Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

25/6/13

Δίας στον Καρκίνο: Τι να περιμένουμε;


Σήμερα -25/6/13- ξεκινάει η ετήσια πορεία του Δία μέσα από το ζώδιο του Καρκίνου. Θα τελειώσει στις 15 Ιουλίου 2014 και θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία από τις 7 Νοεμβρίου 2013 μέχρι τις 6 Μαρτίου 2014.
Ο Δίας αντιπροσωπεύει την επέκταση και την έμπνευση, τον πειραματισμό και την υπέρβαση, την πίστη και την αισιοδοξία, την τύχη και τις ευκαιρίες, αλλά και από την άλλη, την υπερβολή και την απληστία. Είναι αυτό που νιώθεις ένας μικρός θεός, και ότι όλα μπορείς να τα καταφέρεις!    
Έχοντας κατά νου ότι ο Καρκίνος είναι ζώδιο του Νερού και ανήκει στα παρορμητικά, έχει άμεση σχέση με το συναίσθημα. Για την ακρίβεια, η ευαισθησία που εκδηλώνει πολλές φορές ένας Καρκίνος έχει να κάνει με την συναισθηματική ανάγκη που έχει για να φροντίσει τους άλλους, και στη συνέχεια να πάρει πίσω αγάπη, προσοχή και αποδοχή από αυτούς.

Ποιο είναι το κάλεσμα του Δία στον Καρκίνο;

1/ Οικογένεια. Πολλοί θα εκφράσουν την ανάγκη να κάνουν οικογένεια. Είτε να ξεκινήσουν μία καινούργια είτε να επεκτείνουν αυτή που ήδη έχουν. Ναι, μιλάμε για γάμους, παιδιά και εγγόνια!

2/  Σπίτι. Κάποιοι άλλοι θα αφοσιωθούν στο σπίτι, ως οίκημα, καθώς το σπίτι είναι αυτό που δίνει σε πολλούς ένα πρωταρχικό αίσθημα ασφάλειας. Άρα, ασχοληθείτε με βελτιώσεις και επιδιορθώσεις στο σπίτι, με επεκτάσεις, με αγορές κατοικίας, με μετακόμιση σε μεγαλύτερο ή καλύτερο σπίτι, ή απλά κάνοντας σχέδια που αφορούν ένα μελλοντικό σπίτι ή το σπίτι των ονείρων μας,.

3/ Βιβλία. Κάντε χώρο στη βιβλιοθήκη σας. Ναι, αυτή την περίοδο μπορεί να ανατρέξετε στα παλιά οικογενειακά άλμπουμ και να θελήσετε να τακτοποιήσετε παλιές οικογενειακές φωτογραφίες. Ή να ταξινομήσετε τα βιβλία συνταγών σας ή τα βιβλία με συμβουλές διακόσμησης σπιτιού και Feng Shui. Μπορεί επίσης να διευρύνετε τα ενδιαφέροντά σας και να επεκτείνετε τη γκάμα των βιβλίων σας με φιλοσοφικά, πολιτικά ή ιστορικά αναγνώσματα.

4/ Γυναίκες. Υποστηρίξτε άλλες γυναίκες. Η αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών γίνεται τώρα πιο έντονη και οι γυναίκες συσπειρώνονται και αναλαμβάνουν δράσεις που επεκτείνονται πέρα από τον στενό περίγυρο και την προσωπική τους ζωή. Συγχωρήστε, βοηθήστε, στηρίξτε: γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους, γυναίκες με παιδιά με ειδικές ανάγκες, γυναίκες κακοποιημένες, γυναίκες άνεργες, ή απλώς γυναίκες.

5/ Χρώμα. Βάλτε χρώμα στη ζωή σας. Βγάλτε το μαύρο και βάλτε στη θέση του πιο ζεστά χρώματα!

6/ Γεύσεις. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις. Δοκιμάστε ινδική, ταϋλανδέζικη, χορτοφαγική ή όποια άλλη κουζίνα διστάζατε ως τώρα να δοκιμάσετε. Φαγητά περίεργα και πρωτοποριακά, τώρα θα βρουν μία θέση στην κουζίνα σας καθώς θα είστε εκεί για να τα υποστηρίξετε μέχρι τελευταίας μπουκιάς.

7/ Τραπέζια. Καλέστε κόσμο στο σπίτι. Ανοίξτε το σαλόνι –και κυρίως την τραπεζαρία σας- και φιλοξενήστε φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, οικογένεια. Οι συζητήσεις που γίνονται πάνω από ένα νόστιμο φαγητό και με ένα καλό μπουκάλι κρασί είναι αυτές που θα θυμάστε για χρόνια μετά. Μην περιμένετε να σας καλέσουν αυτοί πρώτα. Ανοίξτε την καρδιά σας και το σπίτι σας και αργά ή γρήγορα αυτά τα τραπέζια θα σας γίνουν μια γλυκιά συνήθεια.

8/ Περιποίηση. Καλομάθετε τον εαυτό σας. Καθιερώστε ένα ζεστό μπάνιο με άλατα κάθε βράδυ μετά τη δουλειά. Ξεκινήστε μία άσκηση που σας αρέσει: ποδήλατο, γιόγκα, πιλάτες. Αγοράστε τα ρούχα που σας αρέσουν με τις οικονομίες σας και αφήστε το αυστηρό λουκ των μαλλιών σας. Χαλαρώστε τους κότσους και αφήστε τα να κυματίζουν στους ώμους σας. Οι άντρες λύστε τις γραβάτες και αντικαταστήστε για λίγο στην άκρη τα αυστηρά κουστούμια με χαλαρά t-shirts και άνετα παντελόνια.

9/ Χώρο. Δώστε στους ανθρώπους που αγαπάτε χώρο. Και χρόνο. Μην τους πιέζετε για αποφάσεις και μην τους κρίνετε για τις επιλογές τους. Συζητήστε, συζητήστε, συζητήστε. Αποδεχτείτε τους εσωστρεφείς και νιώστε τι σημαίνει ενσυναίσθηση. Μπείτε στη θέση του άλλου. Η πιο απλή συμβουλή.

10/ Ταξίδια. Ταξιδέψτε σε άλλες πόλεις και χώρες. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει σα στο σπίτι του, όχι μόνο στην πατρίδα του, αλλά και ανάμεσα σε άλλους πολιτισμούς και αγκαλιάζοντας νέους ανθρώπους με την ίδια θέρμη.


1 σχόλιο: