Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

17/7/13

12ος οίκος: Η κάμαρα με τα μυστικά (Μέρος Β)


Όσο πιο κοντά ένας πλανήτης του 12ου βρίσκεται στον Ωροσκόπο, τόσο πιο λίγο είναι κρυμμένο ως μυστικό μέσα μας! Ένας πλανήτης του 12ου  που είναι σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο στις 10° είναι πολύ πιο εμφανής για τους ανθρώπους γύρω μας, και μάλιστα περισσότερο απ’ ό, τι πιστεύουμε. Πιθανόν να μην κοροϊδεύουμε κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό μας.

Ο Michel Gauquelin, ο ψυχολόγος που μελέτησε την ακρίβεια των αστρολογικών χαρτών, ανακάλυψε ότι οι πλανήτες του 12ου οίκου έχουν μεγάλη σχέση με την επαγγελματική μας επιτυχία. Ο Άρης στον 12ο βρίσκεται συχνά στο χάρτη αθλητικών προσωπικοτήτων. Ο Δίας σε πολιτικούς και δημοσιογράφους. Ο Κρόνος σε γιατρούς. Η Αφροδίτη σε ζωγράφους, μουσικούς, καλλιτέχνες. Ο αστρολόγος Maurice Fernandez δίνει ακόμα πιο πολύ βάρος στον 12ο οίκο. Ένας τονισμένος 12ος οίκος είναι ακόμα πιο σημαντικός σε θέματα επιρροής και φήμης ακόμα και από έναν δυνατό 10ο οίκο. Δεδομένου ότι ο 12ος οίκος κυβερνά το συλλογικό ασυνείδητο και τη μάζα, οι πλανήτες εκεί σημαίνουν ότι συντονιζόμαστε καλύτερα σε αυτό που θέλει ο κόσμος και αυτό που έχει μεγάλη απήχηση. Ή ότι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε την προσωπική μας ζωή για να γίνουμε ένα “προϊόν” ή ένα σύμβολο.

Ορίστε μερικά παραδείγματα διασημοτήτων με Ήλιο στον 12ο οίκο: 
Tony Blair, πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας
George W. Bush, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
David Copperfield, μάγος 
Jodie Foster, ηθοποιός
Emeril Lagasse, διάσημος σεφ
Queen Latifah, ηθοποιός
Shaquille O’Neal, μπασκετμπολίστας
Michelle Pfeiffer, ηθοποιός

Κατά τη διάρκεια μίας διέλευσης από το 12ο οίκο, το μυστικό του οίκου θα αποκαλυφθεί. Όπως όταν αποκαλύπτονται τα σκανδαλώδη μυστικά των πολιτικών και η καριέρα τους καταστρέφεται. Όταν η προοδευμένη Σελήνη ή ο διελαύνων Κρόνος περνάει από τον 12ο οίκο (περίοδος περίπου 2 ετών) θεμελιακές δομές της ζωής μας μπορεί να καταρρεύσουν. Οι σχέσεις να τελειώσουν, να χάσουμε ό,τι θεωρούσαμε σημαντικό μέχρι πρότινος, αλλά πάνω απ’ όλα θα δοκιμαστούμε για το πόσο καλά αναπτύξαμε αυτόν τον οίκο και τι μάθαμε μέσα από τις θυσίες μας.

Το να διερευνούμε τα μυστικά μας είναι ένα καλό πράγμα. Μία μέθοδος θεραπείας και αποκατάστασης από την εξάρτηση είναι η διαδικασία της καταγραφής όλων των σκέψεων και των συναισθημάτων σε ένα ημερολόγιο και η ανάλυσή τους με έναν ειδικό. Το να έχει κανείς μυστικά είναι κάτι που μπορεί να τροφοδοτήσει τον εθισμό όπως τίποτα άλλο! Ωστόσο, το να ασχοληθεί κανείς με κρυμμένα θέματα μπορεί να είναι μια τεράστια ανακούφιση για κάποιον με έντονο 12ο οίκο.

Προσοχή: δεν θα ήταν καθόλου σοφό να εμπιστευθούμε τα μυστικά μας στον οποιοδήποτε-επιλέγουμε προσεχτικά τόσο το πρόσωπο όσο και τη χρονική περίοδο που θα το κάνουμε. Συχνά, ένας επαγγελματίας σύμβουλος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε να τακτοποιούμε τα θέματα που μας απασχολούν.


Αυτό που μένει όμως είναι ότι πίσω από έναν έντονο 12ο οίκο, υπάρχει πάντα κάποιος με μεγάλες πιθανότητες για επιτυχία. 


2 σχόλια:

  1. Ο 12ος οικος δεν σημαινει μονο κρυφη ατζεντα-σημαινει πως το ζωδιο αυτο εχει κατακτησει εις βαθος τα ζητηματα του 12ου οικου και πως πρεπει να τα εγκαταλειψει για να παει μπροστα,πρεπει να κανει το βημα.
    Δεν ειναι τυχαιως ο οικος των κρυφων εχ8ρων-εχθρος μας δεν ειναι μονο ο,τι βλεπουμε αλλα και ο,τι μας κρατα πισω,οσες αδυναμιες δεν μας αφηνουν να παμε μπροστα.
    Ας σκεφτουμε λιγο τον 1ο οικο με παραδοσιακο κυβερνητη τον Κριο:
    Εδω ο φλογοβολος Ηλιος,κουρασμενος μετα τη μαχη με το χειμωνα,διασχιζει τα ουρανια,περηφανος,νικητης,σιγουρος,γεματος αυτοπεποιθηση.Η μερα μεγαλωνει γιατι ο Ηλιος δεν φοβαται να επωφεληθει απο τη νικη του.
    Ο 12ος οικος ειναι ο οικος των εχθρων του παρελθοντος-οσων θεματων κατακτησαμε ηδη απο τη μητρα πριν γεννηθουμε και επιλεγουμε ξανα και ξανα να ασχολουμαστε μαζι τους,διχως να παιρνουμε το μαθημα του κριαρισιου Ηλιου:Να κανουμε το βημα μπρος και να αντιμετωπισουμε τη νεα κατασταση,μακρια απο τα ευκολα θεματα θαλπωρης της μητρας,που δεν μας βοηθουν να κανου,μμε την υπερβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή