Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

3/9/13

Σεπτέμβριος '13

Παρθένος: Το ζώδιο του μήνα 


ΚΡΙΟΣ
Η Αφροδίτη στα τέλη του προηγούμενου μήνα και ο Ερμής στα μέσα του τρέχοντος, συμπληρώνουν το σταυρό των πλανητών στα παρορμητικά ζώδια και δίνουν μια εξαιρετικά δυναμική χροιά στις εξελίξεις. Με άλλα λόγια, η προσωπική και η κοινωνική σου ζωή είναι μια καρδιά που μετά από μεταμόσχευση αρχίζει να πάλλεται ξανά σε έναν ζωντανό και γερό οργανισμό. Ναι, είσαι έτοιμος/-η να ερωτευτείς από την αρχή, να διεκδικήσεις τον έρωτα που σου αξίζει και να απελευθερωθείς από ανθρώπους με εμμονές. Ο Άρης για όλο το μήνα στον 5ο οίκο ζητάει όλο και περισσότερα από τους τωρινούς ή μελλοντικούς συντρόφους και χτυπάει το πόδι στο πάτωμα αν δεν τα αποκτήσει. Όχι, δεν συμπεριφέρεσαι σαν κακομαθημένο παιδί έτσι χωρίς λόγο. Έχεις ανάγκη απλώς να σε φροντίσουν οι άλλοι, όπως έκανες κι εσύ γι’ αυτούς στο παρελθόν. Η Αφροδίτη στο Ζυγό μέχρι τις 9/9 θα φροντίσει να μην χαλάσετε άδικα τις καρδιές σας με τον άνθρωπό σου, όταν όμως περάσει στον Σκορπιό θα χρειαστείς αποδείξεις ότι η σχέση στην οποία επενδύεις, έχει μέλλον. Όχι, δεν εννοούμε γάμους, δαχτυλίδια και επισκέψεις στα πεθερικά. Εννοούμε πραγματικό ενδιαφέρον, βάθος, σεβασμό, αλληλοκατανόηση, ενσυναίσθηση και μοίρασμα ψυχής. Στις 20/9 ο Πλούτωνας από τον πιο δημόσιο οίκο σου γυρίζει σε ορθή πορεία και νιώθεις ότι πρέπει να επιβάλλεις πια τον έλεγχο σε κομβικά θέματα της επαγγελματικής σου ζωής: να επιβληθείς σε διευθυντές και συνεργάτες, να αναλάβεις τα ηνία της επιχείρησής σου ή του πόστου σου, να μη φοβηθείς τις αλλαγές και να φερθείς ατρόμητα παρά τον άκρατο ανταγωνισμό. Σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα που δίνεις, δεν χρειάζεται να νιώθεις μόνος/-η. Συγχώρεσε τον εαυτό σου, συμπόνεσε τους άλλους και εξέλιξε τον εαυτό σου κάθε μέρα κι από λίγο. Αυτή η ατελής φύση του ανθρώπου είναι και το μήνυμα της Πανσελήνου στους Ιχθύες στις 19/9. 

ΤΑΥΡΟΣ
Αν οι σχέσεις ήταν μία παρτίδα πόκερ, τότε εσύ θα ήσουν εκείνος ο παίχτης με το ανέκφραστο πρόσωπο που περιμένει να δει τα χαρτιά των άλλων και από ποιον πραγματικά απειλείται και μετά να κρίνει πώς θα κινηθεί. Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο (5/9) σου δίνει μία λογική βάση πάνω στην οποία θα αποφασίσεις αν θα δώσεις μία νέα ευκαιρία σε μία ήδη υπάρχουσα σχέση ή αν θα προχωρήσεις σε μία νέα ερωτική περιπέτεια, η οποία πιστεύεις ότι θα κάνει λίγο πιο απλή τη ζωή σου. Ω ναι, ένας Ταύρος είναι γεννημένος για τα απλά και τα πρακτικά, και αποφεύγει τα δύσκολα και τα περίπλοκα. Όμως ακόμα κι αν ο Κρόνος συνεχίζει την πορεία του στο απέναντί σου ζώδιο και μάλιστα στις 19/9 η Αφροδίτη τον συναντά σε σύνοδο στο Σκορπιό, και μετατρέπει το συναίσθημα της αποδοχής και της εμπιστοσύνης σε μία ακόμα δοκιμασία, η ταυτόχρονη σύνοδος με τον Βόρειο Δεσμό λειτουργεί ως εχέγγυο ότι μιλάμε για μία σχέση που ήρθε να συμπληρώσει ό,τι ακριβώς έλειπε από τη ζωή σου. Και η επίτευξη της ισορροπίας και της γαλήνης απομακρύνεται πάλι από το σκηνικό της προσωπικής σου ζωής, όταν για όλο το μήνα ο Άρης θα διανύει τον 4ο και πιο ιδιωτικό σου οίκο. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι και μία καλή ευκαιρία για να πούμε «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη». Δεν μπορείς άλλο να αφήνεις τα πράγματα στα χέρια των άλλων, κι έτσι η οικογένεια, το σπίτι και οι προσωπικές σχέσεις, γίνονται οι πρώτοι αποδέκτες της διεκδικητικότητας και της έκρηξης αδρεναλίνης και θάρρους: μετακομίσεις, αλλαγές, συζητήσεις, επισκευές ‘παντός τύπου’ είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μέχρι όλοι και όλα να μπουν στη θέση τους. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η διάθεση άκρατης κοινωνικοποίησης είναι η τάση αυτού του μήνα με τον Άρη στο Λέοντα κι εσύ αρχίζεις να νιώθεις λίγο περισσότερο στα νερά σου, ύστερα από το προηγούμενο διάστημα όπου κανένας πλανήτης δεν βρισκόταν σε ζώδιο του Αέρα. Ναι, τώρα πια αρχίζει η λογική και επανέρχεται στους γύρω σου (ή ίσως εσύ τους επαναφέρεις σε πιο λογικά μονοπάτια) και η επικοινωνία αποκαθίσταται, αφού η Αφροδίτη (το πρώτο μισό του μήνα) και ο Ήλιος (το δεύτερο μισό) βαδίζουν στο φιλικό προς εσένα ζώδιο του Ζυγού. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από το ότι διευρύνεις τον φιλικό σου περίγυρο, παρουσιάζονται και αξιόλογες ερωτικές ευκαιρίες μέσα από φίλους φίλων ή από (σατανικές) συμπτώσεις. Πέρα από το προφανές του πράγματος, οι γνωριμίες αυτές μπορούν να λειτουργήσουν και ως μία απόπειρα να ξεχαστείς από όλα αυτά τα οικονομικό-επαγγελματικά θέματα που απαιτούν επιδέξιους χειρισμούς: α) Αφροδίτη, Κρόνος και Βόρειος Δεσμός στον Σκορπιό (στα μέσα του μήνα) μιλούν για κόπους μηνών που ανταμείβονται, για επίτευξη ενός σταθερού προγράμματος στην καθημερινότητα και για υλοποίηση των φιλοδοξιών σου, αν και εφόσον ήσουν και είσαι αποφασισμένος/-η να επιδείξεις σκληρή δουλειά, υπομονή και διάθεση για μάθηση δίπλα σε πιο έμπειρους, β) Ο Δίας στον Καρκίνο δίνει ευκαιρίες για οικονομική ανά(σ)ταση, αλλά δεν θα πρέπει να θεωρήσεις τίποτα μόνιμο και μη αναστρέψιμο, γι’ αυτό φέρσου με φειδώ και μέτρο, τόσο στις οικονομικές συναλλαγές σου, όσο και στα καινούργια επαγγελματικά σου ανοίγματα. Αν μη τι άλλο, ένας μήνας που ξεκινάει με Νέα Σελήνη στην Παρθένο (5/9) χαράσσει μία νέα πορεία στην προσωπική σου ζωή και οι αποφάσεις που παίρνεις από δω και πέρα είναι περισσότερο τακτοποιημένες, δικαιολογημένες και πρακτικά εφαρμόσιμες στο μέλλον. Είναι αυτός ο ίδιος μήνας που κάνει μία αλλαγή στην οικογένεια να τεντώνει το σχοινί της καριέρας (Πανσέληνος στους Ιχθύες, 19/9).  

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Η μαγική φράση που θα σε σώσει από τα βαθιά νερά που κολυμπάς και θα σου πετάξει τη σωτήρια σωσίβια λέμβο είναι ‘Αισιοδοξία και Πίστη στον Εαυτό σου’. Ο Δίας στο ζώδιό σου (για έναν ολόκληρο χρόνο) και η Αφροδίτη στον πιο προσωπικό σου οίκο (μέχρι τα μέσα του μήνα) επιμένουν να σε πείσουν (κι έχουν τα δίκια τους) ότι δεν υπάρχουν μόνο προβλήματα, ματαιώσεις, αλλαγές, απώλειες και εμπόδια στη ζωή. Υπάρχει και τύχη, έρωτας, ευόδωση, εκπλήξεις, και υποστήριξη από φίλους και οικογένεια. Αν αλλάξεις, λοιπόν, mode σκέψης, τότε μπορεί να δεις κι εσύ από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα. Μπορεί να πιστέψεις στην αγάπη που φαίνεται (Αφροδίτη στον Ζυγό), αλλά και σε αυτή που που δεν έχει ανάγκη να φαίνεται και να επιδεικνύεται (Αφροδίτη στο Σκορπιό). Στη φιλία και στα ‘μεγάλα πνεύματα που συναντώνται’ (Ερμής στην Παρθένο το πρώτο δεκαήμερο). Στην προσωπική σου αξία και στη διεκδίκηση των υλικών και ηθικών ανταμοιβών σου (Άρης στο Λέοντα). Στις σχέσεις που δεν ζουν μόνο από παιχνίδια εξουσίας και συναισθηματικούς εκβιασμούς, αλλά από τους κοινούς στόχους και τις δυνατές εμπειρίες που σε δένουν με τον Άλλο/-η (Πλούτωνας σε ορθή πορεία από 20/9). Στις γνωριμίες που δεν είναι απαραίτητα χάσιμο χρόνου και σπατάλη συναισθημάτων, αλλά σεβασμός και συνειδητή αποδοχή του Άλλου (Αφροδίτη σύνοδο με Κρόνο στις 19/9). Τα μέσα για να πετύχεις τα μέγιστα από αυτή την πλανητική συγκυρία είναι η απλή και ξεκάθαρη επικοινωνία, η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων σου (μέσα από μία νέα εκπαίδευση, ίσως;), η τακτοποίηση των σκέψεων και των στόχων σου για τη νέα χρονιά και η θεώρηση της ζωής σου μέσα από μία πιο απλή και πρακτική σκοπιά (Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 5/9).  Ναι, τα πράγματα δεν θα πάψουν ποτέ να αλλάζουν. Οπότε, πάρε τη ζωή έτσι όπως έρχεται.  

ΛΕΩΝ 
Αν θα έπρεπε να κρατήσεις δυο τρεις σημειώσεις που θα πρέπει να θυμάσαι για το μήνα αυτό, αυτές θα ήταν οι εξής: α) ο Άρης για όλο το μήνα στο ζώδιό σου ενισχύει στο 200% την πυγμή και την τόλμη σου, σε εξοπλίζει με θάρρος και αποφασιστικότητα και νιώθεις ότι δεν έχεις καμία άλλη επιλογή από το να ηγηθείς των καταστάσεων, ακόμα κι αν θα προτιμούσες να κρυφτείς από τις νέες προκλήσεις τις ζωής σου. Μην αναλωθείς σε άσκοπες αντιδικίες και μην μπερδέψεις την επιμονή σε ένα στόχο με το στείρο πείσμα. Ο Άρης στο ζώδιό σου δηλώνει ενέργεια, δύναμη, σεξουαλικότητα και στοχεύει μόνο στη νίκη και σε τίποτα λιγότερο. β) ο Κρόνος συνεχίζει την πορεία του στον οίκο που συμβολίζει τον εσωτερικό σου κόσμο και την προσωπική σου ζωή. Στις 19/9 όμως η Αφροδίτη και ο Βόρειος Δεσμός τον συναντούν σε σύνοδο και το πλανητικό αυτό γεγονός δίνει έξτρα πόντους σημαντικότητας στις ημέρες εκείνες: μία σχέση κρίνεται για το αν μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση, ένα μέλος της οικογένειας ζητάει την βοήθειά σου, μία επαγγελματική αλλαγή κρίνει την πορεία της σταδιοδρομίας σου, ένα σπίτι δοκιμάζεται και αλλάζει, είναι μερικές από τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν μέσα σε μία εξαιρετικά αγχωτική ατμόσφαιρα. Ξεπερνώντας αυτούς τους σκοπέλους, θα ξέρεις ότι εσύ βγήκες ακόμα πιο δυνατός/-η, ότι οι σχέσεις σου έγιναν πιο βαθιές και ουσιαστικές (Αφροδίτη στο Σκορπιό από 10/9) και ότι ο έλεγχος στην καθημερινότητα και την εργασία σου δεν είναι πια κάτι τόσο ανέφικτο (Πλούτωνας σε ορθή πορεία από 20/9). Το bonus γι’ αυτή σου την προσπάθεια έρχεται από την αρχή του μήνα με την Νέα Σελήνη στην Παρθένο(5/9): η βρύση που τρέχει χρήματα ανοίγει και πάλι με τη μορφή νέων εσόδων ή επαγγελματικής ευκαιρίας. Αν θυμάσαι πώς πέρασες στις περιόδους της ‘λειψυδρίας’, δεν θα την αφήσεις ανοιχτή για πολύ. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 
Όταν η Αφροδίτη (το πρώτο μισό του μήνα) και ο Ήλιος (το δεύτερο μισό) ενεργοποιούν τον 2ο οίκο σου, τότε νιώθεις έντονη την ανάγκη να εστιάσεις στον τομέα της οικονομικής σου ασφάλειας και των επόμενων επαγγελματικών σου κινήσεων που θα σου εξασφαλίσουν ένα πιο ισορροπημένο και χωρίς ανεπιθύμητες απώλειες μέλλον. Μία εξτρά δουλειά (έστω και part-time), μία νέα εκπαίδευση, ένα νέο χόμπι ή ταλέντο, είναι οι στόχοι που θα πρέπει να κυνηγήσεις. Μην ξεχνάς, όμως, και τον Δία (για όλη τη χρονιά) στον Καρκίνο που μπορεί να φέρει στο πλευρό σου το σωστό άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή και να μπορέσεις να ανοίξεις τον επαγγελματικό σου κύκλο πιο εύκολα απ’ όσο φανταζόσουν. Ναι, η κοινωνική δικτύωση είναι το πασπαρτού για όλες τις πόρτες που βρίσκεις κλειδωμένες, είτε αφορούν προσωπικά είτε επαγγελματικά ζητήματα. Βέβαια, ένας/μία Παρθένος δεν αφήνεται ποτέ τόσο εύκολα στα χέρια άλλων. Πόσο μάλλον τώρα με τον Άρη στο μυστήριο 12ο οίκο, όπου θεωρείς ότι γύρω σου κυκλοφορούν αόρατοι εχθροί και άνθρωποι που με την παθητική επιθετικότητά τους σε προκαλούν να κάνεις το λάθος πρώτος/-η. Η αστρολόγος σου θα σου πρότεινε να ασχοληθείς ελάχιστα με τέτοια σενάρια και να δώσεις βάση στη νέα σελίδα που γυρίζεις τώρα στη ζωή σου. Είναι η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (5/9) που ξεκινάει έναν καινούργιο κύκλο σε στόχους, όνειρα, σχέσεις και προσωπική πορεία. Ναι, αν δεν πιστέψεις στον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να εμπιστευτείς και τον/την Άλλο/-η. Όταν η Αφροδίτη συναντήσει σε σύνοδο τον Κρόνο στο Σκορπιό την ίδια μέρα με την Πανσέληνο στους Ιχθύες (19/9),  όλα μέσα σου θα είναι τόσο μπερδεμένα για το τι σημαίνει τελικά ο έρωτας στη ζωή σου: είναι μία σχέση που μοιάζει με φιλία; Είναι μία ατέλειωτη πορεία προς την Ιθάκη; Είναι τελικά μια ιδέα; Ή απλώς μία παρεξηγημένη και υπερτιμημένη έννοια;… 

ΖΥΓΟΣ 
Αφού η Αφροδίτη διανύσει λίγες ακόμα μέρες στο ζώδιό σου (μέχρι τις 9/9) και εσύ μπορέσεις να απολαύσεις μερικές στιγμές ηρεμίας (πόσα “Give me a break…” είπες στους ενοχλητικούς που τόλμησαν να σε πιέσουν καλοκαιριάτικα;) και ερωτικού ενδιαφέροντος, στη συνέχεια περνάει στον Σκορπιό. Η διάθεσή σου προσανατολίζεται περισσότερο σε θέματα οικονομικής και επαγγελματικής φύσης. Ναι, με το Δία στο πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σου, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην καριέρα σου και οι κινήσεις σου καταγράφονται. Αν όλη τη χρονιά πρέπει να σμιλεύσεις το προφίλ σου και να κερδίσεις τα εύσημα για τα επιτεύγματά σου, αυτό το μήνα θα πρέπει να δοκιμάσεις να βάλεις σε ένα καλούπι τη διαχείριση των οικονομικών σου, να επιλέξεις τις πιο προσοδοφόρες από τις επενδύσεις σου και τα ταλέντα σου, και αν χρειαστείς να βρεις εξτρά πηγές εσόδων. Όταν η Αφροδίτη συναντά Κρόνο και Βόρειο Δεσμό στις 19/9, η τροπή που θα πάρει η οικονομική ζωή σου στοχεύει στο να σε πείσει να την πάρεις στα σοβαρά και να σταματήσεις τις απερίσκεπτες σπατάλες χρόνου, χρήματος και πόρων. Με τον Άρη στο Λέοντα για όλο το μήνα, είναι σίγουρο ότι μπαίνεις μέσα στις παρέες και σε καινούργια επαγγελματικά περιβάλλοντα σαν σίφουνας, και αυτό είναι ένα ακόμα όπλο υπέρ σου: τόσο γιατί μέσα από αυτά μπορείς να κερδίσεις ευκαιρίες ανέλιξης, αλλά και γιατί μπορεί να βρεις γερές φιλικές πλάτες για να στηριχτείς (ή να ξεσπάσεις), όταν στην προσωπική σου ζωή η σειρήνα της επείγουσας κατάστασης ξαναηχεί. Η Πανσέληνος στους Ιχθύες στις 19/9 δε σου αφήνει περιθώριο να κρατάς κάθε συναίσθημα μέσα σου και να συσσωρεύεις απωθημένα και καημούς στο υποσυνείδητό σου. Άλλαξε τρόπο ζωής, διατροφή, καθημερινό πρόγραμμα, ρουτίνα, ακόμα και εργασιακό περιβάλλον. Ποιος είπε ότι πρέπει να τιμωρείς τον εαυτό σου ζώντας ανάμεσα σε τοξικούς ανθρώπους και συνήθειες;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Ο κυβερνήτης σου Άρης βρίσκεται για όλο το μήνα στο πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σου. Αυτό σημαίνει ότι σε θέματα καριέρας δεν θα επιτρέψεις σε κανέναν να σου πάρει τη μπουκιά μέσα από το στόμα και θα πολεμήσεις όσο σκληρά κι αν χρειαστεί για τη θέση σου/ το μισθό σου/ τη φήμη σου/ την εταιρεία σου/ την έως τώρα πορεία σου. Όχι, η αστρολόγος σου δεν φοβάται μήπως κάνεις περισσότερο κακό απ’ ότι καλό με αυτή την φόρα που έχεις πάρει. Πρώτον, γιατί είσαι Σκορπιός και ξέρεις να μάχεσαι με στρατηγική και προσεχτικές κινήσεις και δεύτερον, γιατί ο Ερμής στην Παρθένο και κατόπιν στο Ζυγό σε κάνει να σκέφτεσαι πρώτα το δίκαιο, το λογικό και το σωστό για όλους και μετά το προσωπικό σου συμφέρον. Από την άλλη, όταν η Αφροδίτη και ο Βόρειος Δεσμός συναντούν τον Κρόνο στο ζώδιό σου στις 19/9, νιώθεις ότι έχεις αποκτήσει την ετοιμότητα και την ωριμότητα που απαιτείται για να πάρεις τα ηνία της προσωπικής σου ζωής και να δώσεις σε μία σχέση τη συνέχεια που της αξίζει. Ακόμα κι αν προηγήθηκε ένα διάστημα όπου άνθρωποι από το παρελθόν σου φάνηκαν εξαιρετικά ελκυστικοί και αθώοι –σαν να μην πέρασε μια μέρα, ένα πράμα…-, αυτό που μετράει τώρα είναι να επιλέξεις Εκείνον/-η που θα μιλήσει με ειλικρίνεια στην ψυχή σου και θα σου επιτρέψει να τον/την εμπιστευτείς. Αν τον/την έχεις βρει ήδη, κράτησέ τον/την. Αν όχι, αναζήτησέ τον/την γιατί μπορεί να είναι και κοντά σου, ή ακόμα και ανάμεσα στο φιλικό σου κύκλο.  Η Πανσέληνος στους Ιχθύες στις 19/9 δίνει στις ερωτικές σχέσεις κάτι απόκοσμο, αλλά ταυτόχρονα και μαγικό. Είναι εκείνο το σημείο που δεν πιστεύεις αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που νιώθεις.  Αν δεν αντέχεις να αφεθείς και να ελπίσεις, τότε κάθε μέρα θα είναι ίδια κι απαράλλακτη. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Με Ερμή και Ήλιο τις πρώτες μέρες του μήνα στον οίκο της καριέρας σου, η κινητικότητα στα επαγγελματικά χτυπάει κόκκινο: κάτι ψιθυρίζεται, κάτι συζητιέται, τα τηλέφωνα σπάνε, ο κύκλος διευρύνεται, οι ιδέες πληθαίνουν, τα μυαλά οργιάζουν και όλα υπόσχονται μία πολύ αναζωογονητική χρονιά. Όμως το μικρόβιο που λέγεται «απληστία» για άλλη μια φορά κυκλοφορεί ελεύθερο μέσα στον οργανισμό σου. Με τον Άρη στον Λέοντα, θέλεις περισσότερη δόξα, χρήμα, ελευθερία, εξέλιξη και λιγότερη ρουτίνα, συμβιβασμό, μιζέρια και όρια, και αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε μία νέα δουλειά, αλλαγή αντικειμένου ή σπουδές από την αρχή. Και η Νέα Σελήνη στην Παρθένο (5/9) συνηγορεί υπέρ κάθε νέας προσπάθειας, που θα σε βοηθήσει να χτίσεις τη δημόσια εικόνα σου. Κανονικά, εδώ κάποιος θα σου έλεγε ότι δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Αλλά επειδή το μότο μας είναι “sky is the limit”, έχεις το ελεύθερο από μας να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Πρόσεξε όμως: ο Κρόνος στον Σκορπιό απαιτεί μεγατόνους προσπάθειας προκειμένου να αποκτήσεις την αναγνώριση που ψάχνεις, απαιτεί στρατιωτική πειθαρχία στο στόχο και ατσαλένια επιμονή. Ο δρόμος για την όαση περνάει μέσα από την έρημο, επομένως συνέχισε να προσπαθείς ακόμα κι αν δεν βλέπεις άμεση ανταπόδοση. Από την άλλη, ενώ όλα κινούνται προς τα μπρος οι ερωτικές σου σχέσεις αυτό το μήνα κινούνται προς τα πίσω. Κάθε φορά που δοκιμάζεις την τύχη σου με έναν καινούργιο άνθρωπο και τα βρίσκεις σκούρα, επιστρέφεις σε ό,τι σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια: σε προηγούμενες σχέσεις; στη μοναξιά; στην απόσταση; Ο Δίας στον Καρκίνο θα συνεχίσει να σου δίνει ευκαιρίες στον έρωτα. Τι άλλο θέλεις για να πειστείς ότι μόνο αν κολυμπήσεις στα βαθιά θα μπορέσεις να βρεις το θησαυρό που ψάχνεις; 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ   
Οι δύο πολεμοχαρείς πλανήτες του ζωδιακού αναλαμβάνουν και πάλι δράση στην προσωπική σου ζωή: ο Πλούτωνας γυρίζει σε ορθή πορεία στο ζώδιό σου στις 20/9 (μην ακούω ‘ωχ’…) και ο Άρης θα βρίσκεται για όλο το μήνα στο Λέοντα. Αυτό σημαίνει ότι νιώθεις πώς αρκετά άφησες άλλους κι Άλλους/-ες να αναλάβουν πρωτοβουλία στη ζωή σου, και τώρα ήρθε η ώρα να πάρεις ξανά στα χέρια σου τον έλεγχο. Ναι, ένας Αιγόκερως προτιμά να διεκδικεί από το να μοιράζεται, γι’ αυτό και όταν σύντροφοι και συνεργάτες τον απογοητεύουν, θυμώνει στα σοβαρά. Η νέα χρονιά ξεκινάει με την Αφροδίτη και τον Ερμή στους αγαπημένους σου οίκους, αυτούς των επαγγελματικών και κοινωνικών επιδιώξεων. Όλοι μιλάνε για σένα στους επαγγελματικούς κύκλους που συχνάζεις και κάθε μέρα συναντάς ανθρώπους που ήθελαν εδώ και καιρό να σε γνωρίσουν. Ναι, έχεις αφήσει σπουδαία φήμη πίσω σου και αυτό το μήνα μπορείς να το απολαύσεις. Όταν μάλιστα στις 19/9 Αφροδίτη, Κρόνος και Βόρειος Δεσμός συναντηθούν σε σύνοδο στο Σκορπιό ξέρεις ότι αυτή η νέα συνεργασία/ φιλία/στόχος είναι αυτή που θα σε εδραιώσει στο χώρο σου και θα επεκτείνει τις βλέψεις σου. Κάθε επέκταση όμως σημαίνει και αναπροσαρμογή σε νέα δεδομένα: αν οι σχέσεις σου σκαλώνουν κάθε φορά στον τρόπο που εκφράζεσαι, θα χρειαστεί να επανεξετάσεις τον τρόπο που επικοινωνείς με τους αγαπημένους σου. Αν θέλεις να έρθεις πιο κοντά στη δουλειά που αγαπάς ή στον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, θα χρειαστεί να σκεφτείς ακόμα και μία μετακίνηση. Αν το αύριο σε μπερδεύει, θα χρειαστεί να αλλάξεις τρόπο σκέψης για το πώς βλέπεις το σήμερα. Αυτή η Πανσέληνος (Ιχθύες – 19/9) σε βρίσκει κάπου ανάμεσα σε μία κουκίδα και στο σύμπαν, στη λεπτομέρεια και στη μεγάλη εικόνα, στην καθημερινότητα και στα μεγάλα όνειρα. Που θέλεις να ανήκεις τελικά; 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Η μετριοπαθής αύρα του Κρόνου στον οίκο της καριέρας σου είναι αυτή που, ενώ έχεις κάνει εκατό βήματα μπροστά, εσύ νιώθεις ότι βρίσκεσαι όχι απλά στην αρχή, αλλά και πέντε μέτρα πίσω από τη γραμμή της εκκίνησης. Ναι, όσο κι αν έχεις προσπαθήσει στην αρένα των επαγγελματικών, πρέπει να δώσεις παραπάνω, και σαν το Σίσυφο σπρώχνεις ένα βράχο πάνω στο βουνό, μόνο και μόνο για να τον δεις να πέφτει από την άλλη πλευρά και να αρχίσεις την ανάβαση πάλι από την αρχή. Όσο κι αν ο ανταγωνισμός σου τσακίζει το νευρικό σύστημα, η πλανητική συγκυρία που φέρνει κοντά Αφροδίτη, Κρόνο και Βόρειο Δεσμό στις 19/9 είναι μία ανάσα ανακούφισης ότι όλη η προσπάθεια να καταξιωθείς επαγγελματικά δεν γίνεται εις μάτην. Άδραξε την ευκαιρία που θα παρουσιαστεί εκείνες τις ημέρες, γιατί θα είναι μία εμπειρία άξια ειδικής αναφοράς στο βιογραφικό σου. Ο Άρης για όλο το μήνα στο Λέοντα δίνει στις σχέσεις το νεύρο και την ένταση που χρειαζόντουσαν. Αν ένας Υδροχόος αποφεύγει τις νερόβραστες σχέσεις και τους δεδομένους ανθρώπους, είναι γιατί θέλει να νιώθει ζωντανός μέσα σε αυτές. Παρόλ’ αυτά μην αποφεύγεις αυτούς που σε νοιάζονται μόνο και μόνο επειδή νιώθεις ότι σε πνίγουν (εσύ ούτως ή άλλως πνίγεσαι και μ’ ένα κοίταγμα…), μην τους κατηγορείς επειδή σε θαυμάζουν, μην τους αποπαίρνεις επειδή σε δοκιμάζουν. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό από τις 10/9 είναι ένα βήμα παρακάτω στη σχέση σου (αυτή που έχεις ή αυτή που αναζητάς), αφού αφήνεσαι να δεθείς μαζί με έναν άνθρωπο και δεν διστάζεις να τον παρουσιάσεις στον περίγυρό σου. Με την Πανσέληνο στους Ιχθύες (19/9) μην επενδύσεις μόνο στην αγάπη για χρήμα και εξουσία. Αν αφεθείς, θα ανακαλύψεις ότι η δύναμη της αγάπης είναι πιο ισχυρή από την αγάπη για δύναμη. 

ΙΧΘΥΕΣ 

Η νέα χρονιά ξεκινάει με μία Νέα Σελήνη στην Παρθένο –το απέναντί σου ζώδιο- στις 5/9 και σκοπός αυτής της νέας εκκίνησης στη ζωή σου είναι να θυμηθείς ή να επανεφεύρεις το ρόλο τον οποίο παίζει ο/η εκάστοτε σύντροφός σου στη ζωή σου και την αξία που δίνεις στις σχέσεις σου. Με άλλα λόγια, σκέφτεσαι πόσο όμορφο είναι να είσαι ερωτευμένος και να ζεις μαζί με τον/την Άλλο/-η την κάθε στιγμή της κάθε μέρας, ακόμα κι αν αυτό ποτέ δεν ξέρεις αν θα βγει σε καλό ή σε κακό. Αυτή τη χρονιά θα έχεις πολλές ευκαιρίες για να ανακαλύψεις τρόπους με τους οποίους θα πετύχεις αυτή την ισορροπία, αφού ο Δίας στον οίκο των ερωτικών σκιρτημάτων, φροντίζει να σου θυμίζει πόσο οι λέξεις «σχέσεις» και «διασκέδαση» ταιριάζουν μεταξύ τους. Και αν είσαι καλά συναισθηματικά, μπορείς να είσαι καλά παντού. Η ενέργεια και η αισιοδοξία σου παίρνουν για λίγο τα πάνω τους, αφού η Αφροδίτη μπαίνει στο 9ο οίκο σου, και μάλιστα σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό και τον Κρόνο (19/9). Αυτό σημαίνει ότι οι βλέψεις που έχεις στη ζωή σου αρχίσουν να ευοδώνονται: μία καλύτερη δουλειά σου προσφέρεται, μία εκπαιδευτική ευκαιρία παρουσιάζεται, μία νέα συνεργασία σε κάνει πιο γνωστό, μία άλλη πόλη ή χώρα σε υποδέχεται. Όμως, ακόμα κι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν στα επαγγελματικά σου, μην ξεχάσεις ότι έχεις ανάγκη τους άλλους ανθρώπους, αφού με αυτούς γίνεται ευκολότερη η καθημερινότητά σου. Έτσι με τον Άρη στον τομέα των εργασιακών, πρέπει να σκεφτείς καλά αν θέλεις να συμπεριφέρεσαι σας ένας αποτελεσματικός ηγέτης με την ομάδα του ή σαν ένας δήμιος που του αρέσει να τυραννά συναδέλφους, υφισταμένους, φίλους και συνεργάτες. Ναι, τι θέλεις, πώς το ζητάς, με ποιους πορεύεσαι, και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου, είναι μερικά από τα ερωτήματα αυτής της Πανσελήνου στο ζώδιό σου (19/9).  

(Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.stardome.gr, το μεγαλύτερο αστρολογικό community στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου