι η αλλαγή και θα την κυνηγήσεις μέχρι να βρεις μέσα σε αυτήν τον πραγματικό σου εαυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου