Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

9/12/13

Δεκέμβριος '13

Τοξότης: Το ζώδιο του μήνα 

ΚΡΙΟΣ
Αυτό που οι άλλοι λένε «η δύναμη της συνήθειας» για σένα είναι αδυναμία, η αχίλλειος πτέρνα σου. Δεν μπορείς να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι όλα πρέπει να κυλάνε ήρεμα και ωραία, και ότι οι άλλοι βρίσκουν την ευτυχία στη σταθερότητα. Θέλεις η κάθε μέρα να είναι διαφορετική από την προηγούμενη και όταν σε παροτρύνουν να «μείνεις εδώ, γιατί πού θα βρεις καλύτερα;» φρίττεις και μόνο στο άκουσμα της φράσης. Από τις 8 του μηνός που ο Άρης μετακινείται στο Ζυγό, φέρνει δράση, σεξ, ένταση, ευθείες αντιπαραθέσεις με το/τη σύντροφό σου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα χωρισμό. Σημαίνει όμως ότι πλέον απαγορεύεις στον εαυτό σου να βαλτώσει μέσα σε μία σχέση και της δίνεις μία σπρωξιά να πάει παρακάτω. Αν πάλι δεν είσαι σε σχέση, αρχίζεις να διεκδικείς πιο δυναμικά τα πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν ή ακόμα καλύτερα αποφασίζεις να μη νερώνεις τόσο πολύ το κρασί σου όταν οι άλλοι θυμούνται ότι υπάρχεις μία φορά στις δεκαπέντε. Άλλωστε η Νέα Σελήνη στον Τοξότη (2/12) είναι για σένα μία ευκαιρία να σπρώξεις τη ζωή σου πέρα από τα όρια και να οραματιστείς ένα μέλλον που δεν υπάρχει, αλλά θέλεις σαν τρελός/ή να το φτιάξεις. Ταξίδια, σπουδές, γάμοι, σχέσεις, είναι μία καλή αρχή για κάτι τέτοιο. Όμως μετά τις 21 του μηνός η Αφροδίτη στον πιο δημόσιο οίκο σου γυρίζει ανάδρομη, πράγμα που σημαίνει ότι οποιεσδήποτε νέες επαγγελματικές και κοινωνικές εκκινήσεις πρέπει να αναβληθούν για αργότερα. Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσεις ποιες είναι οι προτεραιότητές σου, οι ανάγκες σου, οι αξίες σου, και μετά να αρχίζεις να δεσμεύεσαι σε νέες συνεργασίες, σχέσεις, αγορές, οικονομικές επενδύσεις και σχέδια για το μέλλον. Προς το παρόν, (και ειδικά από 17/12 που ο Ουρανός γυρίζει σε ορθή πορεία στο ζώδιό σου) αρκέσου στο να πειραματίζεσαι  και διασκέδασε με το να σοκάρεις τους άλλους με τα ακραία θέλω σου: ή όλα ή τίποτα. 

ΤΑΥΡΟΣ
Ως ένα από τα πλέον αισθησιακά ζώδια, ένιωσες το προηγούμενο διάστημα με την παρουσία του Άρη στην Παρθένο τις αισθήσεις σου να είναι σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή και να εκρήγνυνται κάθε φορά που το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει πλησίαζε τη γκρίζα ζώνη σου (δεν θέλω να φανταστώ τι γινόταν όταν περνούσε στην κόκκινη ζώνη…). Το ερωτικό θερμόμετρο ήταν στα ύψη και αν οι οποιεσδήποτε γνωριμίες έδωσαν τροφή για μία μελλοντική συνύπαρξη, θα πρέπει να βρεις τώρα πώς αυτό το πάθος θα διοχετευτεί δημιουργικά μέσα στην καθημερινότητά σας, χωρίς να το χάσετε ανάμεσα στη ρουτίνα των λογαριασμών, της πολλής δουλειάς και των υποχρεώσεων. Γενικά, ο Άρης στον Ζυγό από τις 8/12 ζορίζεται -αλλά τα καταφέρνει- και σκέφτεται για το «εμείς» περισσότερο από το «εγώ», συσπειρώνει μία ομάδα ανθρώπων γύρω από ένα στόχο, χτίζει συμμαχίες και καταστρώνει σχέδια. Και ειδικά στον εργασιακό τομέα, οποιοσδήποτε μπει στο δρόμο σου, σε πεισμώνει ακόμα πιο πολύ και σε κάνει να πιστεύεις ακόμα πιο πολύ σε αυτό το οποίο αφοσιώθηκες. Προσοχή στα νεύρα (ξέρουμε ότι πολλές φορές δείχνεις ήρεμος/η, αλλά από μέσα σου βράζεις), και στις παρορμητικές επαγγελματικές αποφάσεις. Έχεις ήδη αρκετή δουλειά για το μήνα, οργάνωσέ τη για να μη συσσωρευτεί και πολλαπλασιαστεί. Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη (2/12) ανοίγει τις πόρτες για σχέσεις και συνεργασίες που υπόσχονται ανανέωση, αλλαγή και νέους ορίζοντες, αλλά όταν η κυβερνήτης σου Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη (21/12) φρόντισε καλύτερα να απέχεις από μεγάλα λόγια και γενναίες υποσχέσεις, γιατί οι σχέσεις και οι συνεργασίες το διάστημα αυτό δοκιμάζονται, αναθεωρούνται και κρίνονται: Είναι οι στόχοι και ένα αξιόλογο όραμα για το μέλλον που σας κρατάει μαζί ή η ανάγκη σου για σταθερότητα σε φτάνει μέχρι το σημείο όπου βλέπεις την πηγή αλλά δεν τολμάς να πιεις νερό; Ναι, Ταύρε, πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου σε αυτό το σημείο: τόλμα να αγαπήσεις και να βάλεις στη ζωή σου ό,τι φοβάσαι πιο πολύ.
 
ΔΙΔΥΜΟΙ
Ένας μεγάλος μήνας έρχεται μπροστά σου. Όχι, δεν πρόκειται να έχει περισσότερες από 30 μέρες. Σκέψου μόνο ότι ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα, όταν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ζούμε πολλά και συγκινησιακά έντονα γεγονότα. Αυτό δε σημαίνει μόνο ευχάριστες εκπλήξεις αλλά και ανατροπές που μας ζορίζουν, αλλά και μας πάνε παρακάτω. Από την αρχή του μήνα, με τη Νέα Σελήνη στο απέναντί σου ζώδιο, ανακαλύπτεις ότι η γνωριμία των τελευταίων ημερών σου δίνει τα εχέγγυα που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να την αποκαλείς «σχέση σου». Ή αν είσαι ήδη σε σχέση, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου δεν είναι κάτι πρόσκαιρο ή επιφανειακό, ότι κάτι αλλάζει μεταξύ σας προς το καλύτερο, ότι η σχέση σας έχει πάρει νέα μορφή τώρα πια (γάμος; παιδιά; συγκατοίκηση;..), ή ότι απλά θέλεις να κάνεις πράγματα μαζί του/της και μόνο μαζί του/της. Όταν ο Άρης θα μπει στο Ζυγό (8/12), το πάθος και η ένταση στις ερωτικές σου σχέσεις απασχολεί το μυαλό σου 24/7, κι αυτό για έναν Δίδυμο είναι μεγάλη θυσία, καθώς συνήθως απασχολούν άπειρα πράγματα το μυαλό του. Ναι, θέλεις να εκραγείς από την αναμονή για ένα τηλεφώνημά/βλέμμα/χάδι του/της. Και την επόμενη στιγμή, να θυμώνεις, να απαιτείς, να θέλεις να μείνεις μόνος/η. Ναι, ο ηλεκτρισμός είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα, και αυτό είναι καλό να το γράψεις κάπου πρόχειρα για να το θυμάσαι και να αποφύγεις τις παγίδες. Ειδικά όταν από τις 21/12 η Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη στον Αιγόκερω, οι σχέσεις με ανθρώπους που τους χρειάζεσαι και σε χρειάζονται παγώνουν. Τόσο όσο. Όσο για να σε προβληματίσουν. Όσο για να σε κάνουν να τις εκτιμήσεις. Όσο για να αξιολογήσεις το μέλλον τους. Είναι η Πανσέληνος στο ζώδιό σου (17/12) που θα κρίνει ποιες σχέσεις, συνεργασίες και κεφάλαια στη ζωή σου θα κλείσουν, και σε ποια θα επιτρέψεις να μείνουν μέσα στο μυαλό και την καρδιά σου για καιρό ακόμα. Τελικά, γέμισε πολύ αυτός ο μήνας.  

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Αν ο προηγούμενος μήνας είχε λόγια-καρφιά και εντάσεις μέσα στην επικοινωνία σου με τα πρόσωπα του στενού σου περιβάλλοντος, τότε γι’ αυτό το μήνα ευχόμαστε να μην πρέπει να μαζέψεις τα σπασμένα. Ο Άρης από τον οίκο της επικοινωνίας μετακινείται στον οίκο της οικογένειας και της προσωπικής σου ζωής από τις 8/12. Αυτό από τη μία σημαίνει ότι οι δικοί σου άνθρωποι φροντίζουν να κρατούν το μυαλό σου απασχολημένο με χίλιες δυο αιτήματα και πράγματα που θέλουν από σένα να τους ικανοποιήσεις. Από την άλλη, υπάρχουν στιγμές είτε που θέλεις να μείνεις μόνος/η και να ησυχάσει όλη αυτή η βαβούρα γύρω σου ή που συνειδητοποιείς ότι νιώθεις υπερβολικά μόνος/η και ο θυμός γι’ αυτούς που σε άφησαν να νιώθεις έτσι, ξεχειλίζει. Ναι, είσαι Καρκίνος και τρέφεσαι συναισθηματικά από τους άλλους, αλλά θα πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις πού τελειώνει η δική τους ευθύνη και πού αρχίζει η δική σου. Ένας καλός περισπασμός της σκέψης σου (άρα, κι ένας τρόπος να δεις πιο αντικειμενικά όσα συμβαίνουν στη ζωή σου) είναι οι επαγγελματικές ανατροπές. Ο Ουρανός γυρίζει από τις 17/12 σε ορθή πορεία στον Κριό και αυτό σημαίνει ότι η «επιχείρηση σκούπα» ξεκινάει ειδικά για τους γεννημένους γύρω στα τέλη Ιουνίου. Η καριέρα σου περνάει φάση εκκαθαρίσεων και αλλαγών, αλλά η κατακλείδα είναι ότι πρέπει να φύγεις από μία κατάσταση που νιώθεις ότι καταπιέζεσαι ή ότι δεν έχεις κάτι άλλο να δώσεις και να δημιουργήσεις. Και αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα είτε το επιλέγεις εσύ είτε άλλοι για σένα. Και τότε θα μπορέσεις να εμπλακείς με συνεργασίες που πραγματικά ευχαριστιέσαι και που νιώθεις ελεύθερος/η και παραγωγικός/ή (ειδικά από τις 21/12 εξέταζε διπλά τις νέες προτάσεις για συνεργασίες που προκύπτουν και δώσε τους χρόνο μέχρι να δεις τα πραγματικά τους κίνητρα).  Ο έκτος σου οίκος με Ήλιο, Ερμή (από 4/12) και Πανσέληνο (17/12) αφορά τη νέα σου καθημερινή εμμονή: αν δεν είναι εργασία και χαρά, τότε πρέπει να γίνει. 

ΛΕΩΝ 
Όλες οι προηγούμενες περίοδοι με τους πλανήτες στα ζώδια της Γης, με τις εκλείψεις και την έντονη κινητικότητα στα ζώδια του Νερού, σε είχαν στεγνώσει και εξαντλήσει κυριολεκτικά, Λέοντα. Αλλά αυτός ο μήνας αναζωπυρώνει τη φωτιά και το πάθος στη ζωή σου και αυτό είναι λόγος για να το γιορτάσεις. Η Νέα Σελήνη στο φιλικό προς εσένα ζώδιο του Τοξότη (2/12) φέρνει το δώρο των Χριστουγέννων λίγο νωρίτερα ειδικά για σένα: ένα νέο πάθος, μία ενδιαφέρουσα γνωριμία, μία περιπέτεια, μία νέα δημιουργική απασχόληση, μία επαγγελματική εξέλιξη. Φυσικά θα πρέπει να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο την οποιαδήποτε νέα ευκαιρία και να μην αρχίσεις πάλι τις δικαιολογίες. Με άλλα λόγια, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι το παρελθόν δεν μπορεί να σβηστεί, αλλά μπορεί να μπει σε ένα όμορφο κουτάκι στο πίσω μέρος του μυαλού σου, να μείνει εκεί, να μάθεις να ζεις με αυτό και κατόπιν να προχωρήσεις με νέα σχέδια και καινούργιους ανθρώπους στο μέλλον. Μπορεί να φαίνεται δύσκολη αυτή η διεργασία, αλλά αξίζει, γιατί το μεγαλύτερο μέρος της ταλαιπωρίας σου όλο το προηγούμενο διάστημα οφείλεται σε εμμονές του παρελθόντος και αυτό πρέπει να το καταλάβεις καλά. Σχεδόν για όλο το μήνα ο Άρης θα βρίσκεται στον οίκο της επικοινωνίας, και οι νέες επαφές ξεπηδάνε από παντού σαν τα μανιτάρια: στο λεωφορείο, στο νέο σεμινάριο που ξεκινάς, στη σχολή, στη δουλειά, σε ένα «κατά λάθος» τηλεφώνημα… Καμία επιφυλακτικότητα δεν δικαιολογείται παρά μόνο όταν η Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη και ειδικά στον εργασιακό τομέα θα πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός σε ό,τι σου υπόσχονται. Αποδεσμεύσου από το φόβο για το μέλλον (Ουρανός σε ορθή πορεία). Γιατί η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις, κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις εδώ και καιρό. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 
Παρθένε, ελπίζουμε μετά από ένα μήνα με τον Άρη στο ζώδιό σου, αυτή τη στιγμή να διαβάζεις τις προβλέψεις σου χωρίς να έχει καταρρεύσει το νευρικό σου σύστημα και να έχεις ανταπεξέλθει πλήρως στο full Πρόγραμμα των τελευταίων ημερών. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να έχεις αξιοποιήσει δημιουργικά όλη αυτή την μαζική ενέργεια που σε κατέκλυσε: να έχεις ερωτευτεί παράφορα χωρίς σκέψεις για το αύριο, να έχεις βάλει στο πρόγραμμά σου νέες δραστηριότητες που σε γεμίζουν, να έχεις αρχίσει γυμναστική ξανά, να έχεις εκτονώσει τις ερωτικές σου ορμές, ή απλά να έχεις μιλήσει για πράγματα που τόσο καιρό τα κρατούσες μέσα σου. Όπως και να έχει, νιώθεις ότι το αστείο με τις απογοητεύσεις και τα εμπόδια στη ζωή σου πρέπει να τελειώσει και από δω και πέρα ανοίγεις καινούργια, δημιουργικά και φρέσκα κεφάλαια στη ζωή σου (Νέα Σελήνη στον Τοξότη, 2/12). Η προσωπική σου ζωή κλείνει με άλλον αέρα μία αντικειμενικά δύσκολη χρονιά: σπίτι, οικογένεια, σχέσεις, περνάνε σε άλλη φάση και ανανεώνονται. Είσαι έτοιμος/-η για την επόμενη πίστα; Όταν στις 8 του μηνός ο Άρης θα περάσει στο Ζυγό, οι προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις σχετίζονται περισσότερο με την ισορροπία που θα πρέπει να φέρεις στα οικονομικά σου και στη διαχείριση των εσόδων και εξόδων: μπορεί όταν δεν είσαι καλά, να ξεσπάς σε υπερβολικές σπατάλες (και με τον Ποσειδώνα απέναντί σου, ίσως και στα ποτά και τα ξενύχτια), αλλά προσπάθησε να θυμηθείς τη βασική αξία ενός/ μίας Παρθένου: το μέτρο. Ζύγισε τις περιστάσεις και το πώς αντιδράς σε αυτές, και λάβε τα μέτρα σου όσον αφορά τη διαχείριση του χρόνου σου, το σεβασμό προς το σώμα σου και τις ανάγκες του, και τη σωστή διαχείριση και επένδυση των οικονομικών σου πηγών και των εργασιακών σου δεξιοτήτων. Η Πανσέληνος στους Διδύμους λίγο πριν τα Χριστούγεννα γίνεται στον πιο φανερό οίκο του ωροσκοπίου σου: ακόμα κι αν φοβάσαι να παραδεχτείς ότι όλα έχουν αλλάξει ή πρέπει να αλλάξουν, η αλήθεια είναι εδώ και πρέπει να την αντιμετωπίσεις κατάματα. 

ΖΥΓΟΣ 
Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη (2/12) είναι για σένα άλλη μία ευκαιρία για να έρθεις στο προσκήνιο είτε μιλάμε σε επαγγελματικό είτε σε φιλικό επίπεδο. Όλα φαίνονται γύρω σου πιο μεγάλα, πιο ωραία, πιο αισιόδοξα κι εσύ αντιδράς ανάλογα: υπόσχεσαι πολλά, έχεις άπειρες νέες ιδέες, και σε κατακλύζουν ενθουσιώδεις σκέψεις για μελλοντικά σχέδια. Αυτό, ξέρεις, είναι ο καλύτερος μαγνήτης για να φέρεις νέους ανθρώπους στη ζωή σου, είτε αυτούς που θα «εκμεταλλευτείς» επαγγελματικά, είτε αυτούς που αργότερα θα αποκαλείς «φίλους» σου, ή μπορεί που θα τους ερωτευτείς. Από τις 8 του μηνός ο Άρης είναι στο ζώδιό σου και εσύ αρχίζεις και βλέπεις καθαρά αυτά που κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να σου κρύψουν το προηγούμενο διάστημα. Αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες στρατηγικές σου κινήσεις, προκειμένου να διαφυλάξεις τα όριά σου και να μην αποφασίζουν άλλοι για σένα, να απαιτήσεις τα δικαιώματά σου και να εκμαιεύσεις από το/τη σύντροφό σου την άποψή του για τη σχέση σας: θέλει να είναι μαζί σου, και αν ναι, τι είναι πια διατεθειμένος/η να κάνει; Με άλλα λόγια, είτε σε σχέση είτε όχι, παίρνεις τα ηνία της προσωπικής σου ζωής και τρέχεις με τρελές ταχύτητες στην πίστα του «Θέλω να με θες» αγώνα. Η Πανσέληνος στις 17/12 στον Τοξότη είναι η πινακίδα που σου υπενθυμίζει –όχι το όριο ταχύτητας- αλλά την ανάγκη με την οποία πρέπει να αποδράσεις από τη ρουτίνα και να επεκταθείς σε άγνωστα χωράφια για σένα. Γνωριμίες, ταξίδια στο εξωτερικό, σπουδές, βιβλία, σεμινάρια είναι το μόνο που χρειάζεσαι στις αποσκευές σου. Και μία προειδοποίηση: όταν από τις 21/12 η Αφροδίτη θα γυρίσει ανάδρομη στον Αιγόκερω, θα πρέπει να αμφισβητήσεις για λίγο το λόγο για τον οποίο μένεις με την ίδια σχέση ή στο ίδιο σπίτι ή στην ίδια δουλειά ή στις ίδιες συνήθειες. Δεν χρειάζεται να πάρεις αποφάσεις, ούτε να δεσμευτείς με νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη ζωή σου. Απλά, προετοιμάσου για μία φάση αναθεώρησης που θα κρίνει το μέλλον: πολλές φορές έχει διαφορά αυτό που θέλουμε με αυτό που έχουμε. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Ο μήνας αυτός έχει μία εξαιρετική δυναμική σε ό,τι αφορά την κοινωνικοποίηση και την επαγγελματική σου επέκταση. Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη ανοίγει ένα νέο οικονομικό μέτωπο: μία επαγγελματική ευκαιρία, μία νέα επένδυση για τα χρόνο, το χρήμα και τις δεξιότητές σου; Εκμεταλλεύσου τη όσο το δυνατό πιο έξυπνα, γιατί στην εποχή μας οι ευκαιρίες δεν βρίθουν. Ταυτόχρονα, ο Άρης συνεχίζει την πορεία του στον οίκο των επαγγελματικών σου εξερευνήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι είσαι ανοιχτός/-ή σε προτάσεις και νέες ιδέες. Όταν ο Άρης περάσει στο Ζυγό (8/12), και αργότερα η Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη (21/12), θα πρέπει να συγκρατήσεις για λίγο αυτή την ενέργειά σου, όχι μόνο για να μην εκτιμήσεις λάθος τους ανθρώπους που σε προσεγγίζουν, αλλά και για να μην προτρέξεις σε σπατάλες και σε ενέργειες που ακόμα δεν είναι το σωστό timing για να γίνουν. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι ειδικά τώρα που ο Ουρανός γυρίζει πάλι σε ορθή πορεία (17/12), περνάς μία δεύτερη -εργασιακή- εφηβεία: επαναστατείς σε όσους σε καταπιέζουν, θέλεις να ξεσπάσεις και επιτέλους να ασχοληθείς με αυτό που εδώ και καιρό καταπίεζες. Είτε αυτό σημαίνει ότι αλλάζεις δουλειά, είτε απλά εργασιακό περιβάλλον και προϊστάμενο, το θέμα είναι ότι εργασία και κοινωνικό δίκτυο απαιτούν ριζικές λύσεις πια. Μόνο. Και ο έρωτας; Ο έρωτας συνεχίζει να σου δίνει ευκαιρίες. Όχι μόνο για να τεστάρεις τις αντοχές αυτών που θέλουν να μπουν στην καρδιά σου, αλλά και να εκτιμήσεις τις προσπάθειες αυτών που στέκονται δίπλα σου και περιμένουν να χαλαρώσεις τις άμυνές σου. Ναι, θα πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν γίνεται να αποκλείσει τα λάθη από μία σχέση, γιατί αυτά είναι που την κάνουν πιο δυνατή. Άλλωστε, ακόμα και τα περσικά χαλιά έχουν έναν λάθος κόμπο, για να μην είναι τέλεια. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Το να βλέπεις έναν εκ φύσεως αισιόδοξο και θετικό Τοξότη να μεμψιμοιρεί και να είναι γεμάτος ανασφάλειες είναι κάτι που δεν μπορείς να το επιτρέψεις να συμβαίνει για πολύ καιρό. Ναι, ξέρουμε, όταν κάποιος βιώνει τον Κρόνο στο Σκορπιό εδώ και μήνες μπορεί να αμφιβάλλει για τα ίδια του τα κατορθώματα και τις επιτυχίες και να κατηγορεί τον εαυτό του για όλα όσα δεν έχει καταφέρει ως τώρα. Όμως η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου στις 2/12 είναι μία καλή ευκαιρία για να πιστέψεις ξανά στον εαυτό σου, να αρχίζεις να επαναλαμβάνεις κάθε πρωί τη φράση «Θα τα καταφέρω» μέχρι να την εμπεδώσεις, και να γεμίζεις την ατζέντα σου με νέους στόχους και προγράμματα. Ο Άρης στο Ζυγό από τις 8/12 ενεργοποιεί κανάλια επικοινωνίας και κοινωνικά δίκτυα που σου βάζουν νέες ιδέες για το επαγγελματικό σου μέλλον. Ναι, θέλεις να έχεις τον έλεγχο των επαγγελματικών σου επιλογών, και αυτό μπορείς να το πετύχεις αν φροντίσεις να έχεις επαφές και ανθρώπους σε πολλά πόστα για να σε κρατούν ενήμερο για ό,τι μπορεί να σε ωφελήσει. Μην αφήσεις τις ανασφάλειές σου να επηρεάσουν τις οποιασδήποτε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις κάνεις: Argue, but dont fight. Η Πανσέληνος στο απέναντι ζώδιό σου στις 17/12 είναι το γεγονός εκείνο που αποκαλύπτει την αντικειμενική, γυμνή αλήθεια για τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου: στ’ αλήθεια πόσο καλά γνωρίζεις αυτόν που δουλεύεις μαζί ή ξυπνάτε μαζί; Το μπόνους του μήνα είναι η επιστροφή του Ουρανού σε ευθεία πορεία (από τις 17/12), πράγμα που σημαίνει να μην περιμένεις τίποτα από τις ερωτικές σχέσεις. Όχι, δεν εννοούμε ότι δεν θα συμβεί τίποτα. Αλλά ότι αυτό που θα συμβεί, θα είναι κάτι ανατρεπτικό, ηλεκτροφόρο και πολύ ερωτικό. Και θα έρθει από κει που δεν το περιμένεις. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ   
Αφροδίτη, Πλούτωνας, Ερμής και Ήλιος στο ζώδιό σου σημαίνει ότι ο Δεκέμβριος δεν θα είναι καθόλου αδιάφορος μήνας και είναι ένας καλός τρόπος να κλείσεις τη χρονιά σου με έναν ενδιαφέροντα τρόπο. Το ότι οι άλλοι σε βρίσκουν ενδιαφέροντα και ελκυστικό/η το κρατάμε ως δεδομένο. Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι αν και εσύ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε όλους αυτούς που σε προσεγγίζουν τους πιο ενδιαφέροντες και ταιριαστούς για σένα. Ναι, και όταν λέμε «ενδιαφέροντες και ταιριαστούς» στην περίπτωσή σου, Αιγόκερε, εννοούμε αν μπορούν να σου φανούν ωφέλιμοι στην επαγγελματική σου πορεία ή αν μπορούν να σταθούν δίπλα σου και να ανταποκριθούν στα κριτήριά σου και τη δημόσια εικόνα σου. Το καλό είναι ότι ξέρεις τι θέλεις (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές) και ξέρεις πώς να το πετύχεις. Τώρα λοιπόν που ο Άρης μπαίνει στο Ζυγό (8/12) μπορείς να τολμήσεις να κυνηγήσεις λίγο πιο ριψοκίνδυνους στόχους και να εκφράσεις τις ιδέες σου χωρίς επιφυλάξεις. Θα δεις πολλά πρόσωπα γύρω σου να αναγνωρίζουν τις ηγετικές σου ικανότητες και να σέβονται τη γνώμη σου, οπότε βασίσου στο διάλογο και όχι στο μονόλογο για να έχεις ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις στις προτάσεις σου. Η Πανσέληνος στους Διδύμους (17/12) είναι μία ακόμα αλλαγή στο εργασιακό σου περιβάλλον: μετακίνηση, αλλαγή καθηκόντων, ανάγκη για στροφή 180 μοιρών. Ό,τι κι αν είναι, δεν χρειάζεται να βασιστείς στο ένστικτό σου για να κρίνεις την έκβασή του. Δεν χρειάζεται να βιαστείς να δεσμευτείς με ανθρώπους και καταστάσεις. Έχεις όλα τα αντικειμενικά και λογικά στοιχεία για να αντιληφθείς ποιο θα είναι το μέλλον της οποιασδήποτε αλλαγής. Διαυγής και καθαρή σκέψη, αυτό σου χρειάζεται μόνο. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Ο Δεκέμβριος είναι ένας δραστήριος μήνας για σένα όταν μιλάμε για επαγγελματικά σχέδια. Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη (2/12) σε πλημμυρίζει με νέες ιδέες (τι πρωτότυπο για έναν Υδροχόο) και νέα σχέδια. Ναι, ένα από τα ατού των Υδροχόων είναι ότι όλοι περιμένουν από αυτούς πρωτότυπες και ευφάνταστες λύσεις, αλλά όχι την υλοποίηση αυτών με πράξεις. Όταν ο Άρης μπει στο Ζυγό (8/12) φρόντισε είτε να επιλέξεις εκείνα τα επαγγελματικά σχέδια που έχουν ρεαλιστική βάση και μπορούν να πραγματοποιηθούν, είτε φρόντισε να επιλέξεις τους κατάλληλους ανθρώπους και συνεργάτες που κάθε φορά που θα τους διοχετεύεις με νέες ιδέες, αυτόματα θα τις μετατρέπουν σε πράξη. Με άλλα λόγια, η συνεργασία και η εξάσκησή σου στην τέχνη αυτή είναι το task του μήνα. Όσο κι αν ο Κρόνος σε έχει κάνει master στην αυστηρότητα και τα υψηλά κριτήρια, τώρα θα χρειάζεσαι κριτική για να πεις τη γνώμη σου, αλλά διπλωματία. Και υπομονή, γιατί είναι βρίσκεσαι σε φάση σχεδιασμού, όπου τα βήμα πρέπει να είναι μικρά και σταθερά και όχι μεγάλα και ριψοκίνδυνα. Και αν απομακρυνθείς λίγο και δεις τη συνολική εικόνα, θα δεις ότι αυτό που σου φαίνεται μικρό τώρα, είναι μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στην επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη, η Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία από τις 21/12 μιλάει για την αγάπη που μοιράζουμε γύρω μας χωρίς να περιμένουμε να μας επιστραφεί ποτέ πίσω. Ναι, η κλοπή είναι αδίκημα. Ακόμα πιο βαρύ όμως όταν αντιλαμβάνεσαι ότι Αυτός/ή από το παρελθόν σού έχει κλέψει την καρδιά και ενώ πίστευες ότι έχεις ξεμπερδέψει, ξαφνικά αρχίζεις να σκέφτεσαι πώς θα ήταν η ζωή αν όλα δεν είχαν γίνει έτσι, αλλά... αλλιώς. Φιλική συμβουλή: Μην πας εκεί. Πονάει.

ΙΧΘΥΕΣ 

Η ανάγκη ενός Ιχθύ να αγαπάει και να δίνεται όσο κι αν φαίνεται εξοντωτικό είναι από μόνο του ικανοποίηση γι’ αυτόν που το κάνει με ειλικρινείς και καθαρές προθέσεις. Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη (2/12) γεμίζει όλο το μήνα σου με αισιοδοξία για το μέλλον και βλέπεις μπροστά σου αλλαγές που σημαίνουν μία νέα εποχή για την κοινωνική και κατ’ επέκταση προσωπική ζωή σου. Ναι, Ιχθύ, μπορείς να ελπίζεις όχι μόνο στην καλοσύνη των ανθρώπων αλλά και στις στιγμές που μοιάζουν παραμύθι και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Φυσικά και θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα πρέπει να εμπιστευτείς ή που θα πρέπει να τους βάζεις στη θέση τους όταν ξεπερνούν τα όρια. Ο Άρης στο Ζυγό από τις 8/12 δεν σου επιτρέπει να αγαπήσεις το θύτη σου, αλλά αυτόν που θα σε διεκδικήσει με λογικά επιχειρήματα και τακτ. Όσο κι αν σε δελεάζει η ζωή υπό την προστασία κάποιων άλλων, πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις την υστεροβουλία από το πραγματικό ενδιαφέρον, και σαφέστατα να τάσσεσαι μαζί με αυτούς που δείχνουν το δεύτερο και όχι να προσπαθείς να αλλάξεις αυτούς που δείχνουν το πρώτο. Όλος ο μήνας είναι γεμάτος νέες πληροφορίες, προτάσεις, πρόσωπα, συζητήσεις και εκπλήξεις. Και όλο αυτό είναι too much για σένα, γιατί όταν θα θέλεις να ηρεμήσεις και να κλειστείς στον εαυτό σου, θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα θέλει να σε ξεσηκώσει. Και όση θα είναι η δύναμη που θα σε τραβάει προς τα έξω, άλλη τόση θα είναι και αυτή που θα σε κάνει να θες να εξαφανιστείς από προσώπου γης και να τα ξεχάσεις όλα και όλους (Πανσέληνος στους Διδύμους, 17/12). Με τον κυβερνήτη σου, Δία, ανάδρομο αλλά και την Αφροδίτη από τις 21/12, οι σχέσεις και οι φιλίες περνούν ένα πολύ σημαντικό τεστ: οι άνθρωποι που σε αγαπούν, θα πρέπει να μάθουν να σέβονται αυτές τις αντιφατικές δυνάμεις μέσα σου και να σε δικαιολογούν, και εσύ να μάθεις να το εκφράζεις. Ναι, οι σχέσεις είναι ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, όπου όλοι εκπαιδεύονται σε κάτι. Μαθαίνεις. Μαθαίνει. Μαθαίνουμε. 


(Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.stardome.gr, το μεγαλύτερο αστρολογικό community στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου