Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

3/2/12

ΠΑΡΘΕΝΟΣ - Ετήσιες Προβλέψεις (Μέρος Β')




ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ 

Άρης ανάδρομος στον 1ο οίκο (24/1-13/4)
Νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις τους προσωπικούς σου στόχους και τα «θέλω» σου και να κάνεις τους εχθρούς σου να τρίβουν τα μάτια τους από την έκπληξη και τη ζήλια τους. Ναι, όλα αυτά που θα σε βοηθήσουν να αυτοεπιβεβαιωθείς είναι εργαλεία καλοκουρδισμένα στη διάθεσή σου, αλλά αυτή την περίοδο θα πρέπει να αποφύγεις άσκοπες και παρορμητικές κινήσεις, καθώς η δύναμη και η μαχητικότητά σου περιορίζονται ή στρέφονται σε ανούσιους σκοπούς. Μήπως πρέπει να σκεφτείς ποιοι είναι στ’ αλήθεια οι πραγματικοί σου στόχοι και γι’ αυτούς να παλέψεις; Μήπως πρέπει να κάνεις πρώτα έναν προσεκτικό σχεδιασμό και κατόπιν να προχωρήσεις στη δράση; Βρες τι είναι αυτό που θα σου δώσει ξανά δύναμη και κουράγιο στη ζωή σου και κυνήγησε αυτό. Μην υπηρετείς άλλους, παράπλευρους, ασήμαντους σκοπούς. Μην μπαίνεις σε μικροκαυγάδες και διαφωνίες που χαλούν τη διάθεσή σου και σπαταλούν την ενέργειά σου. Μην περπατάς άτσαλα μέσα στις σχέσεις σου. Μην θεωρείς ότι όλα μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου. Χρειάζεσαι τους άλλους, όσο χρειάζονται και οι άλλοι εσένα.

Ανάδρομος Ερμής σε 8ο και 7ο οίκο (12/3-4/4)
Απόφυγε αποφάσεις που αφορούν οικονομικά θέματα, πόσο μάλλον όταν αυτά δεν σχετίζονται μόνο με τη δικιά σου τσέπη, αλλά και με κάποιου άλλου τον κόπο και το χρήμα. Είτε διαχειρίζεσαι από κοινού έναν «κουμπαρά» με το σύντροφό σου, είτε χρέη με την εφορία ή τις τράπεζες, και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να κινηθείς επιφυλακτικά και να μην κάνεις παρορμητικές κινήσεις. Συν τοις άλλοις, θα πρέπει να φανείς αρκετά διαλλακτικός και με σχέσεις και συνεργάτες και να μην μεταθέσεις τα νεύρα σου και την αναποφασίστικότητά σου σε άλλους. Μην ασχοληθείς με αρνητικές κριτικές και ούτε να προκαλέσεις συγκρούσεις, είναι απλά μία περίοδος όπου θα πρέπει να σκεφτείς ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σου μέσα στο γάμο, τη σχέση ή τη συνεργασία και να προλάβεις τυχόν αρνητικές εξελίξεις.

Ηλιακή Έκλειψη (20/5) και Σεληνιακή Έκλειψη (28/11) στον 10ο οίκο
& Αφροδίτη ανάδρομη στον 10ο οίκο (15/5-26/6)
Η καριέρα σου δέχεται επιρροές από πολλά μέτωπα και νιώθεις ότι είσαι στο κέντρο των εξελίξεων. Αυτές τις περιόδους ειδικά θα πρέπει να χειριστείς προσεκτικά τα θέματα της δημόσιας εικόνας σου καθώς η φήμη και η καταξίωση είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Ευκαιρία λοιπόν να δείξεις τον καλό εαυτό σου και να υπομένεις καταστάσεις που χρειάζονται χρόνο για να ωριμάσουν. Υπάρχει κινητικότητα και θα πρέπει να προσέξεις σε ποιον μιλάς, τι λες, και με ποιον συνάπτεις σχέσεις και συμφωνίες. Τώρα που έχεις πάρει την ανιούσα, πρόσεξε πώς συμπεριφέρεσαι σε υψηλά ιστάμενους και σε πρόσωπα με κύρος. Ακόμα κι αν οι προκλήσεις είναι πολλές και ίσως επηρεάζουν και την προσωπική σου ζωή, θα πρέπει να φανεί λογικός και να επιλέξεις αυτή που σε βοηθήσει περισσότερο στο μέλλον.

Σεληνιακή Έκλειψη στον 4ο οίκο (4/6)
Οι εξελίξεις στην αρένα της σταδιοδρομίας σου, η αλλαγή πλεύσης καθώς και ο δυναμισμός με τον οποίο διεκδικείς πια τους στόχους σου έχουν φανερό αντίκτυπο και στο προσωπικό σου κομμάτι, που αφορά την οικογένεια, το σπίτι και τις στενές σχέσεις. Εκεί λοιπόν τα πράγματα δείχνουν ότι πρέπει πια να κλείσουν ορισμένα κεφάλαια, να αλλάξουν συνήθειες και να δημιουργηθεί χώρος για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο.  Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξεις τόπο διαμονής ή ανθρώπους με τους οποίους συγκατοικείς.

Πλούτωνας τετράγωνο Ουρανός (24-25/6)
Το διάστημα αυτό αποτελεί ένα από τα εφτά κομμάτια του παζλ που συνθέτει την προσπάθειά σου να ζήσεις έντονες συναισθηματικές καταστάσεις και να απογειώσεις τη δημιουργικότητά σου, χωρίς ταυτόχρονα να χάσεις την αυτοδυναμία και την ελευθερία σου. Είναι σημαντικό για σένα να βρεις τρόπους ώστε να ανταπεξέλθεις στην πίεση που υφίστασαι, όταν από τη μία πρέπει να κρατήσεις αποστάσεις από ανθρώπους που αγαπάς και από συνήθειες που είχες χρόνια, και από την άλλη πρέπει να αποδείξεις πόσο ισχυρός και δυνατός είσαι ώστε να καταξιωθείς μέσα από τα δημιουργήματα και τα επιτεύγματά σου.

Ανάδρομος Ερμής σε 12ο οίκο (15/7-8/8)
Ο τρόπος έκφρασής σου γίνεται πιο εσωτερικός και νιώθεις ότι θέλεις να περάσεις περισσότερο διάστημα με τον εαυτό σου και να απαντήσεις σε ερωτήματα που σε βασανίζουν εδώ και καιρό. Δεν είναι όμως κατάλληλη περίοδος για οριστικές αποφάσεις, για σπατάλη ενέργειας και για διατυπώσεις απόψεων, που ενδέχεται να χαλούν την επικοινωνία σου με τους άλλους αλλά και να σε αποσπούν από τις σκέψεις σου. Διαλογισμός, απομόνωση και οικονομία δυνάμεων είναι ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Επαφές με ανθρώπους από το παρελθόν, αποκάλυψη μυστικών και αναμόχλευση παλιών εμπειριών είναι θέματα που χρειάζονται μεγάλη προσοχή στο χειρισμό τους. Κάποιες συζητήσεις είναι καλύτερο να μην τελειώνουν ποτέ.

Ηλιακή Έκλειψη στον 3ο οίκο (13/11)
Νέοι στόχοι που αφορούν τις πνευματικές και επικοινωνιακές δεξιότητες έρχονται στο προσκήνιο. Νιώθεις ικανός και γεμάτος αυτοπεποίθηση όταν μαθαίνεις νέα πράγματα, όταν εκπαιδεύεσαι δίπλα σε έμπειρους ανθρώπους, όταν μεταφέρεις τις γνώσεις σου και τις ιδέες σου σε άλλους αλλά και όταν βάζεις τις σκέψεις σου πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί και τις επικοινωνείς στον κόσμο. Οποιαδήποτε πνευματική τροφή ή αναζήτηση θα σε αναζωογονήσει αυτό το διάστημα.

Αφροδίτη στο ζώδιό σου (1ος οίκος) (3/10-28/10)
Μία καλή περίοδος για να μπορέσεις να ηρεμήσεις και να ξεκουραστείς από όλες αυτές τις υποχρεώσεις που όλο λες ότι θα τις περιορίσεις και όλο τις αυξάνεις. Μία ευκαιρία για να φροντίσεις την εξωτερική σου εμφάνιση, να θέσεις καινούργιους προσωπικούς στόχους, να έρθεις πιο κοντά με ανθρώπους που όντως περνάς καλά και σε κάνουν να ξεχνιέσαι από τις μικρές ενοχλητικές ατέλειες της ζωής. Μην παρασυρθείς από υπερβολές και εμμονές, άσε τον εαυτό σου για λίγο ελεύθερο και ξέγνοιαστο.

Ανάδρομος Ερμής σε 4ο/3ο οίκο (6-25/11)
Μέσα σε αυτό το διάστημα το κλίμα μέσα στο σπίτι και ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας χαρακτηρίζεται από παρεξηγήσεις, εντάσεις, διάθεση για συγκρούσεις, απρόσεχτα λόγια και βιαστικές αποφάσεις. Όλα αυτά μπορούν μόνο να εντείνουν τις παρερμηνείες και τις λάθος κινήσεις, και για το λόγο αυτό θα ήταν σώφρον από μέρους σου να διατηρήσεις ένα επίπεδο ψυχραιμίας στις μεταξύ σας σχέσεις και να μη βιαστείς σε οποιεσδήποτε αποφάσεις έχουν να κάνουν με το σπίτι και την οικογένεια. Η καθαρότητα του μυαλού είναι απαραίτητη αυτή την περίοδο, ειδικά για σένα που αισθάνεσαι ότι πρέπει να λάβεις αποφάσεις αναφορικά με την προσωπική σου ζωή. Μην την χαλάς με αρνητική διάθεση και γκρίνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου