Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

28/2/12

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Β')



ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ 

Άρης ανάδρομος στον 9ο οίκο (24/1-13/4)
Μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναμορφώσεις το όραμά σου για το μέλλον και την πορεία των επόμενων χρόνων. Ποιοι από τους στόχους σου είναι βιώσιμοι και λειτουργικοί; Εξακολουθείς να θέλεις τα ίδια πράγματα με αυτά που ήθελες στο παρελθόν ή απλώς ακολουθείς μία πορεία από συνήθεια ή πείσμα; Δώσε την ευκαιρία σε ανθρώπους με πιο ανοιχτό μυαλό να σου δείξουν και άλλες εναλλακτικές, πιο ζωντανές και φρέσκιες, και άσε τις παρωχημένες τακτικές μέσα στο ντουλάπι με τις αναμνήσεις. Οι σπουδές και οι νέες γνωριμίες είναι ένας τρόπος για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να ξεπεράσεις το παρελθόν. Τα ταξίδια και η μετακόμιση σε άλλους τόπους είναι μία άλλη, πιο τολμηρή διέξοδος. Η ουσία είναι ότι με σύνεση και μέτρο (και με πολύ επιφυλακτικότητα αυτή την περίοδο) θα πρέπει να προβάλλεις τον εαυτό σου λίγα χρόνια αργότερα και να επιλέξεις συνειδητά τη ζωή που θέλεις να ακολουθήσεις από δω και πέρα.

Ανάδρομος Ερμής σε 4ο και 3ο οίκο (12/3-4/4)
Το να δεις την προσωπική – οικογενειακή σου ζωή μέσα από μία νέα προοπτική είναι κάτι που μπορεί αργότερα να αποδειχτεί και αναζωογονητικό. Το διάστημα αυτό όμως νιώθεις ότι έχουν έρθει τα πάνω κάτω και τα μέσα έξω. Το παρελθόν ξαναγυρίζει και σου χτυπάει την πόρτα, είτε μέσω ανθρώπων που νόμιζες ότι είχες τελειώσει μαζί τους, είτε με λάθος επιλογές που τώρα φανερώνουν τις συνέπειές τους, είτε με διλήμματα, φόβους και ενοχές. Οικογενειακά θέματα ζητούν επίλυση, σημαντικές σχέσεις ζητούν επειγόντως αλλαγή πλεύσης, επαγγελματικές επιλογές χρειάζονται αναθεώρηση. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε σύγχυση, δεν ξέρεις τι να πεις και πώς να κινηθείς, να ξέρεις ότι η περίοδος αυτή φέρνει στην επιφάνεια δυσλειτουργικές σχέσεις και λανθασμένες πρακτικές, όχι για να σου τονίσει τα λάθη σου, αλλά για να σε καλέσει να τα επιλύσεις. Μην προσπαθήσεις να δραπετεύσεις από τα προβλήματα, γιατί θα τα βρεις μπροστά σου λίγο παρακάτω. Αν πάλι αποφασίσεις να το σκάσεις για μία μικρή απόδραση από την καθημερινότητα ή ένα ταξιδάκι, έσω έτοιμος για καθυστερήσεις και μικροαναποδιές ή τελοσπάντων για παν ενδεχόμενο!

Ηλιακή Έκλειψη (20/5) και Σεληνιακή Έκλειψη (28/11) στον 6ο οίκο
& Αφροδίτη ανάδρομη στον 6ο οίκο (15/5-26/6)
Μέσα σε αυτές τις τρεις περιόδους, σου δίνεται η ευκαιρία να αναμορφώσεις το εργασιακό σκηνικό και την καθημερινότητά σου. Αν τα καταφέρεις καλά, τα αποτελέσματα θα φανούν πρώτα απ’ όλα στην ίδια την σωματική σου υγεία και στη συνέχεια στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καθημερινά. Αν όμως συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις αγχογόνες πρακτικές, συνεργασίες που σε καταπιέζουν, τρόπους επικοινωνίας που επιφέρουν συγκρούσεις και ανταγωνιστικότητα, τότε το σώμα σου θα στείλει σήμα κινδύνου και θα σε εγκαταλείψει στην πιο κρίσιμη στιγμή με συμπτώματα σωματικής και ψυχολογικής εξουθένωσης. Προσπάθησε να πλησιάσεις όσο περισσότερο μπορείς την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής και να ηρεμήσεις σώμα και πνεύμα, να διώξεις από μέσα σου όλα αυτά τα «πρέπει» και τα απλησίαστα standards των άλλων, και πίστεψέ με, θα αποζημιωθείς.

Σεληνιακή Έκλειψη στον 12ο οίκο (4/6)
Νιώθεις έντονη την ανάγκη να στρέψεις το βλέμμα σου μακριά από το θόρυβο και τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να απομονωθείς για λίγο. Γίνεσαι πιο ευαίσθητος στα μηνύματα που προέρχονται από τη διαίσθησή σου και την ικανότητά σου να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες των άλλων, πριν καν εκείνοι τις διατυπώσουν. Μην παραμελήσεις όμως για άλλη μια φορά τον διάλογο με τον εαυτό σου, προκειμένου να βάλεις σε πρώτη προτεραιότητα τους άλλους. Η αναθεώρηση των λαθών και η αναμέτρηση με το παρελθόν σου είναι κάτι που πρέπει να γίνει, για να μπορέσεις να προχωρήσεις παρακάτω. Το κλείσιμο υποθέσεων που σου προσφέρουν μόνο ψυχικό βάρος πρέπει να γίνει προτού αυτό μετατραπεί σε σωματική κόπωση και ψυχοσωματικά ξεσπάσματα. Άκουσε το σώμα σου, δώσε έμφαση στη διατροφή σου, ελάττωσε τις κακές συνήθειες και δημιούργησε χώρο και χρόνο για ποιοτική ξεκούραση και εναλλαγή παραστάσεων.    

Πλούτωνας τετράγωνο Ουρανός (24-25/6)
Η μάχη που καλείσαι να δώσεις αυτή την περίοδο και για έξι φορές ακόμα τα επόμενα χρόνια αφορά τις μεγάλες αλλαγές που έχουν αρχίσει να συμβαίνουν στη ζωή σου και αφορούν τόσο τους προσωπικούς σου στόχους όσο και τις στενές σου σχέσεις. Τα πράγματα δεν θα είναι πάντα τόσο ξεκάθαρα, και πολλές φορές θα πρέπει να χάσεις κάτι για να κερδίσεις κάτι άλλο, αλλά αυτή την περίοδο θα πάρεις μία πρόγευση του τι σημαίνει να θέλεις να είσαι προοδευτικός και συντηρητικός ταυτόχρονα, να θέλεις να ικανοποιείς τη λογική και το συναίσθημα, να φροντίζεις για τον εαυτό σου χωρίς να εγκαταλείπεις τους δικούς σου και το σπίτι. Εσύ και ό,τι αποκαλείς «οικογένεια» συγκρούεστε μέχρι να βρείτε τρόπους να συνυπάρχετε.

Ανάδρομος Ερμής σε 8ο οίκο (15/7-8/8)
Αν μέσα σε αυτή την περίοδο αποφασίσεις να ασχοληθείς με το «χάος» των οικονομικών σου και με ανοιχτούς λογαριασμούς, δεν θα το μετανιώσεις. Στην πραγματικότητα, είναι αναγκαίο να ρίξεις μία δεύτερη ματιά σε χρέη και σπατάλες του προηγούμενου καιρού και να συμμαζέψεις λίγο την οικονομική ακαταστασία που επικρατεί. Όσον αφορά τις πολύ στενές σχέσεις σου, αυτές έχουν ανάγκη από μία αναπτέρωση του πάθους και της φλόγας που τις κρατάει ζωντανές. Οποιαδήποτε ρήξη συμβεί, θα είναι αυτή ακριβώς η υπενθύμιση: ότι η επικοινωνία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους δεν είναι μόνο ό,τι λέγεται ή ό,τι φαίνεται, αλλά ό,τι μπορείς να νιώσεις και να ζήσεις με την ψυχή, ό,τι επιθυμείς πραγματικά, ό,τι μπορεί να τελειώσει και να ξαναρχίσει, ό,τι μπορεί να ζήσει στο χρόνο.  

Ηλιακή Έκλειψη στον 11ο οίκο (13/11)
Η προσοχή σου επικεντρώνεται σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την επαφή σου με την κοινωνία και με το ευρύτερο σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι επαγγελματικά κάνεις ένα νέο ξεκίνημα και θεωρείσαι πλέον πιο σημαντικός ανάμεσα στους επαγγελματίες του χώρου σου. Επίσης, ενδέχεται να αναλάβεις δράση σε μία νέα κοινωνική ομάδα, όπου είτε θα προσφέρεις περισσότερα και θα είσαι πιο παραγωγικός, είτε θα σου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες μέσα από νέες γνωριμίες. Φίλοι και σχέσεις έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να αναζωπυρώσουν τη σχέση σας, αφού τώρα πια νέες σχέσεις τις ανταγωνίζονται. Η πρόκληση αυτής της περιόδου: να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις τη χαρά που παίρνεις μέσα από μη-εγωκεντρικές και μη-ωφελιμιστικές δραστηριότητες, από το «μαζί» που νικάει το «εγώ».

Ανάδρομος Ερμής σε 12ο/11ο οίκο (6-25/11)
Κάτι σαν να περιμένεις να συμβεί, αλλά δεν ξέρεις τι. Κάτι σαν να προετοιμάζεται στα παρασκήνια και αναμένεις την εμφάνισή του. Η διαίσθησή σου σε προειδοποιεί να είσαι έτοιμος να πηδήξεις στο πρώτο βαγόνι που θα περάσει από το σταθμό σου και να μην εκπλαγείς για νέα και ειδήσεις που θα μάθεις μέσα σε αυτό το διάστημα. Αν πάλι νιώθεις αποκομμένος από τους γύρω σου, προσπάθησε μόνος σου να ενώσεις τα κομμάτια του παζλ που σου λείπουν, τις πληροφορίες που έχασες, τα ραντεβού που ακύρωσες, τις συζητήσεις που ανέβαλες, και ίσως ανακαλύψεις ότι η επικοινωνία και η επαφή που χρειαζόσουν είναι αυτή που είχες εδώ και καιρό δίπλα σου, αλλά την αγνοούσες ή τη θεωρούσες δεδομένη.  Σκέψου πολύ, μίλα λίγο, συγχώρησε τους άλλους και τον εαυτό σου. Σε λίγο ξεκινάει ένας νέος γύρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου