Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

4/2/13

Ζυγός - Φεβρουάριος '13



Ο μήνας αρχίζει με… πονηρά βλέμματα. Ναι, είναι η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ήλιος στον οίκο των ερωτικών σου σχέσεων, και αυτό δημιουργεί γύρω σου μία ατμόσφαιρα άκρως ελκυστική όπου το φλερτ επιχειρεί να ξεφύγει από τα όρια του καθωσπρεπισμού, με ματιές γεμάτες υπονοούμενα και λόγια που υπόσχονται περισσότερα απ’ όσα εννοούν. Υπάρχει όμως κι ένας Άρης στους Ιχθύες που τρελαίνει το νευρικό σου σύστημα λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων, που σε τραβάει από συνάντηση σε συνάντηση και από τράπεζα σε τράπεζα, που στοιβάζει γύρω σου χαρτιά και εργασίες, που σε κάνει απρόσεκτο και βιαστικό και που σε βοηθάει να αντιλαμβάνεσαι και μερικές λοξές και κακεντρεχείς ματιές από συναδέλφους. Από τη μία κρύο και από την άλλη ζέστη, τι κάνουμε τώρα; Εκτίμησε τις καταστάσεις και δώσε προτεραιότητα σε αυτά που σου συμβαίνουν. Είναι αρκετός ο έρωτας για να σε κάνει να ξεχάσεις τις αναποδιές της καθημερινότητας; Ή θα μεταφέρεις αυτή τη γκρίνια και την μιζέρια μέσα στις σχέσεις σου και θα χαλάσεις κι εκεί το κλίμα; Its up to you.

Συνεχίζει με… δημιουργική διάθεση. Με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 10/2, η φαντασία και η πρωτοτυπία σου μπορεί να διοχετευτεί σε πολλά και ποικίλα αντικείμενα: σε μία νέα ιδέα, μία νέα εργασία, ένα καινούργιο χόμπι, μια ερωτική ανανέωση, ένα παιδί, μία απρόσμενη γνωριμία. Ή απλώς σε περισσότερη διασκέδαση και ξέγνοιαστη διάθεση. Μην ξεχνάς όμως ότι ο Κρόνος γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στις 18/2 (μέχρι αρχές Ιουλίου) και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που κερδίζεις χρήματα, αλλά και τον τρόπο που τα ξοδεύεις. Φυσικά, το μάθημα του Κρόνου για όσο καιρό μείνει στο Σκορπιό είναι να σε διδάξει πώς να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις οικονομικές σου πηγές, αλλά και πώς να αξιοποιήσεις καλύτερα τα ταλέντα σου. Αυτή την περίοδο λοιπόν οι αναπροσαρμογές (ή οι αναποδιές) που θα σου τύχουν, θα πρέπει να σε κάνουν λιγότερο απαιτητικό και περισσότερο σκεπτικό με την τσέπη σου. Και να σε βάλουν σε σκέψη για το αν κάποια άλλη δουλειά θα σε ικανοποιούσε περισσότερο.

Και τελειώνει με…  καθημερινά μπερδέματα. Για πρώτη φορά μέσα στη νέα χρονιά ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία (στις 23/2) και μάλιστα στον οίκο της καθημερινότητας και της εργασίας σου. Αυτό σημαίνει ότι η ρουτίνα δεν είναι πια ρουτίνα, γιατί ό,τι μπορεί να πάει στραβά μέσα στην ημέρα σου, θα πάει. Πρέπει να προγραμματίζεις προσεκτικά την κάθε λεπτομέρεια, γιατί η τάση που θα επικρατεί από όλους γύρω σου (ίσως κι από σένα) θα είναι μία: σύγχυση και απώλεια ορίων. Κανένα ραντεβού δε γίνεται στην ώρα του και κανένας δεν ξέρει πώς πρέπει να κινηθεί. Και με την κυβερνήτη σου –Αφροδίτη- και αυτή στους Ιχθύες (από 26/2), υπάρχει περίπτωση ο έρωτας να βρίσκεται στην εταιρεία του πάνω ορόφου ή στο διπλανό γραφείο κι εσύ να μην το βλέπεις. Και με έξι πλανήτες στους Ιχθύες και μία Πανσέληνο μόνη κι έρημη στην Παρθένο (στις 25/2), άραγε πρέπει να ασχοληθείς με όλη αυτή την όμορφη, αλλά εξαντλητική καθημερινότητα ή να κλείσεις την πόρτα πίσω σου σε όλη αυτή τη βαβούρα και να ηρεμήσεις; Αν δεν ακούσεις τη φωνή της ψυχής σου, τότε θα χρειαστεί να ακούσεις το σώμα σου. 

(Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.stardome.gr, το μεγαλύτερο αστρολογικό community στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου