Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

26/6/13

Ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο


Ερμής ανάδρομος στον Καρκίνο: από τις 26 Ιουνίου ως τις 20 Ιουλίου 2013. 

Όμως, ως μέρες προετοιμασίας ή επιβεβαίωσης των μηνυμάτων του ανάδρομου Ερμή λογαριάζονται 10 μέρες πριν (δηλ. όταν ο Ερμής μπήκε στην 13η μοίρα του Καρκίνου – εκεί που θα φτάσει με την ανάδρομη πορεία του) και 15 μέρες μετά (δηλ. όταν ο Ερμής φτάσει στην 23η μοίρα, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του).

Όλα αυτά που λέμε συνήθως για τον ανάδρομο Ερμή ισχύουν. Μην υπογράφετε, διπλοτσεκάρετε ημερομηνίες και προθεσμίες, προσέχετε μηνύματα και κάνετε back up σε αρχεία. Αν πρέπει να υπογράψετε, ελέγξτε εξονυχιστικά τα ψιλά γράμματα και τους όρους. Καθυστερήσεις και προκλήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δείξτε ανοχή. Αν είστε απρόσεχτοι με χρήματα, προσωπικές πληροφορίες ή υποχρεώσεις, αυτό μπορεί να σας κοστίσει. Εντάξει, μην σταματήσετε να αναπνέετε κιόλας, απλώς λίγη παραπάνω προσοχή χρειάζεται σε ό,τι αφορά επικοινωνία και μετακινήσεις, διαπραγματεύσεις, αγοραπωλησίες, συμβόλαια, ταξίδια. Βλέπε παλαιότερο άρθρο.  

Σε αυτή τη θέση, όμως, δηλ. στον Καρκίνο, οι παρανοήσεις προέρχονται συνήθως από συναισθηματικές παρορμήσεις και εσωτερικές εντάσεις. Κάποιοι θα γίνουν υπερβολικά συναισθηματικοί και αυτό θα εμποδίσει την επικοινωνία και τη λογική τους σκέψη. Άλλοι θα γίνουν υπερευαίσθητοι στα μηνύματα που λαμβάνουν από το άμεσο περιβάλλον τους και θα αντιδρούν υπερβολικά έως παρανοϊκά.



Επομένως, είναι μία καλή περίοδος για να τσεκάρετε τις συναισθηματικές σας αντιδράσεις και το ένστικτό σας. Πόσο στηρίζετε τις αποφάσεις σας στη λογική και πόσο στο συναίσθημα;

Γύρω στις 15 Ιουλίου ο ανάδρομος Ερμής σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ουρανό, και αυτό κάνει ακόμα πιο εύφλεκτη την επικοινωνία με τους άλλους. Αν είστε έτοιμοι για καυγά αυτή την περίοδο, καλύτερο θα ήταν να κάνετε υπομονή και να υποχωρήσετε όσο μπορείτε. Χαμηλώστε λίγο τις προσδοκίες σας, καθώς οι άνθρωποι γύρω σας –μαζί κι εσείς- θα νιώθετε αρκετά πιεσμένοι, αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα που δεν είχατε προβλέψει νωρίτερα. Δώστε λοιπόν χρόνο και χώρο σε σας και τους άλλους, και δεν θα το μετανιώσετε….

Ειδικά όταν ο Ερμής γίνεται στάσιμος (26 Ιουνίου και 20 Ιουλίου), τα μηνύματα και η επικοινωνία έχουν ακόμα μεγαλύτερη επιρροή και ακόμα πιο μακροπρόθεσμες συνέπειες. Παρόλ’ αυτά, δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο, αν είστε σαφείς και ξεκάθαροι με αυτό που θέλετε να δηλώσετε.


Το μήνυμα του ανάδρομου Ερμή στον Καρκίνο: να μάθουμε να μιλάμε με λέξεις και όχι με υπονοούμενα και συναισθηματικούς ελιγμούς, να επικοινωνούμε με τη λογική και να νιώθουμε με το συναίσθημα, και όχι ανάποδα.


1 σχόλιο:

  1. να επικοινωνούμε με τη λογική και να νιώθουμε με το συναίσθημα, και όχι ανάποδα.
    Ποαο μα ποσο δικιο, εχουν παραμπερδευτει η καρδια και ο νους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή