Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

16/1/12

ΤΟΞΟΤΗΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Α')




Ο ΤΟΞΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 

Δίας στον 6ο οίκο (μέχρι 11/6)
Τα καλά νέα για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς έρχεται από το κομμάτι της καθημερινότητας και της εργασίας. Οι επαγγελματικές προτάσεις βρίσκονται σε κάθε γωνία που στρίβεις και εσύ πρέπει να διαλέξεις ποιες θα σε κάνουν περισσότερο επιτυχημένο, ποιες θα κρατήσουν σε βάθος χρόνου, ποιες ταιριάζουν στο πρόγραμμα και την ιδιοσυγκρασία σου και ποιες σου υπόσχονται ένα καλύτερο (εργασιακό) μέλλον. Μπορεί ο φόρτος εργασίας να σε ξεπερνάει και να σε κουράζει, αλλά αν το καλοσκεφτείς, είναι μία γλυκιά κούραση, που μεταφράζεται σε σκέψεις «νιώθω χρήσιμος και παραγωγικός», «μπορώ και τα καταφέρνω καλά και οι κόποι μου ανταμείβονται», «έχω πολλή δουλειά γιατί είμαι ικανός». Πέρα από τις εργασιακές σχέσεις με συναδέλφους και συνεργάτες που κινούνται μέσα σε θετικό κλίμα, υπάρχουν οι πιθανότητες για αλλαγή στον τόπο εργασίας ή στο αντικείμενο, σε μία θέση που θα διευρύνει ακόμα περισσότερο τους επαγγελματικούς σου ορίζοντες. Σωματική ευεξία και πειραματισμοί με εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας και εξισορρόπησης σώματος και πνεύματος έρχονται να σου προσθέσουν άλλο ένα επίπεδο λάμψης.

Δίας στον 7ο οίκο (12/6-τέλος της χρονιάς)
Αφού νιώσεις ότι πατάς σε ασφαλές έδαφος στην καθημερινότητα και την εργασία, αισθάνεσαι έντονη την ανάγκη να ανοίξεις τα φτερά σου και στις σχέσεις σου με τους άλλους. Έτσι, προχωράς ένα βήμα παρακάτω με ανθρώπους που σου εγγυώνται κάτι καλύτερο, κάτι ανώτερο, κάτι πιο περιπετειώδες από μία συμβίωση και μία συμβατική σχέση. Η ελευθερία είναι κάτι που μπορεί κανείς να το νιώσει είτε μόνος είτε μαζί με τον άλλο. Για το λόγο αυτό αποφασίζεις να σχετιστείς με συντρόφους που δε σε περιορίζουν και με συνεργάτες που σε στηρίζουν στα επαγγελματικά σου όνειρα. Με ανθρώπους που σε παροτρύνουν να τους ακολουθήσεις σε μία άλλη πόλη, σε μία άλλη δουλειά, σε μία άλλη τύχη και που με ένα «Μην ανησυχείς, εγώ είμαι εδώ» σβήνουν κάθε φόβο σου. Εννοείται πώς αν υπάρχουν σύντροφοι ή συνεργάτες που σε κρατάνε προσκολλημένο σε τετριμμένες σχέσεις και καταστάσεις χωρίς μέλλον, επιλέγεις να αποδεσμευτείς από αυτούς, με την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο θα σου τύχει λίγο παρακάτω. Καλά κάνεις και ελπίζεις.

Κρόνος στον 11ο οίκο (μέχρι 5/10)
Ενδείξεις για το διάστημα που ακολουθεί έχεις ήδη στα χέρια σου από τα τελευταία 2 χρόνια όπου αναθεωρείς τις φιλικές σου σχέσεις, τον κοινωνικό σου κύκλο και τους επαγγελματικούς σου στόχους. Αν είχες κάνει κινήσεις ματ στην καριέρα σου, τώρα θα απολαμβάνεις την κοινωνική καταξίωση μέσα σε έναν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων που σε αναγνωρίζουν και σε σέβονται. Αν πάλι είσαι στη μέση της προσπάθειάς σου, περνάς μέσα από μία πορεία όπου πρέπει να ξεκαθαρίσεις με ποιους ανθρώπους μοιράζεστε τα ίδια όνειρα και μπορούν να σου συμπαρασταθούν σε αυτό τον αγώνα. Αλλά πάνω απ’ όλα, αφού βάλεις τις φιλοδοξίες σου κάτω από το μικροσκόπιο, τελικά ποιες από αυτές κρατάς ως άξιες λόγου και προσπάθειας και ποιες κρίνεις ως ανούσιες για την προσωπική και κοινωνική σου εξέλιξη; Μην αναβάλλεις τη δράση και τις οριστικές αποφάσεις, αν έχεις ήδη καταλήξει.

Κρόνος στον 12ο οίκο (από 6/10-τέλος της χρονιάς)
Το άγχος για το μέλλον και ταυτόχρονα οι ενοχές για το παρελθόν συνιστούν έναν κακό συνδυασμό, που μόνο ανακύκλωση και στασιμότητα φέρνει. Τώρα όμως έχεις ανάγκη από νέο υλικό, αφού πρώτα ξεκαθαρίσεις με το παλιό και ορίσεις τις πηγές από τις οποίες θα αναβλύσουν νέες εμπειρίες και ώριμες αποφάσεις. Δεν χρειάζεται να αυτομαστιγώνεσαι για τα λάθη του παρελθόντος, κράτησε τα μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή. Αν νιώθεις ότι πιέζεσαι από τα «πρέπει» των άλλων, απομάκρυνε τις «αυθεντίες» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τη ζωή σου και χάραξε τη δική σου πορεία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεις απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: «Ποια εργασία μου ταιριάζει;», «Ποιες σπουδές να ακολουθήσω;», «Πόσο πραγματικά ταιριάζω με το σύντροφό μου;», «Ποιοι είναι οι στόχοι μου για το μέλλον;». Μην ανησυχείς, έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου για να βρεις τις απαντήσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή, όρια, αυτοσυγκέντρωση, εσωτερικό διάλογο, αντιμετώπιση φόβων και εποικοδομητική κριτική. Η κάθαρση του μυαλού και της ψυχής θα πρέπει να συνοδεύεται και από κάθαρση του σώματος. Υιοθέτησε πιο υγιεινό τρόπο ζωής και βάλε πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου, για να αποφύγεις τις αρνητικές συνέπειες του άγχους.

Πλούτωνας στον 2ο οίκο
Έχεις εισέλθει εδώ και ένα μεγάλο διάστημα σε μία φάση αλλαγών στον τομέα που αφορά τα χρήματα, τα υλικά αγαθά και τις προσωπικές σου αξίες. Σε ένα πρώτο επίπεδο, αυτό σημαίνει μεγάλη αλλαγή στο εισόδημα και στις οικονομικές απολαβές. Το φάντασμα της απώλειας της εργασίας ή της οικονομικής σου ασφάλειας εμφανίζεται τώρα πιο συχνά και σε καλεί να σκεφτείς όχι τόσο τα χρήματα που «σπαταλούσες» μέχρι τώρα και ξαφνικά σου λείπουν, αλλά πόσα από αυτά έχεις πραγματικά ανάγκη. Μόλις το ανακαλύψεις, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνεις «πλούσιος» ξανά. Σε ένα δεύτερο, πιο βαθύ επίπεδο, χρειάζεται να αναθεωρήσεις τις προσωπικές σου αξίες και να καταγράψεις τις ικανότητες και τα ταλέντα που συμβάλλουν στην αυτοπεποίθησή σου. Αν μέχρι τώρα θεωρούσες τα υλικά αγαθά πιο σημαντικά στη ζωή, ετοιμάσου να περάσεις από μία εσωτερική ανάκριση: Τι σημαίνει για σένα το χρήμα; Το χρησιμοποιείς για να ανεβάσεις την προσωπική σου αξία; Ή μήπως για να ελέγξεις τις σχέσεις σου με τους άλλους; Γιατί το κυνηγάς με τόσο πάθος; Αν γίνεις αδίστακτος για το χρήμα, ετοιμάσου να ζήσεις μεγάλες απώλειες σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο. Αν πάλι αναθεωρήσεις, τότε μπορεί να αλλάξεις τρόπο δουλειάς και εργασιακό αντικείμενο, μπορεί να αμείβεσαι με λιγότερα, αλλά τουλάχιστον θα έχεις αποκαταστήσει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και θα βρεις ικανοποίηση στη ζωή σου.

Ποσειδώνας στον 4ο οίκο (από 4/2) 
Ποιος είμαι; Που πάω; Τι στόχους και κίνητρα έχω; Τι θέλω στ’ αλήθεια από τη ζωή μου; Ναι, είναι η ώρα όπου θα πρέπει να στρέψεις το βλέμμα σου προς τα μέσα και να αναζητήσεις τις βαθύτερες σκέψεις σου και αυτό που δίνει πραγματικό νόημα στη ζωή σου. Αν νιώσεις ότι η ζωή σου δεν είναι πλήρης, βρες τι είναι αυτό που θα την ολοκληρώσει. Αν αυτό αφορά τη δουλειά ή την οικογένεια, άρχισε να χτίζεις προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί να χρειαστεί να αποστασιοποιηθείς λίγο από το πρόβλημα για να μπορέσεις να κρίνεις και να αποφασίσεις σωστά. Ζήτα χρόνο και απόσταση από την οικογένειά σου και τον εργοδότη σου, και δημιούργησε περισσότερο χώρο με τον εαυτό σου. Αν παρουσιαστούν ευκαιρίες για αλλαγή ή αγορά σπιτιού, ή ακόμα και για νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, και δεν μπορείς να τις αποφύγεις, έλεγξε διπλά και τριπλά τους όρους της συμφωνίας και τα ψιλά γράμματα, καθώς πολλοί μπορεί να εκμεταλλευτούν τη σύγχυση στην οποία βρίσκεσαι. Μέσα σε αυτό το διάστημα ενδέχεται να πρέπει να θυσιάσεις κάποιες από τις συνήθειές σου για κάποιο άτομο που χρειάζεται τη βοήθεια και τη συμπαράστασή σου μέσα από την οικογένεια. Η προσφορά και η συμπόνια είναι χαρακτηριστικά σου που θα τα καλλιεργήσεις σημαντικά από δω και πέρα. Μόνο πρόσεχε μην μετατραπείς από καλόπιστος σε εύκολο θύμα.

Ουρανός στον 5ο οίκο
Οι ρομαντικές σχέσεις και το φλερτ παίρνουν αυτό το διάστημα μία νέα τροπή. Δεν ανέχεσαι συμβατικές και βαρετές σχέσεις και αναζητάς ανθρώπους που φέρνουν αναζωογονητικό αέρα στη ζωή σου. Είσαι ανοικτός στους πειραματισμούς και σχετίζεσαι με ανθρώπους που ούτε καν φανταζόσουν ότι θα τους μιλούσες καν, άνθρωποι από άλλη κουλτούρα, άλλη φιλοσοφία ζωής, άλλο ηλικιακό γκρουπ (!). Μόνο που μην περιμένεις τέτοιες σχέσεις να έχουν βάθος και διάρκεια. Θυμήσου, ο σκοπός τους είναι να σε κάνουν να νιώσεις πιο ζωντανός, πιο ελεύθερος, πιο αυθεντικός. Επίσης, μέσα σε όλη αυτή την ανανέωση, ανακαλύπτεις νέα χόμπι και δραστηριότητες που σε ενθουσιάζουν από την πρώτη στιγμή. Η δημιουργικότητα συναντά την πρωτοτυπία κι εσύ νιώθεις πιο εμπνευσμένος από ποτέ. Προσοχή, όμως, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθείς από αυτό τον ενθουσιασμό και να ξεχάσεις τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Ισορροπία, λοιπόν, και μέτρο. Α! και αν είσαι σε σχέση, εξέτασε κατά πόσο θα σου άρεσε το ενδεχόμενο μίας ξαφνικής εγκυμοσύνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου