Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

4/2/13

Τοξότης - Φεβρουάριος '13



Ο μήνας αρχίζει με… φιλομαθείς διαθέσεις. Είναι η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ήλιος στον Υδροχόο, και αυτό σε γεμίζει με αρκετή περιέργεια: περιέργεια για να πειραματιστείς σε ένα καινούργιο επαγγελματικό αντικείμενο, για να ξεκινήσεις ένα νέο σεμινάριο, για να δεις τι έχει να σου μάθει και να σου πει αυτό το νέο πρόσωπο που μπήκε στη ζωή σου, ή ακόμα και για να ταξιδέψεις σε ένα μέρος κοντινό και να αποδράσεις από τη ρουτίνα. Αν μάλιστα αυτή η απόσταση βοηθήσει ώστε να αποφευχθεί μία σύγκρουση με τους δικούς σου ανθρώπους (γιατί ο Άρης στον 4ο οίκο ψάχνεται για καυγάδες αυτή την περίοδο), τότε ακόμα καλύτερα.

Συνεχίζει με… Αν κάπου κάπου σε πιάνουν τα ψυχολογικά και οι ανασφάλειές σου (ναι, είναι ο Κρόνος που ενεργοποιεί αυτή την ανελέητη αυτοκριτική), τότε η λύση έρχεται με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο (στις 10/2) και είναι τόσο απλή: keep busy. Ένα σωρό δραστηριότητες, μετακινήσεις, τηλέφωνα, επαφές, αγγαρείες, γνώσεις και πληροφορίες συνιστούν μία καθημερινή τρέλα που κρατάει το μυαλό σου απασχολημένο και ταυτόχρονα σε βοηθάει να πάρεις ανατροφοδότηση για τα επιτεύγματά/ τις επιτυχίες σου από τους γύρω σου (και να μη βασανίζεσαι μόνος/-η σου, δηλαδή). Και μέχρι να συνηθίσεις σε αυτούς τους ρυθμούς και να σε παρασύρει αυτό το ξέφρενο και ενθουσιώδες κύμα, ο Κρόνος γυρίζει σε ανάδρομη πορεία (στις 18/2 και μέχρι τις αρχές Ιουλίου) και τότε θα πρέπει να χαλαρώσεις από το στρες στο οποίο υποβάλλεις το μυαλό και το σώμα σου. Κάνε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, κάνε διαλογισμό, yoga, ή ό,τι άλλο, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα να ξέρεις ότι θα πρέπει να βρεις ξανά τον έλεγχο και τα όρια στη ζωή σου. Μην το παρακάνεις με τις υπερβολές.

Και τελειώνει με…  τα κλασικά διλήμματα. Από τη μία, υπάρχουν έξι πλανήτες –συμπεριλαμβανομένου του Ερμή ανάδρομου από τις 23/2 και της Αφροδίτης από τις 26/2– στους Ιχθύες, γεγονός που δίνει έμφαση σε αποφάσεις και εξελίξεις που πρέπει να ληφθούν μέσα σε στενό οικογενειακό κύκλο και αφορούν κομβικά σημεία της προσωπικής σου ζωής (γάμος, σχέση, παιδιά, σπίτι). Από την άλλη, στην αντίπερα όχθη, λαμβάνει χώρα μία Πανσέληνος στην Παρθένο στις 25/2, που ζητάει/απαιτεί/παρακαλάει από σένα μία λογική και συγκροτημένη (ειδικά με όλο αυτό το χάος γύρω σου) λύση που αφορά την επαγγελματική σου σταδιοδρομία ή μία απόφαση ζωής για την οποία κρέμονται όλοι από τα χείλη σου. Οικογένεια και καριέρα, λοιπόν. Ένα κλασικό δίπολο, που όμως μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο νόμισμα με δύο όψεις. 

(Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.stardome.gr, το μεγαλύτερο αστρολογικό community στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου