Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

1/12/12

Ζυγός - Δεκέμβριος '12



Μηνιαίο memo

Μάθημα: Εισαγωγή στην Αστρολογία. Τόμος 1: Τα ζώδια. Κεφάλαιο 7ο: Ο Ζυγός. «Ο Ζυγός έχεις ως κύριο μέλημά να μάθει για τις ανθρώπινες σχέσεις και είναι ο πρώτος που διακηρύττει ότι δεν προχωράμε και δεν εξελισσόμαστε αν δεν μάθουμε ο ένας για τον άλλο». Αρκετά με τη θεωρία όμως. Πάμε τώρα και στην πράξη και το νέο μάθημα που επιτάσσει: με τον Ουρανό να γυρίζει σε ορθή πορεία στις 13/12 στον οίκο των σχέσεών σου, η οικειότητα σου μοιάζει με τη πιο δυσβάσταχτη ρουτίνα και η ανατροπή σε δελεάζει με λάγνες σκέψεις. Θέλεις ο/η Άλλος/η να είναι αυτό το κάτι διαφορετικό, αυτό που κανείς δεν το εγκρίνει αλλά για σένα είναι το παν, αυτό που σπάει όλα τα ταμπού σου και σε απογειώνει. Ερμής και Αφροδίτη στον Σκορπιό για το πρώτο μισό του μήνα, σωματοποιούν όλη αυτή την επιθυμία και σε κάνουν ακόμα πιο νάρκισσο και ακόρεστο/η σε ό, τι έχει να σου προσφέρει το σύμπαν. Θέλεις περισσότερα χρήματα, περισσότερη φροντίδα, περισσότερη ουσιαστική επαφή. Όμως αν δεν ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό που θα σε γεμίσει περισσότερο (η συναισθηματική εγγύτητα ή η συσσώρευση χρήματος και εξουσίας) τότε υπάρχει πιθανότητα όχι μόνο να μπερδευτείς, αλλά και να βρεθείς με λάθος ανθρώπους για λάθος λόγους.
Ειδικά το δεύτερο δεκαήμερο όπου Ερμής και Αφροδίτη κινούνται μέσα στο οικείο περιβάλλον σου, και οι νέες γνωριμίες διαδέχονται η μία την άλλη, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου να είσαι με αυτό/η που θέλεις και θεωρείς ότι ταιριάζεις, και όχι να σχετίζεσαι απλά για να σχετίζεσαι μέχρι κάτι άλλο καλύτερο να βρεθεί στο δρόμο σου. Στη μία περίπτωση είναι εξέλιξη, στην άλλη είναι έπαρση. Ναι;

Και να μην ξεχάσω επίσης…

13/12 Νέα Σελήνη στον Τοξότη (21η μοίρα): Όταν μιλάμε για γνώση, εννοούμε τις πληροφορίες που μαθαίνεις για το περιβάλλον σου, τις γνώσεις με τις οποίες εμπλουτίζεις το επάγγελμά σου, τα ταξίδια με τα οποία διευρύνεις τους ορίζοντές σου ή ακόμα και τους ανθρώπους με τους οποίους ανταλλάσσεις ιδέες. Και, ναι, σε αυτή την περίπτωση η γνώση είναι δύναμη, και με αυτή τη Νέα Σελήνη μπορείς να μετατρέψεις αυτή τη δύναμη σε μία νέα επαγγελματική γνωριμία ή σε μία νέα σχέση (φιλική ή ερωτική) που θα χρωματίσει με ένα ακόμα έντονο χρώμα την καθημερινότητά σου.

28/12 Πανσέληνος στον Καρκίνο (7η μοίρα): Ένα επεισοδιακό κλείσιμο χρονιάς για τα παρορμητικά ζώδια των πρώτων ημερών σε ρίχνει παρά τη θέλησή σου μέσα στο καζάνι που βράζει και που θα εκραγεί όπου να ‘ναι. Μία καριέρα που κλυδωνίζεται, μία σχέση που μεταλλάσσεται, μία οικογένεια που αλλάζει εκ θεμελίων, ένας έρωτας που συγκλονίζει το είναι σου. Φυσικά, μην περιμένεις ότι όλα αυτά θα γίνουν σε μία μέρα. Αλλά κάθε μικρό βήμα θα σε φέρνει πιο κοντά στην αλλαγή. Μέχρι που τίποτα να μη μοιάζει με αυτό που ήταν πριν.

New Year’s Resolutions!

(1) Νέα ερεθίσματα και περισσότερη πείρα! Να σπουδάσω, να μάθω μία ξένη γλώσσα, να ταξιδέψω στο εξωτερικό, να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία σε μία άλλη πόλη/χώρα.
(2) Σπάνε τα δεσμά! Να ανοίξω τα φτερά μου, να σχεδιάσω το μέλλον μου, να αλλάξω φιλοσοφία ζωής, να αποδεσμευτώ από πρέπει και στερεότυπα.
(3) Χρειάζεται και λίγο θράσος! Να βάλω λίγο περιπέτεια και ρίσκο στην καθημερινότητά μου.

(Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.stardome.gr, το μεγαλύτερο αστρολογικό community στην Ελλάδα) 

ΚΡΙΟΣ          ΤΑΥΡΟΣ          ΔΙΔΥΜΟΙ          ΚΑΡΚΙΝΟΣ          ΛΕΩΝ          ΠΑΡΘΕΝΟΣ          ΖΥΓΟΣ          ΣΚΟΡΠΙΟΣ          ΤΟΞΟΤΗΣ          ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ          ΥΔΡΟΧΟΟΣ          ΙΧΘΥΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου