Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

6/10/13

Οκτώβριος '13

Ζυγός: Το ζώδιο του μήνα 

ΚΡΙΟΣ
Για να υποδεχτείς τη Νέα Σελήνη αυτού του μήνα θα πρέπει πρώτα να βρεις πώς θα μπορέσεις να ισορροπήσεις ανάμεσα στο «τα έχω όλα και όλους υπό έλεγχο» που προσπαθείς εδώ και καιρό μέσα στις σχέσεις σου και στο «αφήνομαι σε ό,τι προκύψει» που νιώθεις πολλές φορές όταν όλα είναι απρόβλεπτα (χιαστί Ουρανός-Κρόνος). Έτσι υποδέχεται κανείς μία Νέα Σελήνη στο Ζυγό (5/10), μια από τις πιο δυναμικές πλανητικές ενέργειες της περιόδου, που συμπληρώνει έναν μεγάλο σταυρό στα παρορμητικά ζώδια. Ναι, και για άλλη μια φορά μιλάμε για σχέσεις. Μην αντισταθείς σε ό,τι έρθει ή σε ό,τι νιώσεις, είναι αναπόφευκτο. Μην φοβηθείς να κάνεις ένα βήμα μπροστά ακόμα κι αν όλα δείχνουν ότι παίρνεις μεγάλο ρίσκο. Μην κλείσεις την πόρτα σε ό,τι καινούργιο, ακόμα κι αν όλες οι αισθήσεις σου αποζητούν το παλιό και το “χιλιοφορεμένο”. Άλλωστε και η είσοδος της Αφροδίτης στον Τοξότη (8/10) σου δείχνει ότι όταν έχεις έναν υπέροχο κήπο γύρω σου, είναι κρίμα να φροντίζεις μόνο ένα λουλούδι του. Άνοιξε τα μάτια σου στο διαφορετικό (επαγγελματικά ή ερωτικά). Ερωτεύσου μία νέα φιλοσοφία ζωής ή τον άνθρωπο που θα σε βοηθήσει να τη βρεις.  Στις 18/10 η Σεληνιακή Έκλειψη στο ζώδιό σου (ειδικά για τα παρορμητικά ζώδια των τελευταίων ημερών) αποκαλύπτει την ύλη που άφησες πίσω σου προσπαθώντας να διαβάσεις και να μελετήσεις άψογα τις ανάγκες των άλλων. Είναι καιρός να επαναπροσδιορίσεις το πώς μοιράζεις τις δυνάμεις σου, τα χατίρια σου, τα χάδια σου και τα συναισθήματά σου στους άλλους. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ναι, πρέπει να κάνεις κάτι και για σένα. Το κακό είναι ότι θα πρέπει να το εξηγήσεις με πολλούς τρόπους για να το καταλάβουν οι άλλοι (ανάδρομος Ερμής από 21/10). Το καλό είναι ότι αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν. 

ΤΑΥΡΟΣ
«Τα παρατάω όλα κι αρχίζω από την αρχή ή συνεχίζω και δουλεύω πάνω σε σχέσεις που έχω επενδύσει χρόνο και κόπο (ίσως και χρήμα);» Ερώτηση δίχως απάντηση, αγαπημένε Ταύρε. Η όψη χιαστί (Ουρανός-Κρόνος) με την οποία ξεκινάει ο μήνας σου θυμίζει για άλλη μια φορά τις πολύτιμες ισορροπίες που θα πρέπει να κρατάς, τα χιλιάδες «μη» και «δεν» με τα οποία έχεις θωρακίσει τον εαυτό σου, και το ότι δεν είναι όλα “άσπρο ή μαύρο”. Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό (5/10) δεν μπορεί να περιμένει άλλο να νικήσεις τους παράλογους φόβους σου. Το παιχνίδι παίζεται εδώ και τώρα. Οι εργασιακές και καθημερινές προκλήσεις δεν λύνονται με εσωστρέφεια και μεμψιμοιρία. Λύνονται με πρακτικούς τρόπους: σηκώνεις τα μανίκια και στρώνεσαι στη δουλειά, όχι μόνος/η, αλλά με τη συμπαράσταση των ανθρώπων εκείνων που ξέρεις ότι θέλουν πραγματικά να σε δουν να προχωράς και να εξελίσσεσαι. Και πού θα τους βρεις αυτούς; Είναι οι συνεργάτες και οι συνοδοιπόροι με θετική αύρα που θα σου υποδείξει η Αφροδίτη στον Τοξότη (από τις 8/10)  και οι τολμηροί αλλά προσγειωμένοι φίλοι και σύντροφοι που θα σου παρουσιάσει ο Άρης στην Παρθένο (από τις 15/8) . Έχε τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά και άσε κατά μέρος την άγονη και επαναλαμβανόμενη κριτική σου. Γιατί ο κίνδυνος να διογκώσεις μέσα σου τις συγκρίσεις με το παρελθόν, να μεγεθύνεις το κενό ανάμεσα σε σένα και τους άλλους και εν τέλει να απομονωθείς, γίνεται ορατός με τη Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό στις 18 του μηνός. Το διάστημα του ανάδρομου Ερμή που ξεκινάει στις 21/10 θα σε βοηθήσει να λύσεις πολλές παρεξηγήσεις, αλλά και μία βασική: οι Άλλοι δεν έρχονται στη ζωή μας για μας συμπληρώσουν. Έρχονται όταν νιώθουμε ήδη πλήρεις με τον εαυτό μας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Τη στιγμή που ένας Δίδυμος αποφασίζει να αφιερωθεί σε ένα σκοπό, τότε είναι που δεκάδες άλλα μικρά πραγματάκια προκύπτουν στην πορεία και τον αποσπούν. Ναι, εντάξει, το multitasking είναι το φόρτε σου, αλλά για πόσο; Το πρώτο μισό του μήνα ανοίγει το πεδίο των κοινωνικών και ερωτικών σου σχέσεων. Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό (5/10) υπόσχεται έναν μήνα όπου νιώθεις ξανά ζωντάνια, δημιουργικότητα, ανανέωση και αυτό ζωγραφίζεται στο χαμόγελό σου, αν και εφόσον δεχτείς να ρίξεις τον εγωισμό σου και να πιστέψεις στο άγνωστο. Ναι, δεν είναι και λίγο να νιώθεις ότι είσαι ακόμα ερωτεύσιμος από το/τη σύντροφο που ήδη έχεις ή από το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει να κατακτήσεις. Και η Αφροδίτη στον Τοξότη από τις 8/10 δίνει στο κυνήγι της απόλαυσης έναν εξωτικό αέρα, καθώς δεν σε νοιάζει ποιος και τι είναι ο Άλλος, σε νοιάζει μόνο να είναι αυτός/ή που σε βοηθήσει να ανοίξεις τα φτερά σου και να δεις τη θετική πλευρά της ζωής. Και κάπου εδώ οι μέρες της νιρβάνας τελειώνουν. Από τις 15/10, το αγαπημένο σου mood είναι το “τα νεύρα μου, τα χάπια μου”, αφού ο Άρης μπαίνει στον πιο προσωπικό σου οίκο, κι εσύ γίνεσαι πιο ευαίσθητος κι από βελόνα σεισμογράφου, αλλά και πιο δυναμικός κι από μάνατζερ πολυεθνικής. Θέματα οικογένειας και εργασίας έρχονται στο προσκήνιο και πιάνουν μεγάλο χώρο στην ατζέντα σου. Η πολύ έντονη Σεληνιακή Έκλειψη της 18ης Οκτωβρίου σημαίνει για σένα ένα καλό ξεκαθάρισμα στον κοινωνικό σου κύκλο και στους επαγγελματικούς σου στόχους. Η ιεραρχία των προτεραιοτήτων σου αλλάζει, και τα κριτήρια που επιλέγεις φίλους και συναδέλφους, το ίδιο. Στις 21/10 ο κυβερνήτης σου, Ερμής, γυρίζει ανάδρομος στο Σκορπιό. Άρα: Επικεντρώσου στα βασικά. Δώσε τόπο στην οργή. Βάλε τάξη στις υποχρεώσεις. Κόλλησε παντού post-it με τα ραντεβού σου. Η πνευματική αναμπουμπούλα θα γίνει ο χειρότερος εχθρός σου. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Και τι θέλει ένας Καρκίνος για να ηρεμήσει; Ασφάλεια, μία ζεστή αγκαλιά, ένα «θα είμαι εδώ για σένα», μια οικογένεια να τον στηρίζει συναισθηματικά ή μία σχέση που θα την νιώθει σαν οικογένεια. Και θα τα βρει; Μα, φυσικά. Αλλά όχι τόσο εύκολα όσο νομίζει. Ναι, Καρκίνε, πρέπει να καταλάβεις ότι όσο πιο πολλά μέτωπα αφήνεις ανοιχτά, τόσο πιο πολύ τα πράγματα θα ζορίζουν για σένα σε δύσκολες περιόδους. Η λέξη κλειδί είναι «επιλογή». Διάλεξε με ποιον θέλεις να είσαι και τι ζητάς από αυτόν/ή. Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό (5/10) είναι αυτή ακριβώς η στιγμή, όπου θα πρέπει να τα ζυγίσεις όλα, να αποδεχτείς την αλλαγή, να περιμένεις το απροσδόκητο και να σταματήσεις να ζητάς από τους άλλους να σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι το Θείο Βρέφος. Για να λειτουργήσει μία σχέση ή μία συνεργασία θα πρέπει να προσπαθήσεις κι εσύ εξίσου, να υπερασπιστείς τις επιλογές σου και να μην ψάχνεις την έξοδο κινδύνου κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν. Αφροδίτη στον Τοξότη (από τις 8/10) και Άρης στην Παρθένο (από τις 15/10), από την άλλη, μετατρέπουν την καθημερινότητα και την εργασία σου σε ένα ακούραστο μελίσσι: δούλεψε, σκέψου, διαπραγματεύσου, άνοιξε το μυαλό σου, επικεντρώσου στην ουσία, δες στο μέλλον, θέσε στόχους, και σύντομα θα ανταμειφθείς γι’ αυτό. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό (18/10) έρχεται για να κλείσεις τρύπες και ανοιχτές υποθέσεις στα επαγγελματικά σου, να επαναπροσδιορίσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους και να αλλάξεις πορεία πλεύσης. Από τις 21/10 όμως που ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία, δεν είναι ώρα για τελεσίδικες αποφάσεις. Είναι ώρα για να αξιολογήσεις τα ταλέντα σου και τη δημιουργικότητά σου, να κρίνεις κατά πόσο μπορείς να σταθείς στα πόδια σου και να δυναμώσεις τον κοινωνικό ιστό που σε περιβάλλει. Α! Και μακριά από ανθρώπους που αυτά που υπόσχονται το βράδυ, το πρωί τα έχουν ήδη ξεχάσει. 

ΛΕΩΝ 
Αφού δοκίμασες το νευρικό σου σύστημα και τις αντοχές σου, δεν νομίζεις ότι είναι καιρός να προχωρήσεις σε πιο πρακτικές λύσεις που θα σε ηρεμήσουν; Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό (5/10) σημαίνει ότι θα πρέπει να θέσεις σε εφαρμογή τις πνευματικές σου δεξιότητες προκειμένου να εξισορροπήσεις καταστάσεις που σε πνίγουν. Οτιδήποτε αφορά μάθηση, εκπαίδευση, κοινωνικές επαφές, επικοινωνία, μετακίνηση, είναι ό,τι μέχρι τώρα σε στρίμωχνε στη γωνία κι εσύ το απέφευγες επιμελώς. Διάβασε, μάθε, ενημερώσου, άλλαξε παρέες, ψάξε συγκάτοικο, ή άλλαξε σπίτι, δραστηριοποιήσου, αλλά μην περιμένεις να πέσουν λύσεις από τον ουρανό. Και τώρα που αναφερθήκαμε στις ουρανοκατέβατες περιπτώσεις, όταν η Αφροδίτη μπει στον Τοξότη (από τις 8/10) υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ερωτευτείς άτομα που ούτε φανταζόσουν, ή να βρεις τον έρωτα τη στιγμή εκείνη που πίστευες πως θα πεθάνεις από ανία. Ποτέ μην προδικάζεις κάτι και άνοιξε το μυαλό σου σε διάφορες προοπτικές. Αν είσαι ήδη σε σχέση, άσε την να αναπνεύσει ελεύθερα και μην την προσγειώνεις με ερωτήσεις τύπου «πού πάει η σχέση μας;». Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 18/10 είναι η φωνή που επιστρέφει μέσα στο μυαλό σου και σε ρωτάει ξανά και ξανά αν ξέρεις ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον και αν ο δρόμος που έχεις πάρει συμφωνεί με αυτά. Ναι, συμβαίνει πολλές φορές άλλα να θέλουμε και άλλα να κάνουμε. Αυτή τη φορά όμως δεν μπορείς να αφήνεις τη ρουλέτα να γυρίζει άσκοπα. Διάλεξε νούμερο και πόνταρε σε αυτό. Επένδυσε χρόνο σε ένα σκοπό, επαγγελματικό, ερωτικό, προσωπικό. Ο ανάδρομος Ερμής από τις 21/10 στον 4ο οίκο σου είναι η ανάγκη σου να εμβαθύνεις στις σχέσεις σου με τους δικούς σου ανθρώπους, αφού πρώτα λύσεις όσες παρεξηγήσεις έχουν συσσωρευτεί από το παρελθόν. Κάνε τους κι αυτούς μέρος τους σχεδίου σου.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ 
Αν είσαι από τους Παρθένους που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, τότε αυτή η Νέα Σελήνη στο Ζυγό (5/10) θα σε βρει αγκαλιά με μία νέα επαγγελματική πρόταση ή κοντά σε μία επικερδή οικονομική προσφορά. Αν πάλι δεν τα καταφέρνεις και τόσο καλά, τότε αυτός ο μήνας θα είναι μία λίγο πιο κοπιαστική δουλειά στο να κλείσεις τις τρύπες της βάρκας που μπάζει νερά και σε αφήνει οικονομικά στεγνό. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, έχεις ελπίδες να ανακάμψεις, αφού η Αφροδίτη μπαίνει στον Τοξότη στις 8/10 και φέρνει μέσα στην προσωπική σου ζωή δύο στοιχεία που είχες σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξή τους: έρωτα και χρήμα. Και ω! τι ευχάριστη συγκυρία ο Άρης στο ζώδιό σου (από τις 15/10)! Ελπίζουμε να έχεις τελειώσει την αναμέτρηση με το παρελθόν και τις πισώπλατες μαχαιριές, γιατί οι νέες αλλαγές σε χρειάζονται 100% σώμα και πνεύμα. Κι αν κάποιοι απειλούνται από το δυναμισμό σου και την αποφασιστικότητά σου, δεν είναι ανάγκη να υποχωρείς εσύ για να νιώσουν αυτοί καλύτερα. Ψάξε για πιο άξιους αντίπαλους που μπορούν να αναμετρηθούν με ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους και από τους άλλους. Ωραία. Μέχρι στιγμής έχουμε έρωτα, νέα ξεκινήματα, δυναμισμό, χρήμα. Τι λείπει; Λείπει η ουσία, αυτό που θα δώσει νόημα σε όλα αυτά. Και η Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό (18/10) είναι αυτό που θέλεις να τα ζήσεις όλα, αλλά αν δεν τα μοιράζεσαι με κάποιον που σε νιώθει, σε καταλαβαίνει, σε συμπονά, είναι σαν να μην τα ζεις καθόλου. Όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό, αναζήτησε σχέσεις που σε πηγαίνουν πέρα από το φλερτ. Αναζήτησε όχι αυτούς με τους οποίους παθιάζεσαι επειδή δεν ταιριάζετε καθόλου, αλλά αυτούς με τους οποίους ταιριάζεις και αυτό φέρνει το πάθος στη σχέση. Όταν ο κυβερνήτης σου, Ερμής, γυρίσει ανάδρομος στον Σκορπιό (από τις 21/10) είναι η περίοδος προετοιμασίας για το τεστ με θέμα «Επικοινωνώ σωστά με τον κόσμο – Διευρύνω το μυαλό μου». Καλή σου επιτυχία!  

ΖΥΓΟΣ 
Θεωρητικά μία Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (5/10) θα πρέπει να είναι ο προπομπός πολλών νέων απαρχών και νέων αποφάσεων. Αντικατέστησε το «νέων» με το «γενναίων». Ναι, αγαπητέ Ζυγέ, αυτή η Νέα Σελήνη φέρνει μαζί της και ζόρι, ρίσκο, άγχος και πολλή δράση, και για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσεις ότι όσο κι αν αντιστέκεσαι στην αλλαγή, τόσο πιο επίπονη την κάνεις. Δέξου ότι οι άνθρωποι κάποια στιγμή φεύγουν από τη ζωή μας, και ότι άλλοι καινούργιοι έρχονται ξαφνικά. Δέξου ότι κάθε φορά που σου προτείνουν να κάνεις ένα μεγάλο βήμα στα επαγγελματικά σου, πρέπει να αρπάξεις την ευκαιρία ακόμα κι αν δεν είσαι τέλεια προετοιμασμένος γι’ αυτό. Η κυβερνήτης σου, Αφροδίτη στον Τοξότη από τις 8/10, φέρει ακριβώς αυτό το μήνυμα: η ζωή είναι πάντα πιο ευφάνταστη απ’ ότι περιμένουμε και εμείς πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε καταστάσεις μεγαλύτερες από τη φαντασία μας. Ακόμα κι αν οι προκλήσεις μας ξεπερνούν, στο τέλος της μέρας νιώθουμε περήφανοι που φτάσαμε κάπου και που επεκτείναμε τα όριά μας. Αυτό το μήνα λοιπόν οι άνθρωποι του περίγυρού σου σε θαυμάζουν για τα κατορθώματά σου και για τις ιδέες σου, και κάποιοι από αυτούς τολμούν να εκφράσουν το θαυμασμό τους και με κάτι περισσότερο από αθώο φλερτ. Η Σεληνιακή Έκλειψη στο απέναντί σου ζώδιο (18/10) είναι ένα αναγκαίο φιλτράρισμα στις σχέσεις. Μην κολακεύεσαι από τον καθένα. Αν βγάλεις από τις σχέσεις όλες τις φιοριτούρες και τα στολίδια, το καθαρό συναίσθημα που μένει ποιο είναι; Κράτα αυτό και τον άνθρωπο που το μοιράζεται μαζί σου. Από τις 21/10 όπου ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος, οι πόροι επιβίωσής σου είναι τόσο συναισθηματικοί όσο και οικονομικοί. Ειδικά αυτό το διάστημα σπατάλες και των δύο απαγορεύονται. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Η μανιώδης εμμονή του Κρόνου να σε προκαλεί εδώ και ένα χρόνο είναι κάτι που ελπίζουμε να έχεις συνηθίσει. Η πρόκληση αυτού του μήνα (Κρόνος χιαστί με Ουρανό) είναι για σένα η πάλη ανάμεσα στη σταθερότητα που προσπαθείς να φέρεις στη ζωή σου και στις απρόβλεπτες αλλαγές που σου συμβαίνουν στην καθημερινότητα και την εργασία σου. Είναι αυτό το ασφυκτικό συναίσθημα των εργασιακών υποχρεώσεών σου από το οποίο θέλεις να απαλλαγείς και παράλληλα ο φόβος ότι αν λυγίσεις τώρα, όλα θα χαθούν. Θα μπορέσεις να συνδυάσεις λογική και φαντασία, όρια και υπερβάσεις, ρουτίνα και ανατροπές ή η επιστήμη θα σηκώσει ψηλά τα χέρια; Ευτυχώς τουλάχιστον η Αφροδίτη στον Τοξότη (από τις 8/10) δίνει το πράσινο φως για οικονομικές επενδύσεις και αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών, που θα τονώσουν το πορτοφόλι σου αλλά και το ηθικό σου. Και αυτή την περίοδο σού είναι και τα δύο αναγκαία σε σημείο επιβίωσης. Με τον Άρη στην Παρθένο το καλό είναι ότι θα αναλάβεις πρωτοβουλίες μέσα στον επαγγελματικό σου χώρο και θα κυνηγήσεις επαφές που θα δώσουν δράση και χρώμα στα επαγγελματικά σου. Το κακό είναι ότι ενδέχεται να παρασυρθείς από τη φόρα αυτή και να φερθείς εγωιστικά σε φίλους και συναδέλφους που σε στηρίζουν. Η γκρίνια και η κριτική για ασήμαντα θέματα έχει δύο κινδύνους: οι άλλοι χάνουν τον ενθουσιασμό τους και εσύ χάνεις τον κύριο στόχο. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό (18/10) δεν αφήνει περιθώρια για λάθη σε θέματα εργασιακής φύσης. Είσαι υπεύθυνος/-η για ό,τι λες και ό,τι αναλαμβάνεις. Και με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιό σου από 21/10, μπορεί να υποσχεθείς πράγματα που μόνο ένας μεθυσμένος ή ένας ερωτευμένος θα μπορούσε να υποσχεθεί. Αν δεν είσαι τίποτα από τα δύο, πρόσεξε τις κινήσεις σου σε κλίμακα χιλιοστού. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Αν αυτός μπορεί να θεωρηθεί ο μήνας σου, είναι γιατί η Αφροδίτη μπαίνει στο ζώδιό σου στις 8 του μηνός και αυτό σε συνδυασμό με τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό (5/10) είναι από μόνο του αρκετό να σε κάνει να σκας -σαν τα ποπκορν στην κατσαρόλα- από χαρά! Νέα πρόσωπα μπαίνουν στη ζωή σου, κοινωνικοποιείσαι ακόμα περισσότερο (πόσο πια;…), άνθρωποι του περίγυρού σου σού εκμυστηρεύονται χρήσιμες επαγγελματικές συμβουλές, βρίσκεις δρόμους και νέες ιδέες για να γίνεις ακόμα πιο αγαπητός και αναγκαίος στους άλλους, δεν φοβάσαι να ρισκάρεις στον έρωτα. Και ναι, ξέρεις, είναι πολύ πιθανό, αυτός που πραγματικά ενδιαφέρεται για σένα, να μην είναι αυτός/η με τον/την οποίο/α μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι, τρώτε μαζί τα βράδια, ή ανταλλάσσετε καλημέρες το πρωί. Αν το έχεις υποψιαστεί, τότε η αστρολόγος σου μυρίζεται αναταραχές στις σχέσεις σου και μια γενική διάθεση για ξεκαθαρίσματα πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα, οι επαγγελματικές σου συνεργασίες  -οι οποίες συνδέονται άρρηκτα και με το οικονομικό σου στάτους αυτή την περίοδο- είναι ένα ακόμα πεδίο αμφισβήτησης. Πώς μπορείς να αρκείσαι σε μία δουλειά επειδή έχεις συνηθίσει σε αυτή, όταν εκεί έξω σου προτείνουν άλλες, πολύ καλύτερες θέσεις ή νιώθεις ότι έχεις πολύ περισσότερα ταλέντα απ’ όσα αξιοποιείς; Ο Άρης στον οίκο της καριέρας σου από τις 15/10 δεν μπορεί άλλο να καταπνίγεται μέσα σε λύσεις ρουτίνας και συμβιβασμού. Βγαίνει δυναμικά στην επαγγελματική αρένα, ελίσσεται και θέτει νέους πρακτικούς στόχους. Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 18/10 είναι το ποτήρι που ξεχειλίζει και νιώθεις ότι κάτι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να γίνεις και πάλι δημιουργικός στην εργασία σου, αναγκαίος στους δικούς σου, και αναντικατάστατος από το αντικείμενο του πόθου σου. Μόνο εμπόδιο, ο ανάδρομος Ερμής από τις 21/10 που σε θέλει να πτοείσαι ψυχολογικά μπροστά στη θέα όλων αυτών των αλλαγών, και να επιστρέφεις σε παλιές συνήθειες και σχέσεις. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια.   

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ   
Η πίεση που δέχεται ένας Αιγόκερως λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα από την ανάγκη του να αποτάξει από πάνω του κάθε κομφορμισμό και αυθεντία και να αυτονομηθεί. Ναι, ένας Αιγόκερως ζει για να ανταποκρίνεται σε αυστηρά πρότυπα και να ανεβάζει κι άλλο τον πήχη στη ζωή του. Τι θα γίνει όμως τώρα όπου Κρόνος και Ουρανός συναντιούνται σε όψη χιαστί από τις αρχές κιόλας του μήνα σε δύο τομείς της ζωής σου που αντιπροσωπεύουν τις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες και την οικογένεια; Τι θα κάνεις όταν από τη μία η προσωπική και οικογενειακή σου ζωή είναι μια χύτρα έτοιμη να εκραγεί αν δεν ανοίξεις το καπάκι, και από την άλλη οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις και φιλοδοξίες απαιτούν χειρουργικές κινήσεις και στρατιωτική πειθαρχία; Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό (5/10) είναι η πινακίδα που σου εξηγεί με σαφήνεια προς τα πού πρέπει να κατευθυνθείς κοινωνικά και τι είναι αυτό που θα αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα σου. Μία προαγωγή; Ένα νέο μεγαλόπνοο project; Μία σχέση με πολλές προοπτικές; Όπως και να έχει, παρά τα χτυπήματα του Πλούτωνα το τελευταίο διάστημα, ο Άρης στην Παρθένο (από 15/10) σου δίνει περίσσεια ενέργεια για να το πάρεις όλο από την αρχή, και να κάνεις περήφανους τους γύρω σου. Με τη Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό (18/10) θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις στο μέλλον αν δεν έχεις συμφιλιωθεί με το παρελθόν, και δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες σου, αν πρώτα δεν τις συνειδητοποιήσεις. Γιατί όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος στο Σκορπιό (21/10) τα επαγγελματικά σου σχέδια θα χρειαστούν καθαρό μυαλό και διερευνητική σκέψη. Ναι, αργά ή γρήγορα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Αλλά όχι, αν εσύ στέκεσαι σε μια γωνιά αμέτοχος/η και παρατηρείς. Δώσε το στίγμα σου, διάλεξε στρατόπεδο, κάνε διαχωρισμούς, επιβλήσου. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Για το πρώτο μισό του μήνα όπου ο Άρης είναι ακόμα απέναντί σου στο Λέοντα, νιώθεις τον ανταγωνισμό μέσα στις συνεργασίες και τις σχέσεις να σε καίει. Θέλεις να ξεπεράσεις τους συνεργάτες σου ή τουλάχιστον να τους κάνεις να καταλάβουν την αξία σου. Θέλεις να ταράξεις τα νερά της σχέσης και να δηλώσεις ξεκάθαρα στον οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για σένα ότι δεν είσαι καθόλου δεδομένος/η και ότι δεν θα τον/την περιμένεις για πάντα. Ο Χρόνος κυλάει και ο Κρόνος από το πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σου περιμένει από σένα την τελική σου απόφαση για θέματα που αφορούν καριέρα, επαγγελματικούς στόχους και σοβαρές σχέσεις. Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό (5/10) και η Αφροδίτη στον Τοξότη (από 8/10) είναι δυο πολύ καλές αφορμές για να αρχίσεις να ανοίγεις τον κοινωνικό σου κύκλο και να σκέφτεσαι εναλλακτικές για τα επαγγελματικά σου σχέδια. Φυσικά μπορεί να είναι και ο προάγγελος μίας σχέσης ή συνεργασίας που θα σε ξεκολλήσει από την κινούμενη άμμο και θα σε βοηθήσει να σκεφτείς πιο αισιόδοξα το μέλλον σου. Ναι, τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα όπως εμείς τα θέλουμε. Χρειάζεται φαντασία, και απ’ αυτήν συνήθως έχει μπόλικη ένας/μία Υδροχόος. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό (21/10) είναι εκείνη η περίοδος όπου το μυαλό σου παίζει περίεργα παιχνίδια και αρχίζεις να αναθεωρείς για τις επιλογές σου, για τον τρόπο σκέψης σου, για το πώς χειρίζεσαι θέματα της καθημερινότητας, για το πώς επικοινωνείς με τον φιλικό σου κύκλο. Τίποτα δεν είναι οριστικό, αν εσύ δεν το επιλέξεις συνειδητά. Και όταν ο Ερμής γυρίσει σε ανάδρομη πορεία, θα αναρωτηθείς πολλές φορές τι είναι αυτό που σε περιμένει να το επιλέξεις στο τέλος της μέρας. Μία πιθανή απάντηση είναι: αυτό που θα το υπερασπιστείς με νύχια και με δόντια, όχι από πείσμα και εγωισμό, αλλά γιατί τίποτε άλλο δε σε γεμίζει περισσότερο. 

ΙΧΘΥΕΣ 

Αγαπητέ Ιχθύ, σού φαίνεται ανεξήγητο πώς γίνεται και ενώ είσαι τόσο συμπονετικός και καλός με τους γύρω σου, ξαφνικά αυτοί να εξεγείρονται και να σου μιλούν για δικαιώματα, ισορροπίες, και άλλες πρακτικές λεπτομέρειες. Η είσοδος του Άρη στην Παρθένο στις 15 του μηνός είναι μία από αυτές τις στιγμές όπου θα πρέπει να υποστείς θυμωμένους συνεργάτες και αδικημένους συντρόφους, οι οποίοι ζητούν από σένα κάτι δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ απλό: να ιεραρχήσεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, και να σταματήσεις να συμπεριφέρεσαι σαν όλα τα πράγματα στη ζωή να έχουν την ίδια σημασία. Ναι, έχουν δίκιο όταν ζητάνε να μάθουν τον απώτερο σκοπό σου και το ρόλο τους στη ζωή σου. Το καλό είναι ότι η Αφροδίτη στον Τοξότη (από 8/10) λειτουργεί σαν φωτοκύτταρο το οποίο ενεργοποιεί το φως που πρέπει να δεις προκειμένου να βαδίσεις σε συγκεκριμένα μονοπάτια της επαγγελματικής και προσωπικής σου ζωής. Με άλλα λόγια, σχεδόν χωρίς να κάνεις τίποτα λάμπεις στα μάτια των προϊσταμένων σου, σου κάνει επίσημη πρόταση συνεργασίας μία νέα εταιρεία, οι άνθρωποι που σε αγαπούν κάνουν το παν για να μη σε χάσουν. Με την Σεληνιακή Έκλειψη στον Κριό (21/10) νιώθεις σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, όταν αυτή έχει μεγαλώσει τόσο που στριμώχνεται μέσα σε μικροσκοπικά δωμάτια. Ναι, οι ικανότητές σου ενδέχεται να είναι περισσότερες και καλύτερες από την εργασία για την οποία τις χρησιμοποιείς ή το εισόδημα που κερδίζεις για τον κόπο σου να είναι μικρότερο απ’ όσο σου αξίζει. Επαναξιολόγησε τον εαυτό σου όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Όταν ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στο Σκορπιό, θα πρέπει να αρχίσεις να κάνεις σχέδια για το μέλλον με βάση αυτό που επιθυμείς και αξίζεις, όχι με βάση τις μετριοπαθείς αρνητικές σου πεποιθήσεις. 

(Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.stardome.gr, το μεγαλύτερο αστρολογικό community στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου